۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۴
کد خبر: ۴۴۲۳۸۱

چند خبرکوتاه از جشنواره امام رضا

رونمایی نخستین جلد دانشنامه امام رضا(ع)، برافراشته شدن پرچم رضوی در 77 کشور جهان و ارسال هزار و ٥٢٨ اثر به دوازدهمین جشنواره داستان رضوی از مهم ترین عناوین اخبار کوتاه جشنواره امام رضا است.
جشنواره امام رضا

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، آیت‌الله محمد علوی گرگانی در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت ضمن قدردانی از فعالیت‌های اعضای این شورا اظهار کرد: این جمع توانستند خدمات شایسته‌ای نسبت به جامعه بشری در چارچوب ولایت ارائه دهند که جای تشکر دارد، اگر چه انتظار است بیش از این در این راه خدمت کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: جامعه امروز در نهایت فقر فرهنگی است، دشمنان با چند هزار رسانه خارجی علیه اسلام و ولایت تبلیغ می‌کنند، چه کسی می‌تواند به این رسانه‌ها پاسخ دهد، مسؤولیت این بخش بر عهده ماست که مردم و جامعه را آگاه کنیم.

 

این مرجع تقلید با اشاره به ملاک فضیلت گفت: امام علی(ع) فرمودند همه دنیا نادانی و جهل است، به جز مکانی که مواضع علم باشد،‌ علم زمانی ارزشمند است که با عمل همراه باشد و عمل نیز با اخلاص دارای ارزش است.

 

وی خاطرنشان کرد: کارها باید با اخلاص و تنها برای خدا باشد، اگر این امر محقق نشود، راه‌های شیطان فراوان است، ممکن است عمل انسان از بین برود ولی کمک خدا از ورود به راه‌های شیطان جلوگیری می‌کند.

 

نخستین جلد دانشنامه امام رضا(ع) رونمایی می‌شود

در ادامه این دیدار رییس شورای هماهنگی جشن‌های مردمی دهه کرامت از رونمایی نخستین جلد دانشنامه امام رضا(ع) همزمان با سالروز ولادت این امام بزرگوار خبر داد و گفت: موج هدفمند، هماهنگ و هوشمندی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی متناسب با مأموریت در زمینه ترویج فرهنگ رضوی ایجاد شده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی اظهار کرد: توجه به دختران و زنان در این حرکت و برنامه فرهنگی آغاز شده و این امر نشان می‌دهد اسلام متوازن و متعادل است و به بانوان توجه دارد.

 

رییس شورای هماهنگی جشن‌های مردمی دهه کرامت با اشاره به روز پنجم ذی القعده به عنوان روز بزرگداشت امامزادگان گفت: این روز به عنوان امامزادگان و سفیران الهی نامگذاری شده که به ایران آمدند و وجود آنها مایه خیر و برکت شد.

 

وی عنوان کرد: صنف بازاریان و اصناف به شکل مردمی و خودجوش همیشه در حرکت‌های دینی و اسلامی به ویژه در انقلاب اسلامی نقش‌آفرین بودند و امروز نیز در حرکت‌های خود محور حضور دارند و نقش آنها تعیین‌کننده است.

 

وی عنوان کرد: فضای همدلی، صفا، صمیمیت و انسجام در 34 نهاد و دستگاه حکم فرماست و هر یک تلاش می‌کنند به میزان امکانات و فرصت‌ها برای ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) بهره‌ ببرند.

 

رئیس شورای هماهنگی جشن‌های مردمی دهه کرامت با بیان اینکه برای سالم‌سازی فرد و جامعه امروز و آینده کشور و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی راهی جز بازگشت به فرهنگ اهل بیت(ع) وجود ندارد، گفت: این فرهنگ در کنار قرآن است، البته هر دو آنها ما را به سوی خداشناسی هدایت می‌کند.

 

در 77 کشور جهان پرچم رضوی برافراشته می‌شود

وی عنوان کرد: در کنار تلاش‌های فرهنگی، هر روز با معارف بیش از پیش آشنا می‌شویم و تلاش می‌کنیم محل کار خود را با معنویت اهل بیت(ع) معطر کنیم.

