۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۱
کد خبر: ۴۳۹۶۵۱
قائم مقام تبلیغات اسلامی هرمزگان:

مهارت ها و توانمندي هاي کودکان و نوجوانان در برابر آسيب هاي اجتماعي ارتقا یابد

حجت‌الاسلام انصاری راد گفت: آشنايي کافي کودکان و نوجوانان با مهارت هاي اجتماعي ريشه اغلب آسيب پذيري هاي اجتماعي آن هاستو باید تلاش کنيم مهارت ها و توانمندي هاي کودکان و نوجوانان را براي مراقبت از خود در برابر رفتارهاي پرخطر و آسيب هاي اجتماعي ارتقا دهيم.
آسیب های اجتماعی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت‌الاسلام علی اکبر انصاری راد قائم مقام تبلیغات اسلامی هرمزگان امروز شنبه در نشست با کارشناسان فرهنگی در بندرعباس که با هدف بررسی راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی برگزار شد، گفت: تخلف از هنجارهای مقبول اجتماعی و عدم پای بندی به این هنجارها سبب پیدایش آسیب های اجتماعی می‌شود که عمدتا بهداشت روانی کودکان، نوجوانان و جوانان و حتی بزرگسالان را خدشه دار می‌کند.

 

وی با بیان اینکه کجروی نتیجه عدم مراعات هنجارها در جامعه و عامل مهم آسیب های رفتاری است، افزود: آسیب های اجتماعی که افراد جامعه آن را ناپسند و نادرست می دانند امروزه به عنوان یکی از مسائل و موضوعات اساسی در ابعاد فراملی، ملی و منطقه ای، خود را نشان داده است.
 

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان، ریشه اغلب آسیب پذیری های اجتماعی دانش آموزان را در عدم آشنایی کافی آنها با مهارت های اجتماعی دانست و تصریح کرد: متاسفانه جوانان امروز خود را نشناخته و به توان و قدرت فراوان خود باور ندارند.

 

حجت‌الاسلام انصاری راد گفت: گسترش روز افزون آسیب های اجتماعی اعم از ترک تحصیل، فرار از مدرسه، اعتیاد، سرقت، افزایش قابل توجه بزهکاری، مصرف به مواد مخدر به‌ویژه در میان جوانان و نوجوانان جامعه مستلزم تعمق و چاره اندیشی اساسی است.
 

وی، مدرسه را به عنوان جايگاهي که وظيفه آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان را در ساعاتي از شبانه روز بر عهده دارد معرفی کرد و ابراز داشت: این نهاد مهم ترين مکاني است که مي تواند بر جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي تاثيرگذار باشد. 

 

قائم مقام تبلیغات اسلامی هرمزگان تصریح کرد: بدون شک با توجه به اين که دانش آموزان در سن حساسي قرار دارند آسيب هاي اجتماعي زيادي آن ها را تهديد مي کند و اين مسأله مستلزم توجه ويژه به آن هاست.

 

وی ادامه داد: ناآشنايي کافي کودکان و نوجوانان با مهارت هاي اجتماعي ريشه اغلب آسيب پذيري هاي اجتماعي آن هاست باید تلاش کنيم مهارت ها و توانمندي هاي کودکان و نوجوانان را براي مراقبت از خود در برابر رفتارهاي پرخطر و آسيب هاي اجتماعي ارتقا دهيم.

 

حجت الاسلام انصاری راد با تاکید بر بررسی نقش آموزش مهارت‌های اجتماعی در کاهش آسیب های اجتماعی در مدارس، گفت: تدوین راه های ارتقای مهارت های اجتماعی دانش آموزان، توجه به مهارت های اجتماعی در برنامه ریزی درسی، نشان دادن تاثیرات مخرب دوستان نالایق و ناشایست و چگونگی قطع ارتباط با آنان، آموزش مهارت های زندگی نظیر دوست یابی و خود شناسی و همچنین تقویت ارزش های دینی در خانواده از جمله راهکارهای مهم کاهش آسیب های اجتماعی در مدارس است.

 

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به  آسیب های اجتماعی مثل فقر، طلاق و اعتیاد اذعان داشت: باید تلاش کنیم نقش مساجد در مناسبات اجتماعی تقویت شود تا شاهد کاهش آسیب های اجتماعی باشیم و از این منظر مساجد می‌توانند پنجره‌ای برای عرضه خدمات اجتماعی باشند.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه استفاده از گروه‌های مرجع مانند مساجد و ائمه جماعات، موجب شکل‌گیری بسیج عمومی برای ریشه‌کنی آسیب‌های اجتماعی و بهزیستی سبک زندگی مردم می‌شود گفت: باید برای جلوگیری از «فروپاشی اخلاقی» جامعه تلاش جدی کرد؛ زیرا هر روز آمارهای تکان‌دهنده‌ای از افزایش آسیب‌های اجتماعی به گوش می‌رسد./202/851/ب1

ارسال نظرات