چند خبر کوتاه از استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجتالاسلام احمد غلامی رییس اداره تبلیغات اسلامی قشم گفت: بیش از 70 برنامه مذهبی شامل عزاداری سنتی، روضهخوانی، چاووشخوانی، سینهزنی، پاسخ به شبهات مردم و تعزیهخوانی در حسینیهها، مساجد و تکایا در دهه اول ماه محرم در این منطقه برگزار می شود.
وی افزود: امسال نیز همانند سالهای گذشته آئین های ویژه عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و 72 یار باوفایش با حضور پر رنگ مردم مسلمان قشم اعم از شیعه و اهل سنت با اعزام 55 روحانی به جزیره قشم برگزار می شود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی قشم تصریح کرد: روحانیان اعزامی به جزیره قشم طی حضور در این منطقه ضمن ترویج فرهنگ دینی و معرفی قیام عاشوریایی امام حسین (ع)، همچنین مردم این جزیره را با معارف اسلامی مانند احکام و اخلاق و حضور پر رنگ برای مشارکت در آیینهای ماه محرم آشنا خواهند کرد.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به فعالیت بیش از 70 هیأت عزاداری اقوام مختلف ساکن در جزیره قشم، گفت: شور و حال عاشورایی حاکم بر عزاداری هیئات مذهبی استانهای مختلف ایران در قشم مهمترین عامل جذب مردم بومی این منطقه در مشارکت با عزاداران است.
وی، دوری از خرافات و تاکید بر ارزشهای انقلاب امام حسین (ع) در آیینهای عزاداری و نوحه خوانی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: اثر آیینهای عزاداری سنتی به مراتب بیشتر از مراسماتی است که در آن از ابزار و لوازمات موسیقی های مدرن استفاده می شود.
گفتنی است همه ساله آیینهای عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در قشم همزمان با آغاز ماه محرم و همگام با دیگر نقاط مختلف کشورمان با حضور پر شور برادران و خواهران شیعه و اهل سنت در نقاط مختلف شهرستان قشم برگزار می شود و ارداتمندان به سومین اختر آسمان امامت و ولایت در این منطقه با آیینهای ویژه در سوگ شهدای گرانقدر کربلا حسینی اشک ماتم می ریزند.
كالاهاي اساسي در ماه هاي محرم و صفر به اندازه كافي تامین و توزیع شود/لزوم نظارت و كنترل مستمر بازار
جاسم جادری استاندار هرمزگان در نشست ستاد تنظیم بازار استان گفت: با توجه به نذوراتی که مردم و هيئت هاي مذهبي در ایام ماه محرم و صفر دارند باید نظارت بر بازار در اين ايام افزایش یابد و تامین اقلام مورد نیاز به اندازه کافی انجام شود.
وی افزود: با توجه به نذوراتی که مردم و هيئات مذهبي در ایام ماه محرم و صفر دارند باید نظارت بر بازار در اين ايام افزایش یابد و تامین اقلام مورد نیاز به اندازه کافی انجام شود.
جادری ادامه داد: براساس اعلام وزارت جهاد كشاورزي بالغ بر 32 هزار و 400 تن کالای اساسی برای تنظیم بازار ماه های محرم و صفر در بازار عرضه می شود که شامل حدود 21 هزار و 500 تن برنج، شش هزار تن مرغ و چهار هزار تن شکر است که قرار شده این اقلام بيشتر برای مصرف هیئات مذهبی استفاده و با سود جزئی عرضه شود.
استاندار هرمزگان تاكيد كرد: بازار به طور ویژه در ماههاي محرم و صفر پایش شود و در جهت تامین و توزیع به موقع اقلام اقدامات لازم صورت گیرد.
جادري با تاکید بر لزوم همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه های اجرایی در جهت تامین مایحتاج عمومی مردم در ماه های محرم و صفر، اظهار داشت: به شکایت های مردمی نیز به طور سریع و ویژه بايد رسیدگی شود.
وی بیان داشت: گشت مشترک بازرسی از بازار نيز در این ایام انجام و بازار به طور مرتب کنترل شود.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: عده ای خارج از روال و به طور متفرقه نمایشگاه عرضه كالا برپا می کنند که با افرادی که بدون دریافت مجوز نمایشگاه برپا می کنند بايد برخورد شود.
جادری اضافه کرد: راه اندازي پایانه توزیع مرغ نيز راهکار خوبی برای استان است که موجب سرمایه گذاری و کنترل بیشتر خواهد شد.
وی همچنين با قدردانی از خرید تضمینی گندم در استان، تصريح كرد: دولت تدبیر و امید در طی سه سال اخير کارهای مهمي انجام داده که یکی از مهمترین آنها خودکفایی در تولید گندم بوده است و برای اولین بار گندم صادر کردیم و 140 هزار میلیارد ریال نيز برای خرید تضمینی گندم اختصاص داده شد.
مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه شش نيز در اين نشست گفت: 400 تن سهمیه برنج اروگوئه برای ماه های محرم و صفر به استان اختصاص یافته و علاوه بر آن 200 تن برنج هندی نيز براي اين ايام در استان توزيع مي شود.
مسعود دشوار گرد اضافه كرد: 120 تن شکر نيز برای استان جذب کرده ایم و پیشنهاد ما این است كه این اقلام از طریق فروشگاه های بزرگ به هیئت های مذهبی عرضه شود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام استان هرمزگان نيز بيان داشت: برای ایام محرم و صفر 200 تن ذخیره مرغ منجمد و 20 تن گوشت قرمز خواهيم داشت كه در سطح استان توزيع خواهد شد.
افزایش نگران کننده طلاق توافقی در هرمزگان
حجت الاسلام محمدصادق اکبری رییس کل دادگستری استان هرمزگان در نشست هم اندیشی مسؤولان دستگاه قضایی و اداره کل بهزیستی استان گفت: در ۶ ماه نخست امسال، از ۷۶۱ پرونده طلاق در محاکم قضایی استان، ۵۱۶ مورد به صورت توافقی صورت گرفته که افزایش این روند نگران کننده است.
وی افزود: تعداد ۲۴۵ دادخواست طلاق نیز از سوی زوجه صورت گرفته اما تاکنون هیچ دادخواستی مبنی بر درخواست طلاق از سوی زوج مطرح نشده است.
رییس کل دادگستری هرمزگان به ضرورت هم راستایی برنامه ها به منظور مقابله با طلاق توافقی پرداخت و افزود: افزایش آمار طلاق نیازمند بررسی دقیق زمینه ها و علت های آن از سوی دستگاه های متولی امر پیشگیری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی و اندیشمندان حوزه و دانشگاه است.
حجت الاسلام اکبری یکی از عواملی موثر در افزایش آمار طلاق را کم توجهی به امور دینی و معنوی عنوان کرد و گفت: التزام زن و مرد به اصول دینی و اخلاقی باعث می شود که کانون خانواده مستحکم باشد و با بروز هر مشکل، اختلاف و تنش زود گذری، ارکان آن به آسانی سست نشود.
وی اظهار کرد: اوضاع اقتصادی و معیشتی نیز در مسأله طلاق دخیل دانست و افزود: از دخالت بی جای برخی خانواده ها در تشدید معضل طلاق غافل شد چرا که گاهی مشاهده می شود برخی از نزدیکان به اسم دلسوزی و تعصب خویشاوندی به جای آن که مانع از بروز طلاق شوند، خود در جهت سرعت بخشی در این امر موثر هستند.
رییس کل دادگستری هرمزگان با اعلام این مطلب که مسائل فرهنگ نیز در افزایش نرخ طلاق بسیار تاثیرگذار است، بر لزوم بازنگری جدی در عوامل پیدایش معضل طلاق از جمله اعتیاد، فقر و بحرانهای اقتصادی، خشونت در خانواده، نبود مهارت های زندگی مشترک، نبود روابط عاطفی، رفاه زدگی ، دخاللتهای نابجای اطرافیان و مسائلی از این دست توسط نهادهای متولی امر پیشگیری تاکید کرد.
وی اذعان کرد: در میان برخی زوجین، اصل ازدواج چندان روی اصول و ضوابط خود صورت نمی گیرد و لذا در کم ترین زمان ممکن و اغلب در پنج سال ابتدایی تشکیل زندگی مشترک به طلاق توافقی می انجامد و این در حالی است که دین مبین اسلام به خوبی شرایط ازدواج آسان و آگاهانه را تبیین کرده و اگربه توصیه های قرآن و اهل بیت(ع) عمل شود، دچار این مسائل نمی شویم.
اکبری با تاکید بر ضرورت بررسی و ریشه یابی عوامل موثر در ایجاد طلاق توافقی در سطح استان افزود: نخستین قدم برای مبارزه با این پدیده، شناخت عوامل موثر در افزایش آمار طلاق است که در برخی موارد منجر به جدایی زودهنگام زوجین می شود.
وی یادآورشد: عواملی چون افزایش نرخ طلاق، حاشیه نشینی و اعتیاد به عنوان مهم ترین بستر و زمینه های پیدایش ناهنجاری ها و انحرافات اجتماعی و یا هر رفتار نابهنجاری در سطح استان هرمزگان نام برد که مقابله با این معضل اولویت دستگاه قضایی استان در اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه است، باید با برنامه ریزی دقیق که نیازمند اهتمام و عزم همگانی تمامی دستگاه های متولی رسیدگی به این موضوع است، به منظور پیشگیری و ریشه کنی آسیب های اجتماعی از این دست اقدامات لازم صورت گیرد.
