شرکت 56 حافظ قرآن در مرحله دوم آزمون اعطاي مدرک تخصصي قرآن كاشان
حجتالاسلام سيد عبدالصاحب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، گفت: در مرحله دوم دوره آزمون اعطاي مدرک تخصصي به حفّاظ قرآن کريم، ۵۶ حافظ برتر از بين ۱۷۰ حافظ شرکتکننده در مرحله اول که با کسب حد نصاب امتياز به اين مرحله راه يافتند شركت داشتند.
وي با اشاره به اينکه اين آزمون در چهار رشته حفظ کل، ۲۰ جزء، ۱۰ جزء و ۵ جزء برگزار ميشود، افزود: ۱۸حافظ قرآن کريم در رشته حفظ کل، ۱۱ حافظ در رشته حفظ ۲۰ جزء، ۱۶حافظ در رشته ۱۰ جزء و ۱۱حافظ قرآن کريم در رشته پنج جزء از اين دو شهرستان در اين مرحله حضور داشتند.
رييس اداره تبليغات اسلامي کاشان، با اشاره به اينکه حوزه امتحاني کاشان تنها حوزه مستقل در بين شهرستانهاي استان اصفهان است، خاطرنشان کرد: شرکتکنندگاني که بيش از ۷۰ درصد نمره را توانستند در مرحله نخست آزمون کسب کنند در مرحله دوم آزمون تخصصي، به صورت شفاهي شرکت ميکنند.
به گفته وي، داوران اين آزمون در دورههاي تربيت داور سازمان دارالقرآن الکريم شرکت کرده و گواهينامه مربوطه را اخذ کرده اند و جزو خبره ترين ارزيابان حوزه حفظ هستند.
رييس اداره تبليغات اسلامي شهرستان كاشان خاطرنشان کرد: شش ممتحن مجاز که چهار نفر از شهرستان کاشان و دو نفر از آران و بيدگل هستند، ارزيابي از حفاظ قرآن کريم را برعهده داشتند.
حجت الاسلام حسيني با اشاره به ارزيابي از حفاظ در دو بخش تصريح کرد: به منظور جلوگيري از اعمال سليقه در امتيازدهي و پيشگيري از تضييع حق متسابقين، ممتحنين مجاز تنها داوري حسن حفظ را بر عهده دارند و فايل صوتي قرائت مذکور، به سازمان دارالقرآن الکريم کشور ارسال و آن نهاد به صورت متمرکز داوري صوت و لحن، تجويد و وقف و ابتداء کليه شرکتکنندگان کشور را بر عهده دارد.
وي اضافه كرد: طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مدرک طرح ارزيابي حافظان قرآن کريم تنها مدرک معتبر حفظ قرآن در کشور است که به حافظان قرآن اعطا ميشود.
حجتالاسلام حسيني درباره جايگاه اعطاي اين مدرک گفت: از جمله ويژگيهاي طرح ارزيابي و اعطاي مدرک تخصصي به حافظان قرآن، پشتوانه قانوني بالايي است که اين طرح از آن برخوردار است و طراحان و مجريان اين طرح به دنبال آن بودهاند تا راهکاري انديشيده شود که بر اساس آن اشخاص بتوانند ادعاي حافظ بودن خود را از سوی يک نهاد رسمي به تأييد برسانند.
رييس اداره تبليغات اسلامي کاشان يادآور شد: بر اساس قانون، مدارک طرح ارزيابي و اعطاي مدرک تخصصي در پنج درجه در نظر گرفته شده است که درجه پنجم معادل ديپلم به حافظان ۱۰ جزء، درجه چهارم معادل فوق ديپلم به حافظان ۲۰ جزء، درجه سوم معادل ليسانس به حافظان کل قرآن، درجه دوم معادل فوق ليسانس به حافظان ممتاز و درجه يک معادل دکترا نيز به اساتيد حفظ قرآن اعطا ميشود.
حجت الاسلام حسيني تصريح کرد: اجراي طرح ارزيابي و اعطاي مدرک تخصصي به حافظان قرآن تنها با هدف اعطاي مدرک تخصصي حفظ نبوده بلکه يکي از مهمترين اهداف آن، ساماندهي حافظان قرآن و ارائه تسهيلات شغلي، تحصيلي به آنها است و براين اساس، حافظاني که مدارک تخصصي حفظ را از طريق اين طرح دريافت ميکنند در حقيقت معتبرترين مدرک حفظ قرآن در کشور را دريافت کرده و مي توانند با در دست داشتن اين مدرک حفظ از تسهيلات و امکاناتي که براي آنها در نظر گرفته شده استفاده کنند.
به گفته وي، طرح اعطاي مدرک تخصصي به حفاظ قرآن کريم هر سال در چهار مرحله به همت سازمان دارالقرآنالکريم، نهاد قرآني وابسته به سازمان تبليغات اسلامي برگزار ميشود که دو مرحله از اين آزمون ويژه شهرستانهاي کاشان و آران و بيدگل در حوزه امتحاني کاشان انجام ميشود.
گفتنی است، طرح اعطاي مدرک تخصصي به حافظان قرآن به استناد مصوبه جلسه ۵۷۳ شوراي عالي انقلاب فرهنگي از وظايف و محوريتهاي قانوني دارالقرآن الکريم سازمان تبليغات اسلامي است که به منظور ساماندهي و تسهيل خدمترساني دستگاههاي اجرايي کشور براي حافظان قرآن کريم همه ساله حداقل يک دوره آزمون تخصصي قرآن کريم برگزار ميشود./302/1307/ب1