 

ارباب سلیمانی با بیان اینکه امسال علاوه بر ایران، در 77 کشور جهان پرچم رضوی برافراشته می‌شود، گفت: کسانی که دست بیعت دادند در این حرکت سهیم هستند، امیدواریم همه تلاش‌ها مقدمه‌ای برای ظهور امام زمان(عج) باشد و اسلام واقعی و حقیقی را در برابر اسلام بدلی دارای باطن خشونت و ترور که در دنیا ترویج می‌شود، به دنیا بشناسانیم.

 

تقویت نگاه بین المللی در بزرگداشت جشن‌های دهه کرامت

امام جمعه موقت قم هجرت‌های تاریخ اسلام را بن بست شکن عنوان کرد و گفت: هجرت‌های امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، امامزادگان و نوادگان ائمه نمونه‌هایی از هجرت است که زمینه گسترش آرمان‌های الهی در سطح جهان و نجات پیروان ایشان را فراهم کرد.

 

آیت‌الله علیرضا اعرافی ضمن تشریح اهداف و ابعاد هجرت در تاریخ اسلام اظهار کرد: پایه ریزی ارکان اسلام با هجرت گره خورده و یک اصل بنیادین در اندیشه قرآنی و اسلامی است.

 

وی هجرت را زمینه ساز انتقال پیام معارف اسلامی به بیرون مرزهای اسلام دانست و تصریح کرد: هجرت راهکاری مهم برای شکست حصارها بوده و بستر توسعه مرزهای فکری و معرفتی را فراهم می‌کند.

 

 وی قم و ری را نگین‌های درخشان تاریخ حوزه‌های علمیه دانست و تصریح کرد: در قم در مجاورت امامزادگان عظیم‌الشان و بارگاه حضرت معصومه(س) حوزه علمیه کهن شکل گرفته که مبدأ تحولات شگرفی در تاریخ بوده است.

 

آیت‌الله اعرافی هجرت امام رضا(ع) را راهبردی دانست و با اشاره به مهندسی این هجرت توسط این امام همام، بیان کرد: هدف مأمون از تحمیل این هجرت به امام رضا(ع) هضم خط رسالت و خاندان پیامبر(ص) در بنی عباس بود که امام رضا(ع) در این مسیر ضمن اتخاذ راهبردی کلان، نقشه شوم مأمون را خنثی کردند.

 

وی با اشاره به برنامه‌های دهه کرامت، لزوم الهام پذیری از جریان‌های تاریخی اسلام را مورد توجه قرار داد و گفت: درس مهاجرت راهبردی و به کارگیری شیوه‌های نوین در فضای تبلیغی در سیره امام رضا(ع) باید در دوران انقلاب اسلامی مورد توجه باشد تا بتوان اندیشه و معارف اسلامی را در سطح جهان گسترش داد.

 

امام جمعه موقت قم به‌کارگیری ابزار و شیوه‌های جدید در انتشار معارف اهل بیت را ضروری عنوان و تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین درس‌های امام رضا(ع) به ما مبارزه هوشمندانه با سلطه گران عصر خود است و امروز ضروری است با بهره گیری از ابزار جدید نسبت به نهادینه سازی این مبارزه اقدام کنیم.

 

وی رفتار حکیمانه امام رضا(ع) مقابل جریان‌های انحرافی را یادآور شد و افزود: برگزاری جلسات مناظره و گفت و گوی دینی در عین تعامل و دوستی، سرافرازی مباحث مستدل و منطقی شیعیان را در این مباحثات به دنبال داشت.

 

آیت‌الله اعرافی لزوم رفتار حکیمانه و با تدبیر در ارتباط باب مشکلات جهان اسلام را مورد تاکید قرار داد و گفت: ما باید با مذاهب مختلف اسلامی از مسیر تعامل و گفت‌وگو وارد شویم و از تکفیر پرهیز کنیم تا دشمنان از این فرصت علیه ما استفاده نکنند.

 

وی با اشاره به بررسی مراحل نهایی انتشار دانشنامه امام رضا(ع) گفت: به زودی جلد نخست این دانشنامه رونمایی می‌شود که نویدبخش اطلاعات خوبی برای جامعه علمی و نخبگان اسلامی است.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه کارگیری ظرفیت‌های هنر در معرفی معارف دینی را مؤثر دانست و افزود: باید عرصه‌های جدیدی به سوی هنر دینی باز شود و هنرهای مختلف در راستای معرفی اهل بیت و معارف اسلامی به کار گرفته شود.

