ضرورت اتخاذ روش جدید برای آموزش دروس حوزوی
حجت الاسلام محمدتابش، امام جمعه بندر امام و مدیر مدرسه امام خمینی(ره)، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب طرح تحول حوزههای علمیه را سالها پیش در جریان سفر به شهر قم بیان کردند، افزود: هم اکنون بسیاری از حوزهها بصورت منسجم این طرح را پیگیری میکنند.
امام جمعه بندرامام با بیان اینکه برای تحول در مدارس علمیه باید چند نکته مهم و قابل توجه در نظر گرفته شوند، تصریح کرد: تحول در متون درسی حوزههای علمیه با حفظ بار علمی، شیوه آموزشی جدیدی برای تدریس آنها در نظر گرفته شود که این تحول تقریبا در کتابهای آموزشی خواهران اجرا شده است.
مدیر مدرسه امام خمینی(ره) بندرامام در ادامه با اشاره به تکراری بودن متدهای درس خارج ابراز کرد: همه مراجع بزرگوار مدرس درس خارج به یک شیوه و سبک تدریس میکنند و درک تفاوتهای درسی آنها بسیار سخت و اندک و برگرفته از مبانی تعلیمی اساتید اولیه آنها است.
این مقام مسؤول با اشاره به احداث مراکز جدید حوزوی از سوی علماء بزرگوار همچون مرکز ائمه اطهار(ع) مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی که برای تربیت مجتهد درنظر گرفته شده است، گفت: اجتهاد علی رغم داشتن روشهای متعدد بصورت روشمند و نتیجهبخش تدریس نمیشود.
حجت الاسلام تابش به ضرورت ایجاد تحول آموزشی و پژوهشی در همه سطوح حوزوی اشاره و خاطرنشان کرد: هماکنون ارتباط ارتقاء علمی و آموزشی با ارتقاء فرهنگ دینی و تبلیغی مردم در برخی سطوح بسیار کم است؛ چرا که طلاب در این سطوح متن و درسهایی را برای تقویت پایههای علمی مطالعه می کنند و سپس در سطوح بالاتر وارد مسائل اجتماعی و فرهنگی و تبلیغی میشوند.
رییس شورای فرهنگ عمومی بندرامام با بیان اینکه حوزههای علمیه پایهگذار اصلی تفکر اسلامی هستند، تصریح کرد: حوزه علمیه شخصیت فرهنگی روحانی را از جنبه علمی تغذیه و تسریع میکند و تا پایههای علمی و اعتقادی و باورها و علوم اساسی مورد نیاز مدون نشوند، طلبه عاجز از داشتن اندیشههای فرهنگی و سیاسی خواهد بود.
وی در پایان ابراز داشت: انتظار ما از علما و مراجع بزرگ به عنوان حامیان اصلی حوزه علمیه، آن است که حمایت مدیریتی ـ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بیشتری از حوزهها داشته باشند./9456/302/ب3