۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۹
کد خبر: ۴۴۵۰۹۴
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران:

مسجد مهم‌ترین پایگاه نشر و ترویج تفکر انقلابی است

حجت‌الاسلام شکریان امیری به مناسبت روز جهانی مسجد گفت: مسجد مهم ترین کانون و پایگاه اصلی ایجاد تفکرات انقلابی و اسلامی است.
پیام مسجد

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران، حجت‌الاسلام ناصر شکریان امروز در گفتگویی با اشاره به روز ۳۱مرداد روز جهانی مساجد و با تأکید بر این که مساجد باید کانون اصلی فرهنگ اسلامی و انقلابی باشند، گفت: مسجد مهمانخانه خدا در زمین، جایگاه نزول خیرات آسمانی و تجلی گاه بهشت خدا در زمین است و چشمه زلال مبارزه بر ضد باطل در طول تاریخ از مسجد جوشیده و مسجد همواره مشعل فروزان قیام بر ضد شیطان ها و طاغوت بوده است و امروز اصلی ترین پایگاه مسلمانان برای مبارزه با نفوذ و توطئه دشمنان است.

وی با اشاره به این که آنچه از بررسی نقش مسجد در تاریخ صدر اسلام بر می آید جامعیت مسجد در همه زمینه های عبادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی، قضایی و نظامی است، افزود: اگر به تاریخ انقلاب های اسلامی بالاخص انقلاب ایران نگاه کنیم خواهیم دید محور اصلی شکل گیری انقلاب های اسلامی مسجد است.

حجت‌الاسلام شکریان مسجد را پایگاه اسلام دانست و عنوان کرد: انقلاب اسلامی برآمده از مسجد است که تمثال جامع معارف الهی در روی زمین است و اگر در مسجدی ندای انقلاب خاموش باشد این مسجد دیگر مسجد نیست.

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که مساجد در اسلام منشأ بسیاری از تحولات اجتماعی هستند، گفت: پیامبر اسلام با ساخت نخستین مسجد به مسلمان و مردم جهان نشان دادند که دین اسلام یک دینی اجتماعی است و مسجد یک مکان اجتماعی و منشأ تحولات و نهضت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مذهبی در طول تاریخ است.

عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران، مسجد را نخستین مرکز تعلیم و تربیت در اسلام معرفی کرد و اظهار داشت: ائمه معصومین(ع) در سخنان خویش، مسجد را آشیانه و پناهگاه مؤمن بر شمرده اند؛ پناهگاهی که انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله می گیرد و به آرامش و سکون دست می یابد، از این رو مسجد، نقش تربیتی مؤثری دارد.

وی با بیان این که مساجد موجب انس بیشتر انسان ها با یکدیگر می‌شود، گفت: مسجد محل آگاهی دهی به مردم است و آنچه در طول تاریخ موجب اتحاد و مبارزه بامستکبران شده است مسجد است.

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که هدف دشمنان انزوای انسان های دین مدار است، گفت: مسجد مهم ترین روش مقابله با این حربه دشمنان است چرا که مساجد بر خلاف کلیسا مهم ترین عامل پویای جامعه اسلامی و جهان اسلام هستند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان این که با بازشناسی و کاربردی کردن کارکردهای مسجد در صدر اسلام می توان به مسجد مورد تاکید اسلام رسید، افزود: با بهره‌گیری از آموزه‌های اسلامی در ارتباط با این پایگاه اثرگذار دینی و با توجه به مقتضیات زمانی و مکانی می توان به مسجد ایده آل اسلامی دست یافت.

حجت‌الاسلام شکریان گفت: دشمن به خوبی درک کرده که این کانون فرهنگی در شرایط جامعه، تعالی و سازندگی آن نقش مؤثری را ایفا می‌کند، بر همین اساس این تکیه‌گاه مسلمانان را نشانه قرار داده است.

وی با اشاره به نفش محوری مسجد در وحدت میان مسلمانان، خاطرنشان کرد: مسجد مرکز حضور همه نیروها و سلایق است و اختصاص به گروه یا گرایش خاصی ندارد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان این که مسجد یک مجتمع فرهنگی و مرکز ثقل زندگی روزمره است، یادآور شد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که برای پیوند بیشتر جوانان با مسجد در دستور کار قرار گرفته است استفاده از این قشر در حوزه اجرایی برنامه‎های مسجد است و جوانان در این جایگاه برای مدیریت و جذب دوستان خود در برنامه‎های مسجد همکاری می‎کنند.

وی با بیان این که در اسلام مسجد مرکز تعلیم و تربیت و تزکیه بوده و پیغمبر اسلام اساس کار خود را بر مسجد بنا کرد، تصریح کرد: در جامعه اسلامی ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مساجد یک کارکرد ملموس و قابل ارزش داشته است.

حجت‌الاسلام شکریان آغاز حرکت های انقلاب اسلامی را از مسجد دانست و با بیان این که مسجد محل شکل گیری حرکت ها، نهضت ها و جنبش های اسلامی است، گفت: مسجد به‌عنوان نقطه ای ارزشمند و قطعه از بهشت برای بندگان خدا در روی زمین است.

استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید این که همه زایش ها و رویش ها عموماً باید از دل مسجد شروع شود، گفت: نیروهایی که در دل مسجد و آمیخته با فرهنگ مسجد رشد نکرده باشند وابستگی های فراوانی به فرهنگ غرب و دلباخته آنها هستند.

وی بیان این که بسیاری از نیازهای عمومی جامعه در مسجد قابل تأمین و رفع است، افزود: مسجد باید مرکز آموزش، تعالی‌بخشی، هدایت، حل و فصل، ساماندهی و سازماندهی امور اجتماعی و بعضاً سیاسی و فرهنگی باشد.

حجت‌الاسلام شکریان خاطرنشان کرد: مسجد مجموعه ای است که باید پاسخگوی نیازهای عمومی مردم در بخش های مختلف اجتماع باشد تا مردم شبهات خود را مطرح کرده و آموزش های عمومی و طرح فراغت نیز باید در مسجد صورت پذیرد.

عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران در پایان با انتقاد شدید از قطع کنتور برخی از مساجد استان در قبال ارائه برخی خدمات به مساجد از قبیل برق و گاز آن را بسیار ناپسند و دور از شأن این مکان مقدس در جامعه اسلامی دانست و تصریح کرد: مسجد و فعالیت های فرهنگی و دینی در مساجد سلامت معنوی جامعه را تضمین خواهد کرد و همه در قبال این مکان مقدس باید احساس مسئولیت کنیم زیرا بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی هزینه های خدمات به مساجد رایگان می باشد و اگر هم موردی هم پیش می آید باید با صبر، حوصله و گفتگو مشکل مورد نظر مرتفع گردد و نباید از دادن خدمات برق، آب و گاز نمازگزار محروم شود./1325/د102/ی

ارسال نظرات