۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۴۳۸۷۴۹
آیت الله اعرافی در جمع مدیران استانی حوزه:

در مدارس علمیه ، شوراهای علمی و تهذیبی راه اندازی شود

حوزه مرکز علمی سکولار و بریده از جامعه نیست؛ بلکه در تاریخ ریشه دارد که عالمان آن بر محیط پیرامونی خود اثر گذاشته و حاملان ارزش های الهی بودند و این همان چیزی است که رهبری معظم و مراجع عظام تقلید بر آن تأکید دارند.
آیت الله اعرافی

به گزارش سرویس پیشخوان  خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر حوزه، مدیر حوزه‌های علمیه صبح امروز در نشستی با مدیران استانی حوزه های علمیه  که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه در قم برگزار شد، اظهار داشت: از تمام اشخاصی که در اعتلای امر حوزه تلاش کرده و خدمات بسیار خوبی ارائه دادند؛ به طور خاص از آیت الله حسینی بوشهری که زحمات بسیاری در مدیریت قبلی کشیدند، کمال تقدیر و تشکر را داریم.

 

آیت الله علیرضا اعرافی ابراز داشت: بنده علیرغم مقاومت های چند هفته ای، تسلیم خواست شورای عالی حوزه های علمیه که برآمده از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مورد تأیید رهبری معظم و مراجع عظام تقلید است، شده و این امر خطیر را قبول کردم.

 

*توصیه های مدیر جدید حوزه های علمیه به مدیران استانی

 

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به نکات کلیدی در مدیریت حوزه خاطرنشان ساخت: ما و شما به عنوان اشخاصی که سردمدار حرکت علمی، ایمانی و تهذیبی حوزه ها هستیم، باید سرآمد در اخلاق، ادب، معرفت و ارزش های متعالی دینی بوده و باید به آنچه می دانیم و می گوییم، عمل کنیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که مدیر باید اسوه و سرآمد باشد، تصریح کرد: مدیری که فقط شأن اداری و سازمانی داشته و با عزل و نصب، جایگاهی به او داده یا گرفته می شود، او مدیر نیست؛ مدیر کسی است که اگر مدیر هم نباشد، سرآمد اخلاق و ادب باشد.

 

امام جمعه قم با اشاره به اینکه مدیریت حوزه باید همراه با تدریس و تحقیق باشد، بیان داشت: شرط ما در جامعه المصطفی برای مدیران اعزامی به خارج از کشور، تدریس و تحقیق بود تا کاروانی که مقرر شد پشت سر آنان حرکت کنند، مدیریت علمی، تدریس و تحقیق را فرا بگیرند.

 

*مدیران مشاور عالی مجموعه خود باشند

 

آیت الله اعرافی با تأکید بر اینکه مدیر در حوزه باید مشاور عالی مجموعه باشد، اظهار داشت: شأن مشاوره، اقتضای بسیاری از امور را داشته و یک مدیر باید مجهز به آگاهی های بسیاری اعم از تاریخی، تربیتی، علمی، روانشناسی و ... باشد.

 

وی یادآور شد: شأن مشاوره، اقتضای فکر، مطالعه و تدبیر دارد و مدیران مدارس علمیه شما، باید بهترین مشاور برای طلاب باشند.

 

مدیر حوزه های علمیه آگاهی به رموز و اسرار طلبگی و همچنین آگاهی از تاریخ روحانیت را برای مدیران بسیار مهم دانست و گفت: این آگاهی ما را با اسرار حوزه آشنا نموده و مسلح خواهد کرد.

 

*مدیران بر تربیت کاریکاتوری طلاب حساس باشند

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه مدیران باید بر پرورش طلاب حساس باشند، ابراز داشت: یک مدیر باید  نسبت به  تربیت یک بعدی و کاریکاتوری طلبه حساس باشد؛ چراکه طلاب باید در ابعاد علمی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی به صورت جامع و متوازن رشد نمایند.

 

امام جمعه قم ارتباطات روحی و عاطفی مدیر با طلاب را مهم دانست و خاطرنشان ساخت: از توفیقات مدیران ما این است که بتوانند ارتباط مناسب با طلاب برقرار کنند؛ چراکه اثرات تربیتی بالایی برای طلبه خواهد داشت.

 

*توصیه بر توجه به معیشت طلاب همراه با عزت نفس آنان

 

آیت الله اعرافی توجه به معیشت طلاب با رعایت موازین و ارزش های حوزه را مهم دانست و تصریح کرد: مدیر باید پناهگاه معیشت طلاب باشد؛ به این معنا که معیشت را همراه با ارزش قناعت و عزت نفس جمع کند.

 

وی بیان داشت: نگاه کلان و راهبردی به مقوله حوزه یکی از مهمترین کارهاست که باید انجام شود؛ چراکه امروز کاستی هایی وجود دارد که باید برطرف گردد.

 

* در مدارس  شوراهای علمی و تهذیبی راه اندازی شود

 

مدیر حوزه های علمیه با بیان این که  مشارکت طلبه و استاد در فعالیت های مدارس علمیه از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه گردد ابراز داشت: راه اندازی شوراهای علمی و تهذیبی در مدارس از ضروریاتی است که بر غنای فعالیت مدرسه می افزاید.

 

امام جمعه قم خاطرنشان ساخت: شناخت انقلاب و انقلابی بودن مدیران، از نکات قابل توجه است که از انقلابی بودن حوزه را بیمه خواهد کرد.

 

*قائل به نوسازی همراه با ابقاء سنت های اصیل حوزه هستیم

 

آیت الله اعرافی تصریح کرد: حوزه های ما سنت های مهمی در آموزش، تحقیق ، پژوهش، اخلاق، مدیریت، معیشت و اقتصاد حوزه داشته است که باید آن را شناخت و تقویت کرد؛ البته قائل به نوسازی هستیم؛ اما باید سنت های اصیل را ابقاء کرد.

 

*حوزه مرکز علمی سکولار و بریده از جامعه نیست

 

مدیر حوزه های علمیه با تأکید بر اینکه مدیران باید نورافشانی کرده و ملجأ و پناهگاهی برای مردم باشند، بیان داشت: حوزه مرکز علمی سکولار و بریده از جامعه نیست؛ بلکه در تاریخ ریشه دارد که عالمان آن بر محیط پیرامونی خود اثر گذاشته و حاملان ارزش های الهی بودند و این همان چیزی است که رهبری معظم و مراجع عظام تقلید بر آن تأکید دارند./836/د102/ل

ارسال نظرات