 

وی خواستار تقویت نگاه بین المللی در بزرگداشت جشن‌های دهه کرامت شد و افزود: استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و رسانه، تولید کتاب و محصولات مجازی می‌تواند نسل جوان را به سمت معارف اهل بیت جذب کند.

 

شورای جشن های دهه کرامت فعالیت های بسیاری انجام داده است

آیت الله موسوی اردبیلی در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که در دفتر معظم له برگزار شد گفت: این شورا فعالیت های بسیاری انجام داده که از زحمات شما قدردانی میکنم.

 

آیت الله موسوی اردبیلی افزود: کار در مساجد بسیار با اهمیت است و ارزشمند به شمار می آید و باید بدانید که پاداش بسیاری دارد.

 

این مرجع تقلید ادامه داد: این نکته هم حائز اهمیت است که باید بدانیم کار فرهنگی و دینی به ویژه کار در مساجد از حساسیت خاصی برخوردار است و باید با دقت و ظرافت انجام شود.

 

آیت الله موسوی اردبیلی گفت: باید بکوشید تا مردم را با خاندان اهل بیت(ع) آشنا کنید و در این ایام دهه کرامت باید از فرصت ها استفاده شود.

 

وی افزود: این کار هم نیاز به دقت بسیاری دارد و فضایل به گونه ای که هست مطرح شود.

 

این مرجع تقلید گفت: شما کار بزرگی انجام می‌دهید توفیق بیشتر شما را از خداوند خواستارم.

 

برگزاری اختتامیه جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی رضوی

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین تجلیل از برگزیدگان یازدهمین جشنواره ملی هنرهای سنتی و صنایع دستی رضوی در اصفهان گفت: وجود نازنین امام رضا (ع) برای هر ایرانی و مسلمانی یک هویت و برکت محسوب می‌شود.

 

حسین انتظامی اظهار کرد: اصفهان مهد و خاستگاه بسیاری از جلوه‌های فرهنگی و هنری است و ضریح حرم رضوی و طراحی بسیاری از صحن‌های حرم امام رضا (ع) توسط هنرمندان اصفهانی انجام گرفته است.

 

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: وجود نازنین امام رضا (ع) برای هر ایرانی، مسلمان و شیعه یک هویت و برکت محسوب می‌شود و هر تلاشی در رابطه با ایشان مانند شرکت در جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی رضوی باعث هویت‌بخشی و هویت‌سازی خواهد شد.

 

رونمایی از کتاب آثار برگزیده

در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌رضا ارزانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: این جشنواره در اصفهان در 6 حوزه نگارگری برگزار شد و در مجموع 187 نفر آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که از این تعداد 98 اثر توسط هیأت داوران انتخاب و پس از داوری 84 اثر انتخاب و در نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشته شدند. این نمایشگاه از روز 14 مردادماه تا روز 14 شهریورماه به مدت یک ماه در موزه هنرهای معاصر برپا است. از میان آثار، 15 اثر برگزیده و تجلیل خواهند شد البته تمام افرادی که در این جشنواره شرکت کرده‌اند به نوعی برگزیده شده‌اند چرا که فعالیت آن‌ها در رابطه با وجود مقدس و مبارک امام رضا (ع) هنرشان را نمایان کردند.

 

حجت الاسلام ارزانی خاطرنشان کرد: آثار مربوط به 10 دوره گذشته این جشنواره را جمع‌آوری و در کتابی به چاپ رسانده‌ایم و از مسئولان خواهش می‌کنم که این آثار را در قطع بزرگ‌تر در حوزه المان شهری، طراحی شهری، دیوار مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز هنری و فرهنگی استفاده کنند.

 

در ادامه این مراسم از کتاب آثار 10 دوره جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی رضوی با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل ارشاد استان و برخی نمایندگان مجلس و اساتید نگارگری استان رونمایی شد.

 

در پایان این مراسم از برگزیدگان یازدهمین جشنواره ملی هنرهای سنتی و صنایع دستی رضوی تجلیل شد.

