۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۴۴۴۲۱۳
در نشست فضای مجازی و همگرایی جهان اسلام مطرح شد؛

حوزه های علمیه قدیمی ترین مدل آموزشی دنیا هستند/ لزوم توجه به امکان جاسوسی از طریق گوشیهای هوشمند

فعالان عرصه فضای مجازی در نشستی تخصصی به بررسی راهکارهای موجود در توسعه اصولی فضای مجازی در جهت همگرایی بیشتر جهان اسلام پرداختند.
اینترنت، فضای مجازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست فضای مجازی و همگرایی جهان اسلام صبح دوشنبه 25 مرداد با حضور آقایان روح الله مومن نسب استاد دانشگاه، مهندس کاوه  استاد حوزه فضای مجازی و سرکار خانم رکن آبادی خواهر شهید رکن آبادی در محل سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.

لزوم بومی سازی اپلیکیشنهای ارتباطی
در بخش ابتدایی این نشست مهندس کاوه با اشاره به فضای مجازی، گفت: شورای عالی فضای مجازی از نخبگان این حوزه باید دعوت به همکاری کند و دغدغه ها و نیازمندیها مشخص شود تا به عنوان یک پروژه به بخش خصوصی واگذار شود.

وی افزود: قدیمی ترین و بزرگترین سیستم آموزشی دنیا حوزه علمیه قم است زیرا طلبه ها در سالهای مختلف تحصیل با فن مباحثه آشنا می شوند و حافظه آنان رشد پیدا کرده و تبدیل به یک نخبه فرهنگی می شوند.

کاوه بیان داشت: نرم افزار تلگرام، وایبر، واتس اّپ همگی خارجی هستند و اهداف سیاسی، فرهنگی دارند که این اهداف برای ضربه زدن به نظام اسلامی ایران طراحی شده است.

این استاد فضای مجازی درباره نرم افزارهای ایرانی، بیان داشت: از نرم افزار ایرانی هیچگاه حمایت نشده است، بخش خصوصی ما توانمندی ایجاد فضای مجازی داخلی را دارد که متاسفانه در سال های اخیر رسانه های رسمی خود ما نیز از تلگرام استفاده می کنند.

کاوه در پایان، گفت: نخستین مشکل در فضای مجازی این است که این فضا برای ما ناشناخته است و در 24 سالی که اینترنت وارد کشور شده است، راندمان تحصیلی ما بسیار افت داشته است.

فضای مجازی در فتنه 88 بکار فتنه گران آمد
در بخش دیگری از این نشست تخصصی مهندس مومن نسب درباره ارتباطات مجازی، ابراز داشت: فضای ارتباطات را افزایش می دهد، مدیریت نیروی انسانی را بر عهده می گیرد و سرعت جریان اطلاعات را پیش می برد.

وی افزود: تمامی منافع فضای مجازی ارتباطی به اینترنت آمریکایی ندارد و ما می توانیم در بستر اینترنت ملی تمام منافع فضای مجازی را داشته باشیم.

مومن نسب با پرداختن به فتنه 88، ابراز داشت: در فتنه 88 همه گزارشهای داخلی و خارجی از شبکه های اجتماعی و ماهواره ها مخابره می شد، لزوم شناسایی این فضا و ورود جوانان انقلابی برای هرگونه تهدیدی بسیار موثر است.

این استاد دانشگاه گفت: توسعه دهنده شبکه های اجتماعی در ایران زنان هستند، اگر بانوان ما مسیر روشن را پیدا کنند مطمئنا در این فضا با آگاهی بیشتری وارد می شوند و خود را از آسیبها حفظ می کنند.

مومن نسب در پایان، اظهار داشت: ماهواره پس از سال 89 شمسی ابعادش کوچک شد و در غالب گوشیهای هوشمند به بازار آمد، متاسفانه راندمان تحصیلی، فساد، فقر علمی و برخی موارد مضر را نیز به بار آورد.

باید به مختصات شرعی فضای مجازی توجه شود
در پایان این نشست خانم رکن آبادی، گفت: بسیاری از برنامه ریزی هایی که در حوزه فرهنگی انجام می شود، بخش اعظم آن می تواند در فضای مجازی با محتوای موثرتر انجام شود.

وی افزود: امروز گوشیهای هوشمند بسیار خطرناک هستند، این گوشی ها می توانند به راحتی مانند جاسوس عمل کنند و اطلاعات ما را به بیگانگان بدهند.

رکن آبادی در پایان، بیان داشت: نخبگان فرهنگی در فضای مجازی شناسایی می شوند و بدیهی ترین اطلاعات به دست دشمن از طریق این افراد می رسد. به طور کل باید فناوری بومی فضای مجازی در ایران راه اندازی شود.

وی ادامه داد: مسایل فقهی و شرعی فضای مجازی در کشور از سوی نخبگان و فعالان این حوزه مطرح شده است که باید برای گسترش و توسعه آن، دولت اقدامات شایسته ای را انجام دهد./201/856/ب1

ارسال نظرات