استفاده از فضای مجازی نباید منجر به تجاوز به حریم دیگران شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله محمدعلی اسماعیلپور در مراسم سخنرانی و تفسیر قرآن کریم که در کتابخانه و مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهرضا برگزار شد با اشاره به آیه «فَلا تَحسَبَنَّ الله مُخلِفَ وَعدِه رُسُلِه اِنَّ الله عزیزٌ ذُو اِنتِقام» عنوان کرد: خداوند در کمین ظالمان و ستمگران است، در وعده خداوند بر کیفر بد کاران و ستمگران و کسانی که راه ظلم و ستم در پیش گرفتند نیز شکی نیست.
وی تصریح کرد: تمام آیات و روایاتی که در قرآن کریم وارد شده برای آن است که انسانها امور زندگی خود را اصلاح کرده و راه صواب در پیش بگیرند؛ خودسری و خود رأی بودن در امور زندگی و کفران نعمت الهی با توجیه تکذیب معاد نتیجهای جز ضلالت و گمراهی انسانها ندارد.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم استفاده از مفاهیم و مضامین آیات قرآن گفت: خداوند بارها در آیات مختلف قرآن مردم و به ویژه تکذیب کنندگان معاد را مخاطب قرار داده و به آنان هشدار میدهد که راه درست را در پیش بگیرند و از کیفری که در انتظار آنان است بترسند.
آیت الله اسماعیلپور تأکید کرد: اصلاح امور فردی و اجتماعی انسانها وابسته به دین است، به این معنی که باید حتماً دستورات دینی که منشأ و مبنایی از جانب وحی الهی دارد در امور زندگی به کار گرفته شود تا انسانها از گمراهی نجات یافته و به حقوق هم تجاوز نکنند و برای جلوگیری از فساد و تباهی خود و جامعهای که در آن زندگی میکنند تلاش کنند.
وی اذعان کرد: متأسفانه ثمره عمری تحصیل و تلاش و مجاهدت عدهای از افراد در مسیر علم و دانش آن میشود که آنان معاد را تکذیب و در وجود خداوند شک میکنند؛ این افراد در استدلالات عقلی دچار اشتباه محاسباتی شده و گمان میکنند تمام علوم این جهان همان استدلال و استنتاجی است که آنان آموختهاند؛ ضلالت و گمراهی در علم یکی از بدترین گمراهیهاست که باید از آن به خدا پناه ببریم.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: افرادی که با قاطعیت وجود خداوند و قیامت را انکار میکنند باید بر اساس قیاس عقلی تصور کنند که اگر حتی یک درصد آیات و ورایات وارد شده درست باشد و معاد و عذاب الهی بر حق باشد، بزرگترین ضرر متوجه آنها خواهد شد؛ دفع خطر احتمالی عقلاً واجب است، انسان عاقل اگر خطری را حس کرد باید برای دفع آن تلاش کند؛ افرادی که دریافت نقلی بر وجود معاد را انکار میکنند باید دلیل عقلی را بپذیرند.
آیت الله اسماعیلپور در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: استفاده از فضاهای مجازی نباید منجر به تجاوز به حریم دیگران و هتک حرمت آنان شود، اسلام اینگونه اعمال را حرام و مرتکبان آن را مستحق مجازات میداند؛ حریم خصوصی هر فردی برای او محترم است و باید حفظ شود.
وی با اشاره به حدیث «اَلنّاسُ مُسَلِطونَ عَلی اِموالِهم و اَنفُسِهِم»، گفت: افرادی که در فضاهای مجازی و سایتها جستجو میکنند تا اثری از گذشته افراد پیدا کنند و با تمسک به آن یافتهها آبروی افراد را ببرند عمل حرامی مرتکب شدهاند که مستوجب عقوبت الهی است؛ همه افراد بر نفس خود مسلط هستند و کسی حق ندارد به نفس و شخصیت آنان تجاوز کند.
استاد حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به حدیث «حُرمَتُ مالِ المُسلم کَحُرمَة دَمِه»، تأکید کرد: باید حرمت مال مردم همانند خون آنان گرامی داشته شود و از این نظر کسی نمیتواند تسلط افراد بر جان و مال و شخصیت آنان را از بین ببرد؛ این مسأله تا جایی اهمیت دارد که اگر فردی بدون رضایت مدیون اقدام به پرداخت دین او کند، ذمه مدیون بری نمیشود زیرا مدیون انسانی است که بر شخصیت و اوصاف شخصی خود که بدهکاری نیز یکی از آنها میباشد، مسلط است.
آیت الله اسماعیلپور تصریح کرد: متأسفانه امروزه بعضی از نسل جوانی و برخی از مردم بدون ازلاع از احکام و دستورات دینی اقدام به ارتکاب اعمال و رفتاری میکنند که سبب ضمان اُخروی آنان میشود./202/868/ب1