 

جشنواره فیلم رضوی جشن سینمای ایران در شهر یزد است

رییس سازمان سینمایی کشور در پیامی به یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی، شهر یزد را میزبان جشنواره فیلم رضوی، جشن سینمای ایران می داند.

 

حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور در پیامی به یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی گفت: شهر آفتاب بار دیگر پر می‌شود از نوری که می‌تابد از دیار خورشید، و می‌آید باز هم گرمی و روشنایی از خراسان از شمس الشموس، و ما این روشنایی را مرهون آن خورشید تابناکیم. «روز روشن است اگر چه خود ناپیدا است». و این یازدهمین بار است که بادگیرهای شهر زیبای یزد پر می‌شود از نسیم دل‌انگیز رضوی؛ قنات‌ها لبریز از آب‌های زلال و دل‌انگیز معنویت، کوچه‌ها و پس کوچه بوی عطر گلاب می‌گیرد. مردمان دیار کویر اما قدر آب را می‌دانند، نسیم را می‌فهمند، جشنواره فیلم رضوی جشن آب است و آینه، جشنواره نسیم است و گل و گلاب و سینمای ایران چون آب پاک و خنک می‌آید بازهم در شهر یزد. آنجا که مردمانش شقایق‌گون و جام عشق بردست‌اند هزاران هزار سال در بی‌نهایت کویر. «ما آن شقایقیم که با داغ سینه سوز جا می‌گرفته‌ایم و به صحرا نشسته‌ایم». و اینک این شما و این سینمای پر افتخار ایران، سینمایی که بر بام جهان ایستاده و خبر می‌دهد از حکایت‌های ماندگار مردمی که زنده‌اند به عشق...

 

یازدهمین جشن آب و آینه جشنواره رضوی در استان یزد مبارک باد.

 

واقعه تاریخی ورود حضرت ثامن الحجج(ع) به ایران با برگزاری آیین ورود کاروان نمادین امام رضا(ع) به ایران، در مسجد جامع خرمشهر و در جوار شهدای گمنام این شهر با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان استانی و شهرستان بازآفرینی شد.

 

این مراسم که سال های گذشته در مرز شلمچه برگزار می شد، امسال به درخواست مردم در مرکز شهر و از خیابان انقلاب به سمت مسجد جامع خرمشهر در کنار مرقد شهدای گمنام باز آفرینی شد.

 

شعرخوانی، حماسه سرایی شاعران خرمشهری، سخنرانی مسئولان و همچنین اجرای نمایش ماه غریب از جمله برنامه های حاشیه این مراسم بود که با استقبال فراوان روبرو شد.

 

همچنین در حاشیه این مراسم گردهمایی بزرگ دختران و پسران زیر 18 سال با نام ‌های «رضا» و «معصومه» و اهدا جوایز به 14 نفر از آنها، مسابقه نقاشی با موضوع امام رضا(ع) توسط کودکان و مسابقه خطاطی ویژه کودکان و نوجوانان برگزار شد.

 

آیین ورود کاروان نمادین امام رضا (ع) به خرمشهر از سال 1387 آغاز و پس از آن همه ساله این آیین با شکوه همزمان با آغاز دهه کرامت و میلاد کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س ) و به شکرانه سالروز ورود امام رضا (ع) به ایران از مرز شلمچه باآفرینی شد.

 

برگزاری اختتامیه جشنواره رسانه های دیجیتال رضوی  

دبیر چهارمین جشنواره رسانه های دیجیتال رضوی از برگزاری مراسم آیین اختتامیه این جشنواره با حضور سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

 

اکبر اسکندری نژاد افزود: این مراسم بیستم مرداد ماه با حضور مردم متدین قزوین، مسئولان شهری، استانی و کشوری برگزار می شود که امیدواریم این برنامه مورد استقبال مردم قزوین قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: اجرای برنامه های جانبی مانند مراسم نقالی، پخش زنده صلوات خاصه امام رضا (ع)، پخش کلیپ ویژه بزرگداشت شهدای مدافع حرم استان قزوین و پخش تیزر چهارمین جشنواره رسانه های دیجیتال رضوی از دیگر برنامه های روز اختتامیه است.

