دانشگاهیان ایده های خود را در زمینه اقتصاد مقاومتی عملی کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجتالاسلام سید عباس تقوی مسؤول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان امروز در نشستی با دانشجویان دانشگاهها و مراکز علمی استان هرمزگان با موضوع اقتصاد مقاومتی، گفت: ریاضت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی دو واژه جدید هستند که یکی پس از فروپاشی اقتصاد در اروپا و دیگری بعد از تحمیل تحریمات جدی اقتصادی غرب علیه ایران به وجود آمدهاند.
وی افزود: در اقتصاد مقاومتی، افراد سختی هایی را تحمل می کنند ولی می دانند که اولاً این تحمل و این مشکل بهای یک چیز با ارزش است که به خاطر آن باید آن را به جان بخرند.
نماینده نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: برخی از مردم اقتصاد مقاومتی و ریاضت اقتصادی را یکی می دانند و یا تصور می کنند اقتصاد ریاضتی یکی از شاخه های اقتصاد مقاومتی است در حالی که این دو اصطلاح کاملا متفاوت بوده و هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.
حجت الاسلام تقوی بیان داشت: نامگذاری هوشمندانه از سوی مقام معظم رهبری به درستی ضعفهای موجود در اقتصاد کشور را نشانه گرفته و اگر اهتمام تمام دستگاهها بر اجرای صحیح این دستورالعمل باشد، میتوان امیدوار بود که اقتصادی پایدار، مردمی و قدرتمند داشته باشیم که از گزند هرگونه آسیبی به دور باشد.
وی ابراز داشت: در سیاست اقتصاد مقاومتی، تحرک و پویایی اقتصادی در گرو ایجاد اشتغال، کاهش نرخ تورم، تامین عدالت اجتماعی، فساد ستیزی، دانش محوری و تاکيد بر روي مزيت هاي توليد داخل و تلاش براي خوداتکايي است و همچنین از دیگر موارد آن کاهش هر چه بیشتر وابستگی به نفت و اصلاح الگوی مصرف به دور از ریاضت اقتصادی است.
مسؤول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دانشگاهها مفاهیم مرتبط با اقتصاد مقاومتی را در محیطهای دانشگاهی جریان داده و در عین حال تلاش کنند تا این سبک از اقتصاد را در کرسیهای آزاد اندیشی بررسی و ترویج کنند.
وی بیان کرد: مهمترین بخش از اجرای اقتصاد مقاومتی به مسؤولان جامعه باز میگردد به طوری که مردم باید الزامات اقتصاد مقاومتی را در رفتار و زندگی مسؤولان ببیند و عمل به آن را احساس کنند.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به ضرورت اصلاح الگوهای مصرف در جامعه و پرهیز از اسرافگرایی در جامعه اسلامی، خاطرنشان کرد: متأسفانه این دست از رفتارها ریشه معنویت را در وجود انسان میخشکاند و سبب همنشینی انسان با صفات غیرانسانی و شیطانی میشود.
نماینده نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: اگر مسؤولان به قواعد اقتصاد مقاومتی پایبند باشند و حرف و عملشان در این عرصه یکی باشد، تاثیر آن را در رفتار جامعه نیز میتوان دید اما اگر تناقضی در این زمینه دیده شود، مردم نسبت به مسؤولان دچار بیاعتمادی میشوند.
وی تاکید کرد: نباید از مفهوم اقتصادی مقاومتی و اجرای آن واهمه داشت و برداشت ریاضت کشیدن را از این مفهوم داشت بلکه باید بدانیم که اقتصاد مقاومتی برای ایجاد عدالت و رفاه هر چه بیشتر مورد توجه است تا همه افراد جامعه با رعایت استانداردهای اخلاقی و اجتماعی در زندگی خود به اقتصاد ملی کمک کنند.
مسؤول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: دولت و مجلس در صف اول اجرای اقتصاد مقاومتی قرار دارند و باید روح برنامه ششم توسعه کشور را با این مفهوم سازگار کرده و قوانینی تصویب کنند که در قالب آنها تولید در کشور ارزش شمرده شده و از آن به طور کامل حمایت شود.
حجت الاسلام تقوی از دانشگاهیان نیز خواست تا در زمینه اقتصاد مقاومتی تنها به تئوری پردازی محدود نشوند و با ایجاد ارتباط با بخشهای پژوهشی، دانش بنیان و صنایع، ایدههای خود را به عمل تبدیل کنند./202/851/ب1