۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۸
کد خبر: ۴۴۴۸۲۱
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی:

مردم داری و معاشرت نیک از شاخصه‌های روحانی انقلابی است

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با تشریح ویژگیهای طلبه و روحانی انقلابی و ولایی، گفت: مردم‌داری و داشتن عقل معاشرت از شاخصه‌های روحانی انقلابی است.
حجت الاسلام یعقوبی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در سلسله نشستهای «حوزه ولایی، حوزه انقلابی» که با حضور طلاب مدارس علمیه استان برگزار شد، با اشاره به وظایف طلاب و روحانیان در قبال مردم، اظهار کرد: «التَّوَدُّدُ إلَى النّاسِ نِصفُ العَقلِ»؛ مهرورزى با مردم، نيمى از خِرد است؛ یعنی اگر ما خداباوریم باید مردم‌باور هم باشیم، مردم محبت و مردم‌داری ما را می‌بینند.

وی با بیان اینکه طلبه باید سه عقل معاد، معاش و عقل معاشرت را داشته باشد، اضافه کرد: عقل معاد یعنی عقل دین و عقل معاش؛ یعنی برای زندگی تدبیر و معاش داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با اشاره به اینکه داشتن عقل معاش اشکالی ندارد؛ زیرا دنیا مذموم نبوده و اگر کسی به دنیا دل بست نباید او را مذمت کنیم، تصریح کرد: در هر صورت ما هنوز فرزند دنیا بوده و این جهان مادر ما است، فرزند مادر خود را دوست دارد؛ ازاین‌رو دنیادوستی عیب نیست اما نباید دنیادوستی ما را از خدادوستی و پیغمبر دوستی دور کند.

رییس شورای استانی حوزه‌های علمیه خراسان شمالی با تأکید بر اینکه باید خداوند احب باشد و دنیا محبوب، اما اگر برعکس باشد کار خراب می‌شود، ادامه داد: قرآن می‌فرماید: اگر برای شما مال و ثروت و زن و بچه و مقام و منصب از خدا محبوب‌تر شد فاتحه شما خوانده است، نمی‌گوید دوست نداشته باشید بلکه می‌گوید اینها را دوست داشته باشید ولی دین را بیشتر دوست داشته باشید و از آن دفاع کنید.

وی اظهار کرد: امام رضا(ع) که فرموده مهرورزى با مردم، نيمى از خِرد است، توکل به خدا را هم مطرح کرده است، از ایشان پرسیدند: یا ابن رسول الله توکل یعنی چه؟ فرمود «أن لا تَخافَ أحَدا إلاّ اللّهَ»؛ اینکه از احدى جز خدا نترسى.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه بر این اساس وقتی می‌توانی عمل نیکی انجام دهی باید توکل کرده و ترس نداشته باشی، افزود: «توکل الی الله» یک کفه ترازو و «تودد الی الناس» کفه دیگر ترازو محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه باید طلاب و روحانیان عقل معاد، عقل معاش و عقل معاشرت داشته باشند، خطاب به آنها، خاطرنشان کرد: با مردم خوب تا کنیم؛ زیرا مردم مخاطبهای ما هستند شهید بهشتی می‌فرماید: روحانیت و مردم مثل آب و ماهی می‌مانند ماهی وقتی می‌تواند این طرف و آن طرف برود که آب باشد و اگر آب نباشد نمی‌تواند جایی برود به همین دلیل ما مردم را می‌خواهیم و مردم اصل کار ما هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: باید با مردم با احترام رفتار کرده و کرامت آنها را حفظ کنید؛ زیرا ما می‌خواهیم با همین مردم دین را جلو ببریم و این خیلی مهم است.

وی اضافه کرد: این آیه شریفه «وَ جَعَلَني مُبارَکاً أَيْنَ ما کُنْتُ» در سوره مریم است که در آن حضرت عیسی(ع) می‌فرماید: خدایا مرا هر جا که باشم مورد برکت قرار بده، از امام صادق (ع) خواستند این کلمه را معنا کنند که مبارک باشم یعنی چه؟ فرمود: «ای نفاعا للناس»؛ یعنی به درد مردم و به کار مردم برسیم و بتوانیم برای مردم کاری کرده و قدمی برداریم تا مردم بدانند ما خادم آنها هستم./9314/202/ب2

ارسال نظرات