 

دبیر چهارمین جشنواره رسانه های دیجیتال رضوی بیان کرد: امیدواریم با اجرای مناسب اقدامات انجام شده بتوانیم برنامه ای متناسب با شان و جایگاه حضرت رضا (ع) برگزار کنیم تا بدین وسیله مردم قزوین بیش از گذشته با فرهنگ رضوی و همینطور فرهنگ این رسانه نوین اشنا شوند.

 

ارسال هزار و ٥٢٨ اثر به دوازدهمین جشنواره داستان رضوی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از ارسال هزار و ٥٢٨ اثر داستانی به دوازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) خبر داد و گفت: این تعداد آثار نسبت به جشنواره یازدهم بیش از ٢٣٠ اثر افزایش دارد.

 

محمدرضا سوقندی اظهار کرد: این تعداد آثار توسط ٩٠٢ نویسنده ارائه شده که از این نظر نیز ١٣٠ نفر شرکت کننده افزایش یافته است.

 

وی سمنان را از نظر تعداد آثار ارسالی با ١٥٩ اثر در رتبه اول در بین استانها بیان کرد و گفت: استانهای خراسان رضوی با ١٥٤ اثر و تهران با ٩٢ اثر در رده های دوم و سوم قرار دارند.

 

وی افزود: تعداد شرکت کنندگان در جشنواره امسال از استان سمنان با بیش از دو برابر از ٧٢ نفر سال قبل به ١٥٩ نفر افزایش یافته است.

 

وی گفت: در جشنواره دوازدهم ٧٣٦ اثر داستانی کوتاه کوتاه، ٧٠٦ اثر داستانی کوتاه، ١٨ داستان بلند و ٦٨ اثر غیر داستانی ارسال شده است و از نظر گروههای سنی ٣٤٤ نویسنده نوجوان، ٤١٢ نویسنده جوان، ٧٠٩ نفر بزرگسال، ٣١ شرکت کننده کودک و ٣٢ نفر نیز از نظر سنی نامشخص هستند.

 

وی با بیان اینکه ٥٠٧ نفر از شرکت کنندگان را زنان تشکیل می دهند گفت: در استان سمنان نیز شهرستان سمنان با ٧٥ اثر و ٥٢ شرکت کننده در صدر شهرستانها قرار دارد و میامی با ٤٢ اثر و ٣٩ شرکت کننده و شاهرود با ٢٨ اثر و ١٧ شرکت کننده در رده های بعدی قرار دارند.

 

قدیمی ترین کاروان پیاده روی رضوی در بیست و چهارمین سفر پیاده به مشهد مقدس رسید

پس از 27 روز پیاده روی مسیر 1118 کیلومتری و عبور از شهرها و روستاهای کشور، کاروان هیات الرضا(ع) متشکل از بسیجیان شهرستان بافق در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) وارد مشهد مقدس شدند.

 

سید هادی موسوی مسوول پژوهش این کاروان گفت: این سفر بیست و چهارمین سفری است که جوانان بافقی با پای پیاده برای زیارت به حرم مطهر رضوی مشرف می شوند.

 

وی افزود: امسال کاروان با نام حضرت رباب مادر گرامی حضرت علی اصغر شیرخوار دشت کربلا ،پرچم را بر دست گرفته و بعد از 27 روز با لطف و مدد امام رضا (ع) به مشهد مقدس رسیدیم.

 

وی خاطر نشان کرد: روز هیجدم تیرماه از شهرستان بافق و با بدرقه مردم مومن و خداجوی حرکت کرده و در طول مسیر برنامه های مختلفی را اجرا کردیم.

 

موسوی گفت: بعد از نماز صبح برنامه قرائت زیارت عاشورا، دعای عهد، مناجات و مدیحه سرایی داشتیم . ضمن آن که  در کنارپیاده روی برنامه های اخلاقی و معرفتی برگزار شد.

 

وی تاکید کرد: در طول مسیر برنامه عیادت بیماران و در شهرستان فردوس به دیدار معلو لان ذهنی و روحی رفتیم.

 

موسوی تعداد زائران شرکت کننده در کاروان پیاده روی را 160 نفر اعلام کرد که پس از طی کردن 1118 کیلومتر به مدت سه روز در مشهد اقامت خواهیم داشت. 

 

وی دیدار با علما و بزرگان شهر مشهد را بخشی از برنامه های کاروان برشمرد و افزود: کاروان مجددا به شهرستان بافق باز می گردد و برای برگزاری جشن میلاد امام رضا (ع) در این شهرستان آماده می شود.

