۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۲
کد خبر: ۴۵۳۲۸۸
استاد دانشگاه:

علما و مبلغان ميدان‌ دار مسائل ديني باشند

مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه علما و مبلغان باید تبیین کننده مطالب دینی بر اساس نیاز مخاطبان  و ميدان‌ دار مسائل ديني باشند، گفت: عالمان شبهات ديني را رصد کنند و پاسخگو باشند تا نادانان مطالب را با بدعت و خرافه در نیامیزند و جريان‌سازي نکنند.
طلاب

حجت الاسلام محمد صحرانشین مدرس دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، ایجاد فساد و فتنه، افسردگی اهل ایمان، انحراف و گمراهی در جامعه اسلامی و انحراف از سنت الهی را از خطرات بدعت در دین دانست و گفت: اکنون کیفیت عزاداری بر سید و سالار شهیدان به خرافات و بدعتهایی مانند قمه‌ زنی و قفل ‌زنی آلوده شده که هیچ ارتباطی با عزاداری امام حسین(ع) ندارد و در مرام اهل ‌بیت نیز دیده نشده است.

وی با بیان اینکه ما در عزاداری‌های خود باید پیرو اهل‌بیت باشیم و نه هوا و هوس دل خودمان، افزود: باید دانست که سنتها و آداب عزاداری به شکل رایج فعلی در سده‌های اولیه تاریخ اسلام و به ویژه عصر زندگانی امامان شیعه وجود نداشته است و علمای بزرگی چون شیخ مفید که نقلهایی درباره عاشورا و محرم داشته‌اند نیز هیچ روایتی درباره این موضوع و اثبات آن نقل نکرده است.

استاد دانشگاه تصریح کرد: البته در این میان کسانی هستند که به جای پرداختن وظیفه ذاتی خود که همان پیشگیری و جلوگیری از ورود خرافه و بدعت در عزاداریها و مراسمات دینی است، ترجیح می دهند دعوت کننده به این مسیر خلاف واقعیت باشند تا شاید با این روش جایگاهی در میان معدود شنوندگان داشته باشند و روش خود را تبلیغ و ترویج کنند.

حجت الاسلام صحرانشین با اشاره به اینکه پس از گذشت قرن ها از واقعه عاشورا، همچنان نهضت امام حسین(ع) در جهان اسلام زنده است، تصریح کرد: واقعه کربلا برای خون ریزی، فساد و تباهی رخ نداده و سید الشهدا با قیام خود نه تنها امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه احیا کرد بلکه وحدت و یکپارچگی شیعیان را به ارمغان آورده است.

وی به وظایف مردم و روحانیان در قبال حفظ سنتهای عزاداری نیز اشاره کرد و گفت: هیئت های عزاداری اجازه گسترش بدعتها را ندهند، عزاداران و روحانیون وظیفه خود در مقابل حفظ ارزش و فرهنگهای عاشورایی مشخص کنند.

رییس تبلیغات اسلامی بندرخمیر همچنین ابراز داشت: خداوند متعال، انبياي الهي و بعد از آنان، امامان را به عنوان حجت، راهنما و دعوت‌ کنندگانِ مردم به سوي حق‌تعالي، فرستاده؛ اما همواره گرو‌هي بر اثر غفلت، جهل و عناد، از مسير توحيد منحرف شده، به دام شيادان و منحرفان افتاده‌ اند.

حجت الاسلام صحرانشین گفت: در دوران ائمه(ع) هم بحث بدعتها و خرافات، دامنگير مسلمانان بود و اهل‌بيت عليهم السلام هم همواره بر اساس قرآن و سنت پيامبر اکرم صلي الله و عليه و آله وسلم، با اين بدعتها مبارزه و روشن‌ گري مي‌ کردند.

دبیر ستاد اقامه نماز بندرخمیر تصریح کرد: در عصر حاضر هم با توجه به خلأهاي معنوي و نيازِ مردم به معنويت و مهدويت، عده‌اي به جاي اينكه مردم را به سوي خدا دعوت كنند، به سوي اشخاص سوق مي­ دهند؛ يا با دادن دستوراتي كه بر خلاف تعاليم اسلام و شرع است، آنان را به سوي اموري دعوت مي‌ كنند.

وی اضافه کرد: در جامعه‌اي كه مردم به دين توجه دارند بايد مطالب ديني را با معرفت و بصيرت لازم و بر اساس مبناهاي عقلي و نظري بيان كرد و دين را، نه در بخشي از زندگي افراد، بلکه در تمام شئونات زندگي آنان لحاظ کرد.

حجت الاسلام صحرانشین ادامه داد: مسائل ديني بايد در تمام مراحل زندگي كاربردي باشد و انسان بفهمد كه دين در تمام امور براي او برنامه دارد. دين بايد با محوريت قرآن و عترت، روح حاكم بر جامعه و زندگي باشد، نه بخشي از جامعه و زندگي.

مدرس دانشگاه گفت: عالمان و دانشمندان، وظيفه دارند که مطالب را بر اساس مخاطبان، به خوبي تبيين كنند و ميدان‌ دار مسائل ديني باشند و شبهات ديني را رصد كنند و پاسخ بگويند، اگر عالمان ديني فعال نباشند، نادانان مطالب را با بدعت و خرافه مي‌ آميزند و جريان‌سازي مي‌ کنند.

وی در پایان تاکید کرد: امروزه، اگر در امور ديني، به افراد غير متخصص اجازة فعاليت داده شود و عرصه براي آنان باز باشد، با جلسات و امكانات متعدد، مسير اصلي دين را به انحراف مي‌ كشانند، تصوير دين را وارونه مي‌ كنند و دستاويز دشمنان اسلام مي‌ شوند./302/851/ب1

ارسال نظرات