۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۴۴۰۷۶۱
خطیب نماز جمعه ساری تأکید کرد؛

ضرورت توجه شایسته به جایگاه علمی و فقهی آیت الله شیخ فضل الله نوری

امام جمعه موقت ساری به واقعه 11 مرداد و سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری اشاره کرد و گفت: متأسفانه آن طور که شایسته بود به جایگاه علمی و فقهی این عالم وارسته پرداخته نشده است.
امام جمعه موقت ساری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام یوسف یوسف‌پور، امام جمعه موقت ساری امروز در خطبه های عبادی سیاسی مرکز استان با تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت امام صادق(ع) به نقش آن امام همام در مبارزه با جریانات انحرافی و الحادی اشاره و اظهار داشت: امام صادق(ع) مکتب علمی ایجاد شده از سوی امام باقر(ع) را توسعه داد و از کرسی های علمی برای ترویج توحید بهره برداری کرد.

 

خطیب نماز جمعه ساری با اشاره به نقش مناظرات علمی امام صادق(ع) در کاهش جریانات التقاطی در دوران بنی امیه و بنی عباس، اظهار کرد: در دوران امام صادق(ع) بنی امیه و بنی عباس در جنگ بودند و این موقعیت، فرصت مناسبی برای گسترش اسلام ناب بود.

 

امام جمعه موقت ساری، تربیت عالمان و دانشمندان دین را از دیگر دستاوردهای مکتب علمی امام صادق(ع) خواند و گفت: تاریخ نشان می دهد که در مکتب امام صادق(ع) فقط چهار هزار دانشمند پرورش یافتند و آمار شاگردان ایشان بیش از این مقدار است.

 

امام جمعه موقت ساری با اشاره به نشر 6 هزار کتاب و رساله علمی از سوی دانشمندان تربیت شده در مکتب علمی امام صادق(ع)، اظهار کرد: جابربن حیان، از شاگردان امام صادق(ع)، به تنهایی 3 هزار و 900 رساله علمی منتشر  کرده و به خاطر تلاش های علمی وی، او را پدر علم شیمی نامیده اند.

 

وی دوران زندگانی امام صادق(ع) را زمان جنبش فرهنگی، فکری و برخورد فرقه ها و مذاهب گوناگون در جهان اسلام دانست و افزود: شرایط حاکم بر آن دوران فرصت مناسبی برای آن امام فراهم کرد تا زمینه نشر و گسترش اسلام ناب را به خوبی فراهم کند.

 

امام جمعه موقت ساری با بیان این که فقه شیعه بر روایات به‌ جای مانده از امام صادق(ع) مبتنی ا‌ست، خاطر نشان کرد: به همین جهت مکتب فقهی شیعیان دوازده امامی را مذهب جعفری نیز می‌نامند.
 

 

حجت الاسلام یوسف پور با بیان این که امام صادق(ع) علاوه بر فقه، اعتقادات و اخلاق بلکه در شاخه‌های گوناگون علوم به تربیت شاگردان و محدثان و عالمان پرداختند، ادامه داد: پاسخگویی به شبهاتی که در آن دوران رواج داشت نیز یکی دیگر از اقدامات مهم آن حضرت در مقابله با بدعت ها بود.

 

استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که امام صادق(ع) مهم ترین دانشگاه جهان اسلام را به شکلی فراگیر در آن دوران پایه گذاری کردند، افزود: این دانشگاه عظیم دینی امروز به عنوان مهم ترین پایگاه نشر و گسترش اسلام ناب شیعی در دنیا نقش آفرینی می کند.

 

امام جمعه موقت ساری در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه نماز جمعه در تحکیم وحدت امت اسلامی اشاره کرد و گفت: نماز جمعه بهترین پایگاه برای جلوگیری از توطئه های دشمنان اسلام ناب است.

 

حجت الاسلام یوسف پور با بیان این که دشمنان از وحدت و همدلی امت اسلامی در نماز جمعه هراسان و عصبانی هستند، تصریح کرد: همه توان دشمنان اسلام برای حضور کمرنگ مردم در نماز جمعه به کار گرفته شده اما همواره شکست خورده است.

 

استاد حوزه علمیه مازندران بر ضرورت حضور گسترده تر مردم در نماز عبادی سیاسی جمعه تأکید کرد و گفت: آن طور که شایسته است حضور در نماز جمعه مورد توجه قرار نمی گیرد واین مسأله زیبنده جامعه اسلامی نیست.

 

امام جمعه موقت ساری با تأکید براین که حضور مسؤولان و مدیران در نماز جمعه باید بیش از حضور فعلی باشد، ادامه داد: پایگاه عبادی سیاسی نماز جمعه بهترین راه برای خنثی سازی توطئه های دشمن و رشد و بالندگی نظام دینی است.

 

امام جمعه موقت ساری در بخش دیگری از سخنان به در پیش بودن واقعه 11 مرداد و سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری اشاره کرد و گفت: متأسفانه آن طور که شایسته بود به جایگاه علمی و فقهی این عالم وارسته پرداخته نشده است.

 

حجت الاسلام یوسف پور با بیان این که شخصیت هایی همچون شیخ فضل الله نوری دین بزرگی بر گردن آحاد جامعه اسلامی دارند، خاطرنشان کرد: اگر امروز شاهد رشد و بالندگی احکام ناب اسلامی هستیم مدیون فداکاری و تحمل مشقت های دوران از سوی بزرگانی چون آیت الله شیخ فضل الله نوری هستیم.

 

وی آشنایی نسل جوان امروز جامعه با الگوهایی راستینی چون شیخ فضل الله نوری را ضروری دانست و تصریح کرد: متولیان عرصه های دینی و فرهنگی باید جایگاه علمی، فقهی و مبارزاتی این عالم برجسته را بیشتر براس نسل جوان جامعه تبیین کنند.

 

حجت الاسلام یوسف پور با بیان این که متأسفانه آن طور که شایسته بود از ظرفیت های ناشناخته در حوزه علم وفقاهت به خوبی استفاده نکردیم، بیان داشت: ذخیره علمی همانند ابن شهرآشوب سالیان متمادی در گمنامی به سر می برد که در سال های اخیر با تلاش علما و بزرگان دینی آثار این شخصین بزرگ علمی احیاء و به جامعه دینی عرضه شد.

 

امام جمعه موقت ساری، بسط و گسترش اندیشه های علما و فقها در جامعه را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: جامعه امروز ما نیازمند بهره گیری بیشتری از اندیشه های متعالی علما و مراجع بزرگ هستند تا بتوانند در برابر تهاجم گسترده غرب ایستادگی کنند./950/201/ب2

ارسال نظرات