وحدت در مسیر حق صحیح است نه در مسیر باطل
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن رحیم پور ازغدی استاد دانشگاه در سومین دوره سراسری امام موسی صدر که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) در اردوگاه صاحب الزمان(عج) برگزار شد با اشاره به تفکر امام خمینی(ره) در رابطه با گفتمان انقلاب اسلامی، گفت: امام(ره) از قبل از عمومی شدن نهضت و شهرت خویش در خصوص گفتمان انقلاب مواضح روشنی داشتند، در زمانی که شاه در اوج قدرت بود درباره فلسفه حکومت جهانی اسلام سخن می گفتند، ایشان مساله انقلاب را صرفا ملی نمیدانستند و موضوع را جهانی تلقی می کردند، امام(ره) یکی از شاخصه های انقلاب اسلامی پس از خویش را رهایی تمام مستضعفان جهان می پنداشتند.
وی با اشاره به سخنان امام خمینی(ره)، گفت: امام راحل(ره) در پاسخ به این سوال که ضرورت تشکیل حکومت اسلامی چیست بیان داشتند که باید در مقابل دیکتاتوری سکولار شاهنشاهی بایستیم، ایشان در این رابطه اشاره داشتند؛ رهایی کل جهان اسلام در از بین رفتن تمام دولت های وابسته است، ایشان زمانی که هنوز انقلاب پیروز نشده است وضوع را با وحدت و رهایی جهان اسلام گره می زنند.
این استاد دانشگاه گفت: این سخن به این معنا است که میان استعمار و استبداد تفاوتی وجود ندارد، در گذشته این چنین تلقی وجود نداشته است، باید توجه داشت که استعمار و استبداد نباید از یکدیگر جدا شود، امروز نیز نباید برخی بگویند با رژیم آل سعود کاری نداشته و فقط دشمن آمریکا است بلکه هردو مشکل اند، وجود دیکتاتورهای مستبد به همراه استعمار اربابان آنها در جهان کنونی وجود دارد.
وی با بیان این که بدون تشکیل حکومت اسلامی نمی توان وحدت ایجاد کرد، تصریح کرد: ایجاد وحدت به تشکیل حکومت نیاز دارد، در برخی موارد برخی حکومت ها شروع کننده تفرقه میان مسلمانان هستند، امام راحل(ره) مدعی بودند به دلیل آزادی و وحدت مسلمانان جهان باید حکومت های ظالم را سرنگون کنیم و تا حد توان تلاش شود این حکومت ها سرنگون شود. امام خمینی(ره) می فرمایند؛ پس از آن حکومت عادلانه مردمی را که در خدمت مردم است ایجاد کنیم، براساس فرمایش حضرت زهرا(س) بدون رهبری عادل و صحیح وحدت ایجاد نمی شود و نظم امت و تبدیل افتراق به اتحاد از جمله نتایج حکومت است، امام راحل(ره) نیز با استناد به فرمایشان حضرت زهرا(س) مدعی تشکیل حکومت بودند.
استاد دانشگاه افزود: امام(ره) معتقد بودند باید اولا در ایران باید دست بیگانگان را کوتاه کرده و در جهان نیز این کار صورت گیرد، باید این اقدام اسلامی و در خدمت مردمی باشد.
رحیم پورازغدی با اشاره به دلایل اینکه چرا باید به فکر صدور انقلاب باشیم، گفت: براساس تفکر امام(ره) بدون داشتن انقلاب در سراسر جهان نمی توان یک مدنیت صددرصد مستقل از جهان تشکیل دهیم و استعمارگران نخواهند گذاشت نظامات صحیح اسلامی در کشورها ایجاد شود.
وی ادامه داد: براساس فرمایش امام(ره) نجات مردم وظیفه است، به همان دلیلی که وظیفه داریم مردم مسلمان جهان را نجات دهیم باید مردم مستضعف جهان را نجات داده و البته این اقدام به اندازه قدرت متصور است، امام(ره) می فرمایند؛ ما باید حامی مستضعفین بوده و باید در مقابل ظالمان بایستیم.
استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: اینکه امام(ره) می فرمایند ما مامور به تکلیف هستیم به این معنی نیست که قطع نظر از نتیجه وظیفه داریم بلکه می گوید انسان باید به وظیفه خود در آن موقعیت عمل کند که اگر به نتیجه برسد که بهتر، امام(ره) می فرمایند؛ نتیجه هر عمل رضایت خداوند است.
وی افزود: ما در مبارزات الهی شکست نداریم و این معنای مامور به وظیفه بودن انسان است، زیرا که پیروزی حق مدنظر است.
پورازغدی با بیان اینکه برخی در بیرون و داخل کشور با سخنان امام(ره) مبنی با سرنگونی حکومت های ظالمانه مخالفت هستند، اظهار داشت: برخی با بیان مساله دیپلماسی مخالف این مساله هستند.
وی افزود: برخی تنش ها از سوی خداوند ایجاد شده است، براساس آیات قرآن امت واحده وجود داشته و با آمدن انبیاء آن وحدت از بین رفت، باید توجه شود که منظور از وحدت آن زمان به طور مثال بت پرستی بوده است، پیامبران آمدند و بت ها را شکستند تا مردم را به خداپرستی دعوت کنند، این دعوت و ایجاد تنش از سوی خداوند ایجاد شده است.
اساد دانشگاه، ادامه داد: پیامبر می توانست تنش زدایی کند و به مردم اجازه دهند که بت بپرستند ولی چنین نشد و در مقابل آن جامعه ایستادند، وحدت در مسیر حق صحیح است نه در مسیر باطل، تلاش برای عدالت اجتماعی و اقتصادی یک تنش محسوب می شود.
رحیم پورازغدی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: کشته شدن ائمه اطهار(ع) به دست ظالمان به این معنا است که تشیع به دنبال تنش با ظالمان هست و مذهب شیعه سیاسی است، امام راحل(ره) می فرمایند؛ ما نمی توانیم پشتیبان مستضعف جهانی نباشیم، آیا علماء مسؤولیت دارند در این زمینه؟ امام(ره) پاسخ می دهند؛ عالمان وظیفه دارند اجازه ندهند مظلومان گرسنه بخوابند و ظالمان حق آنان را بگیرند، عالمان دینی در برابر خداوند مسؤول هستند.
وی افزود: امام(ره) می فرمایند؛ وظیفه شرعی تمامی مسلمانان است که به وضع ظالمان جهان اسلام پایان دهند و ابر قدرت ها را باید از کشورهای مسلمان بیرون کرد و حکومت اسلامی تشکیل داد.
استاد دانشگاه گفت: برخی مدعی هستند که در قرون قبلی این چنین نکرده و حکومت تشکیل نداده و باید همانگونه زندگی کرد، امام(ره) در پاسخ مدعی هستند گذشتگان در این باره اشتباه کرده اند که برخی از علما حتی اسلام سیاسی را به مردم معرفی نکردند که آنان در ظلم شریک هستند، برهمین اساس احکام اسلامی بدون استفاده ماند و گاهی احکام اسلام دچار تغییر شد.
وی افزود: استعمارگران به دست دیکتاتورها فرهنگ خود را میان مسلمانان ترویج داده و نسل ها را غرب زده کردند، این مسائل به دلیل نبود رهبری سالم در گذشته بوده است./811/پ201/ج