حجت الاسلام اکبری گفت: دادگستری هرمزگان باتوجه به تاکید مقام معظم رهبری درخصوص لزوم توجه جدی به مقابله با آسیبهای اجتماعی و حفظ شان و کرامت زنان و کودکان و احیای حقوق مادی و معنوی آنها بر مبنای حقوق اسلامی و تدوین سیاستهای اجرایی در این راستا، سیاستهای پیشگیری، مبارزه و بازتوانی آسیب دیدگان اجتماعی را تدوین کرده و با تشکیل کارگروه هایی قصد دارد با بهره گیری از تمامی امکانات در جهت رفع معضلات اجتماعی و حفظ نظم و امنیت اجتماعی تلاش موثری انجام دهد.
برگزاری سوگواره سه هزار نفری دانش آموزان قشمی در ششم محرم
اسلام دلیری معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش قشم از برگزاری سوگواره سه هزار نفری دانش آموزان این ناحیه آموزشی در قالب برنامه احلی من العسل در ششم محرم خبر داد و گفت: در روز ۱۷ مهرماه مصادف با ششم محرم که به نام قاسم بن الحسن نامگذاری شده است، سوگواره بزرگ احلی من السل دانش آموزی این ناحیه آموزشی برگزار می شود.
وی افزود: این سوگواره با حضور بیش از سه هزار دانش آموز قشمی از ۵۰ آموزشگاه حوزه شهر و از مقاطع مختلف تحصیلی برگزار می گردد.
معاون پرورشی آموزش وپرورش قشم، شروع مراسم را ۸ صبح از درب آموزش وپرورش قشم به طرف امامزاده سید مظفر قشم عنوان کرد و گفت: زنجیر زنی، سینه زنی، مداحی، توزیع نذورات و بیان فلسفه و اهداف قیام حسینی از مهمترین برنامه های این سوگواره سه هزار نفری دانش آموزی است.
دلیری با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) تصریح کرد: وقتی عامل زنده بودن و تداوم اسلام، محرم و صفر عنوان شده است،نیازمند آن است که اهداف،درس ها و فلسه قیام حسینی بیش از پیش در زندگی و تحصیل دانش آموزان جریان داشته باشد.
وی، اشاعه فرهنگ حسینی در مدارس را از اهداف مهم حوزه پرورشی مدارس بیان کرد و گفت: ولایت پذیری، ایثار و گذشت، توجه به نماز، مبارزه با ظلم، آزادی و آزادگی را از مهمترین درس های عاشورا می توان برشمرد.
روند مشارکت دستگاه های اجرایی در سرشماری ارزیابی شود/لزوم توجه بیشتر به ثبت نام اینترنتی در سرشماری
جاسم جادری استاندار هرمزگان در نشست ستاد سرشماری استان هرمزگان گفت: از مسؤولان مربوطه می خواهیم رویه مشارکت دستگاههای اجرایی در سرشماری را مورد ارزیابی قرار دهند.
وی با بیان اینکه هرمزگان در سرشماری اینترنتی در حال حاضر در رده نهم کشور قرار دارد، افزود: برای ثبت خانوارهای مرتبط با دستگاههای دولتی به صورت اینترنتی انجام شود تا شاهد ثبت به موقع آمار سرشماری باشیم.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه موفقیت در اخذ آمار سرشماری به صورت اینترنتی به عنوان یک شاخص توسعه در آمار جهانی به شمار میرود، تصریح کرد: انتظار این است که خانواده دولت و نیروهای مسلح در این امر پیش قدم شوند.
جادری تصریح کرد: فرمانداران به عنوان روسای ستاد سرشماری باید با تمرکز بیشتری در این مبحث کار کنند.
مدیر اجرایی سرشماری عمومی نفوس و مسکن هرمزگان نیز در این نشست، اظهار داشت: هرمزگان با ثبت پنج درصد از مجموع آمار در حال حاضر در رتبه نهم سرشماری اینترنتی کشور قرار دارد و این در حالیست که استانی همانند بوشهر در رتبه نخست با ثبت 14 درصد از مجموع کل خانوارها دارد.
صالح دریانورد با بیان اینکه در آموزش و پرورش بوشهر، طرحهای تشویقی برای دانشآموزان در صورت ترغیب والدین به شرکت در سرشماری گذاشته است، اضافه کرد: می توان در هرمزگان نیز چنین طرحهایی را اجرایی کرد./303/851/ب1