خلأ حضور روحانیت در روستاها زمینه ساز آسیبهای فرهنگی است
حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، تبلیغ دین و ارزشهای اسلامی را مهم ترین رسالت روحانیت در تاریخ دانست و گفت: روحانیت به عنوان وارثان حقیقی پیامبران الهی و ائمه معصومین(ع) در عصر غیبت رسالت مهم و عظیم تبلیغ دین را عهده دار هستند.
وی با بیان این که اگر تلاشها و از خودگذشتگیهای علما و روحانیان در اعصار گذشته نبود امروز اسلام ناب از این عزت و عظمت امروزی برخوردار نبود، افزود: در طول تاریخ همواره دشمنان اسلام به دنبال تحریف در دین و احکام اسلامی بودند اما علما و فقهای دین با هوشیاری و بصیرت مانع تحریف در دین شدند.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این گه در گذشته طلاب پس از گذراندن سطوح پایین در مدارس علمیه شهرستانها برای تحصیل به قم هجرت می کردند، گفت: اما امروز به برکت انقلاب اسلامی و توجهات خاص مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید شاهد رونق و توسعه کمی و کیفی مدارس علمیه شهرستانها هستیم.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که هجرت طلاب و روحانیان شهرستانها در شرایط فعلی به قم را اقدامی غیر اصولی خواند و افزود: امروز بسیاری از سطوح عالی حوزه نیز در مدارس علمیه شهرستانها در حال تدریس است و این ظرفیت و پتانسیل ادامه تحصیل برای طلاب در شهرهای کشورمان فراهم شده است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که طلاب و روحانیان نباید شهرهای خود به بهانه ادامه تحصیل در قم از نعمت وجود روحانی و طلبه محروم کنند، بیان داشت: مناطق مختلف کشورمان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حضور روحانیت است و نباید صحنه تبلیغ در شهرستانها کمرنگ شود.
استاد حوزه علمیه مازندران بر ضرورت توجه ویژه طلاب و روحانیان به دغدغه های رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع عظام تقلید در خصوص هجرت طلاب و روحانیان از قم به شهرستانها تأکید کرد و گفت: خلأ حضور روحانیت در شهرها و روستاهای کشور خسارت جبران ناپذیری برای جامعه اسلامی خواهد داشت.
وی با بیان این که دشمن از عدم حضور یک طلبه و روحانی در شهرو روستا خوشحال است چون به راحتی به اهداف شوم خود دست خواهد یافت، افزود: با توجه به فراهم شدن ادامه تحصیل در سطوح عالی در شهرستانها در پی استقرار مدیریت استانی لزومی برای هجرت طلاب به قم وجود ندارد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود همچنین بر ضرورت فراهم کردن اقدامات تشویقی برای طلاب و روحانیان به منظور هجرت از قم به شهرستانها از سوی مدیریت حوزه علمیه تأکید کرد و گفت: باید شرایطی برای طلاب در نظر گرفت که بتوانند به راحتی از قم به مناطق محروم و روستایی هجرت کنند و رسالت اصلی خود که همان تبلیغ است بپردازند.
وی با بیان این که پیامدهای خالی ماندن شهرها و روستاها از نعمت روحانیت بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: ایجاد فاصله میان مردم و روحانیت مهم ترین خواسته دشمنان اسلام و انقلاب است به همین دلیل طلاب و روحانیان باید با ارتباط مستمر و اثرگذار تر مانع تحقق این توطئه دشمن شوند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران، علما و روحانیان را مأمن و پناهگاه مردم دانست و با بیان این که مردم در طول تاریخ همواره به روحانیت اعتماد ویژه داشته و دارند، تصریح کرد: کمرنگ شدن حضور روحانیت در جامعه به حتم فضا را برای نفوذ دشمنان فراهم خواهد کرد.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که یک طلبه و روحانی برای هجرت از قم به شهرستان ها نیازمند انگیزه مناسب است، افزود: مدیریت حوزه باید این انگیزه را در طلاب و روحانیان ایجاد کند تا یک مبلغ نیز بتواند با آرامش خاطر و بدون دغدغه های جانبی به وظیفه اصلی خود که همان تبلیغ است بپردازد.
وی در ادامه سخنان خود از وجود بیش از چهار هزار مسجد در مازندران خبر داد و گفت: متأسفانه به دلیل کمبود روحانی، تنها هزار مسجد از نعمت روحانی امام جماعت بهره مند هستند و در مابقی مساجد نماز جماعت اقامه نمی شود.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که بر اساس آمار دریافتی از حوزه علمیه قم بیش از شش هزار طلبه مازندرانی در حوزه های علمیه قم و مشهد در حال تحصیل هستند، خاطرنشان گرد: اگر این طلاب و روحانیان برای ادامه تحصیل به مازندران هجرت کنند به حتم مشکل خالی بودن مساجد و مناطق مختلف استان از نعمت روحانیت برطرف خواهد شد.
حجت الاسلام صادقی یکی از مهم ترین وظیفه حوزه علمیه را رفع موانع موجود بر سر هجرت طلاب و روحانیان به شهرستانها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این در شهرستانها نیز باید امکانات مناسب رفاهی و تبلیغی برای حضور یک طلبه و روحانی فراهم شود تا شاهد کاهش هجرت روحانیان به قم باشیم.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که امروز فرقه های انحرافی و ضاله هر روز شبهات بسیاری در جامعه ترویج می کنند، گفت: تنها با حضور طلاب و روحانیان می توان به این شبهات خطرناک پاسخ گفت.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که امروز عدم حضور مبلغان دینی در روستاها یک مسأله و بحران مهمی است، خاطرنشان کرد: حضور کمرنگ روحانیت در مناطق مختلف به ویژه روستاها و مناطق دورافتاده موجب گسترش ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی خواهد شد.
وی حضور مستمر روحانیان در مناطق محروم و روستایی را بسترساز تقویت باورهای دینی در جامعه دانست و تصریح کرد: تلاش سازمان تبلیغات اسلامی، تقویت حضور مبلغان دینی در مناطق تبلیغی مورد نیاز است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که روحانیت به عنوان وارثان حقیقی ائمه اطهار(ع) نقش اثرگذاری در ترویج اسلام ناب و حقیقی بر عهده دارند، ادامه داد: مبلغان دینی باید پیام واقعی اسلام ناب را برای مردم به خوبی تبیین کنند.
حجت الاسلام صادقی از مبلغان دینی به عنوان انتقال دهنده پیام شریعت محمدی در جامعه یاد کرد و با بیان این که رفتار و کردار یک مبلغ باید به گونهای باشد که سخنان او تأثیرگذاری مناسبی داشته باشد، تصریح کرد: روحانیت تنها قشری است که میتواند با هجمه های گسترده غرب مقابله کند.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید بر اینکه یک مبلغ دینی باید نیازهای روز جامعه را شناسایی و برای پاسخگویی به شبهات روز خود را آماده کند، افزود: جامعه امروز بیش از پیش نیازمند حضور مبلغان دینی در صحنه به منظور پاسخگویی به شبهات است./950/301/ب3