برقراری عدالت اجتماعی، آرمانی که به سرانجام نرسیده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، سید ابوالحسن مهدوی در سخنرانی شب گذشته هیأت رزمندگان اسلام که در مسجد امام خمینی(ره) واقع در میدان امام اصفهان برگزار شد، گفت: در اهداف اجتماعی حضور یک نفر کافی نیست ولی نبودش جامعه را متضرر می کند.
وی در ابتدا به موضوع بحث شب گذشته که راجع به شاخصه های شیعه انقلابی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب بود پرداخت و افزود: از سخنان رهبر معظم انقلاب در زمان های مختلف و با اصناف گوناگون این گونه برمی آید که خواسته ایشان راجع به شیعه انقلابی مخصوص گروه خاصی در جامعه نیست، یعنی درخواست ایشان مبنی بر انقلابی گری شیعه، عموم جامعه را در بر میگیرد.
آیت الله مهدوی ادامه داد: در مسیر انقلابی گری یک مسأله بسیار حائز اهمیت است و آن این است که توهم انقلابی گری نداشته باشیم ولی حقیقت به گونه ای دیگر باشد، خیالات ما راجع به وضعیت خودمان ملاک نیست بلکه ملاک این است که مصداق یک شیعه انقلابی باشیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری به دومین شاخصه یک شیعه انقلابی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: هدف گیری روی آرمان ها و اهداف اسلامی و انقلابی و تنظیم مسیر زندگی با این آرمانها دومین شاخصه یک شیعه انقلابی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب است.
امام جمعه موقت اصفهان اهداف را به بخش اهداف شخصی و اهداف اجتماعی تقسیم بندی کرد و توضیح داد: هدف کلی یک انسان از مجموعِ اهداف شخصی و اجتماعی تشکیل می شود، اهدافی مانند ازدواج، پیدا کردن کسب و کار مناسب و به طور کلی کلیه هدف هایی که مربوط به شخص است اهداف شخصی محسوب می شود و کلیه هدف هایی که جامعه از آن متأثر می شود، اهداف اجتماعی را در برمی گیرند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان به تفاوت بزرگ اهداف شخصی و اجتماعی اشاره کرد و ابراز داشت: تفاوت بزرگ اهداف اجتماعی با اهداف شخصی در این است که در اهداف اجتماعی اگر شخص به تنهایی حضور داشته باشد برای جامعه کافی نیست ولی اگر حضور نداشته باشد، جامعه حتماً متضرر می شود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری انتخابات را نمونه بارزی از اهداف اجتماعی کشور دانست و تصریح کرد: در مسأله انتخابات جمهوری اسلامی ایران که دشمن از دو جهت روی آن برنامه ریزی می کند، این مسأله به وضوح قابل مشاهده است، اگر یک نفر حضور پیدا کند، کفایت نمی کند ولی اگر همه شرکت کنند و آن یک نفر شرکت نکند، به اندازه همان یک نفر متضرر خواهیم شد، فرض کنید گروهی برای تشکیل یک آرم ملی در کنار یکدیگر جمع می شود، اگر یک نفر برود هرگز آن آرم تشکیل نمی شود ولی اگر همه بروند ولی آن یک نفر نرود، به اندازه همان یک نفر از زیبایی کار کاسته می شود.
وی ادامه داد: برنامه ریزی دشمن در مسأله انتخابات در دو راستا پیش می رود، اولاً آنها می خواهند کسی سرِ کار بیاید که نظراتش به نظرات آنها نزدیک تر باشد، ثانیاً به خاطر این که نشان دهند مردم پشتیبان نظام جمهوری اسلامی نیستند، همه تلاش خود را به کار می گیرند تا کسی پای صندوق های رأی نیاید، به خاطر همین مسئأله رهبر معظم انقلاب جدای از این که به چه کسی رأی داده میشود از مردم می خواهند پای صندوقهای رأی حاضر شوند.
آیت الله مهدوی با بیان مثالی دیگر در راستای تبیین تأثیر یک فرد در اهداف اجتماعی توضیح داد: یکی از اهداف اجتماعی جامعه اسلامی این است که کسی با وضع بدِ حجاب در جامعه حضور پیدا نکند، حال اگر همه زنان بدحجاب در جامعه حضور پیدا کنند و تنها یک نفر چادر سرش کند، این چادر سر کردن خیلی مؤثر نیست ولی اگر همه با حجاب شوند و یک نفر بی حجاب باشد، این شخص حتماً در جامعه اثر میگذارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با توجه به آیه بیست و پنجم سوره حدید که می فرماید«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ» افزود: مهم ترین آرمانی که در آیه بیست و پنجم سوره حدید به عنوان هدف ارسال پیامبران از آن یاد شده است، برقراری عدالت اجتماعی است.
وی با بیان این که برقراری عدالت اجتماعی یعنی همه افراد جامعه حقوق یکدیگر را رعایت کنند، گفت: این عدالت حاصل نمی شود مگر این که همه به پروردگار ایمان داشته باشند، مگر این که همه به معاد و نبوت و امامت اعتقاد راسخ داشته باشند.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: واژه«کتاب» که در آیه شریفه آمده همان قوه مقننه یا مجلس شورای اسلامی است، واژه«میزان» همان قوه قضائیه است و واژه«حدید» همان قوه مجریه است، این سه قوه که مهم ترین آنها قوه مقننه است با همراهی یکدیگر وظیفه دارند عدالت اجتماعی را در جامعه اسلامی ایجاد کنند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان اظهار کرد: در ایجاد عدالت اجتماعی در جامعه مهم ترین مسأله اقدام و عمل است، چرا که نیت خوب به تنهایی کارآمد نیست، نیت مقدمه و رنگ دهنده به کارها است ولی چیزی که باید بدانیم این است که کارها با عمل تکمیل می شود، به همین سبب است که رهبر معظم انقلاب در نام گذاری سال 95 بعد از این که هدف یعنی اقتصاد مقاومتی را مشخص کردند، فرمودند اقدام و عمل، یعنی هر کاری به واسطه همت بلند و عمل به سرانجام میرسد.
استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان گفت: حضور در جلسات عزاداری باید به گونه ای باشد که موجب معیت و همراهی بیشتر فکر و عمل ما با اهل بیت(ع) باشد، باید حسین گونه زندگی کنیم تا در آخرت ندای«فَادْخُلِی فِی عِبَادِی» متوجه ما شود و برای همیشه در زمره همراهان اهل بیت(ع) قرار بگیریم./867/پ202/ج