 

همایش کرامت انسانی در آموزه های رضوی به کار خود پایان داد

همایش کرامت انسانی در آموزه های رضوی از سری برنامه های چهاردهمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) است با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در فرهنگسرای امام خمینی(ره) زنجان به کار خود پایان داد.

 

در این مراسم آیت الله علی خاتمی نماینده ولی فقیه در استان زنجان اظهار کرد: قرآن کریم در سه آیه به کرامت انسانی اشاره کرده است که در آیه «ولقد کرمنا بنی آدم» به صورت شفاف بیان شده است.

 

وی با اشاره به آیه دیگری در قرآن کریم که فرشتگان به فرمان خداوند بر انسان سجده کردند، ادامه داد: این مقوله کرامت انسانی را مورد تاکید قرار داده است.

 

نماینده ولی فقیه در استان به نامه امیرمومنان به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: در این نامه نمونه کامل کرامت انسانی عیان است.

 

امام رضا(ع) به کرامت انسانی برای همه انسان ها اعتقاد دارند

در ادامه این مراسم مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت با اشاره به اینکه فلسفه بعثت پیامبر، اخلاق بر بستر کرامت انسانی مستقر است، گفت: کرامت انسانی زیرساخت اخلاق است.

 

حجت الاسلام محمدرضا حسینی با بیان اینکه کرامت انسانی زیرساخت اخلاق انسانی است، ادامه داد: در تعریفی که از کرامت بیان شده است ارجمندی و بخشندگی به عنوان معنا و مفهوم کرامت یاد شده است و زمانی که کرامت را به خدا نسبت بدهند بخشندگی و اگر به انسان مرتبط کنند اعمال انسانی مورد تاکید است.

 

وی تصریح کرد: کرامت انسانی بحث مهم و مورد توجه خداوند در قرآن است لذا آیات قرآنی به صورت مفهومی به این موضوع می پردازند از اینرو کرامت انسانی در دین اسلام به عنوان یک اصل راهبردی و سیاست کلان مطرح است.

 

حجت الاسلام حسینی اضافه کرد: اگر به چرایی کرامت انسانی بپردازیم متوجه می شویم دلیل کرامت انسانی اشرف مخلوق بودن انسان است جایی که خداوند پس از خلق انسان به خود می بالد و به خود احسن می گوید.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت خاطرنشان کرد: خداوند نسبت به هیچ مخلوقی چنین ادبیاتی ندارد و آن را اشرف مخلوقات نمی نامد و از فرشتگان میخواهد تا بر انسان سجده کند.

 

وی با بیان اینکه خداوند پس از خلق انسان همه آنچه بر روی زمین و آسمان است را به تسخیر انسان درآورد، افزود: خداوند از همان ابتدا قدرت تسخیر را به انسان بخشید.

 

حجت الاسلام حسینی منشأ این کرامت را کلام خداوند در قرآن و سیره ائمه معصومین خواند و افزود: کرامت هم ذاتی و هم اکتسابی است که خداوند به عنوان موهبت در درون انسان ها قرار داده است.

 

وی با بیان اینکه بیش از 5 هزار آیه در قرآن به اخلاق می پردازد و این تعداد آیه پنج ششم قرآن را تشکیل می دهد، افزود: فلسفه بعثت پیامبر اخلاق است و این اخلاق بر بستر کرامت انسانی مستقر است.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت با بیان اینکه مجموعه باید ها و نبایدهای اخلاقی بر مبنای کرامت انسانی است، گفت: کرامت انسانی در نگاه ثامن الحجج تفسیر سیره نبی اکرم و ائمه اطهار است. امام رضا(علیه السلام) کرامت انسانی را در بین مردم نهادینه کرد.

 

در ادامه این مراسم با حضور آیت الله سلیمی و آیت الله محمدی از کتاب «آموزگار ماندگار» تالیف آیت الله محمدی اصل و «عقل سلیم» تالیف آیت الله ابوالفضل سلیمی رونمایی و متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) نیز قرائت شد. تقدیر از برگزیدگان این مراسم نیز پایان بخش این همایش ملی بود./934/203/ب2

ارسال نظرات