۲۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۳
کد خبر: ۴۵۵۰۸۱
نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران:

حفظ و صیانت از حریم ولایت بنیادی‌ترین پیام‌ اعتقادی و سیاسی امام حسین است

نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران گفت: یکی از بنیادی‌ترین پیام‌های اعتقادی، سیاسی امام حسین(ع)، حفظ و صیانت از حریم مقدس ولایت و تداوم بخشی جریان غدیرخم با غدیر خونین کربلا است؛ چه اینکه اکمال دین و اتمام نعمت منوط به ولایت اهل بیت(ع) محسوب می‌شود.
امام جمعه فریدونکنار

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فریدونکنار، حجت الاسلام سید محمود جلالی، نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران امروز در مراسم عاشورای حسینی در این شهرستان گفت: یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین درس و پیام عاشورا، تفکیک شفاف و روشن، بین مدیریت دینی و الهی با حکومت خلافتی، سلطنتی و موروثی است.

وی تصریح کرد: شاید بزرگترین مشکلی که جامعه را پس از رحلت پیامبر اسلام(ص) تهدید می‌کرد، حوادث اتفاق افتاده در صحنه سیاسی و رهبری جامعه بود که مورد غفلت و بی‌توجهی توده مردم وخواص قرار گرفت.

امام جمعه فریدونکنار با اشاره به این که جریان اموی از غفلت و بی‌بصیرتی جامعه، به ویژه خواص استفاده کرد، خاطرنشان کرد: امویان می‌خواستند اهداف شوم خاندان ابوسفیان را در مبارزه با اسلام و قرآن که در گذشته با شکست مواجه شده بود، منافقانه و در لباس خلافت اسلامی پیاده کند و در نتیجه نظام مدیریتی مبتنی بر امامت اهل بیت را به نظام سلطنتی موروثی تبدیل کند.

نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران افزود: یکی از بنیادی‌ترین پیام‌های اعتقادی، سیاسی امام حسین(ع)، حفظ و صیانت از حریم مقدس ولایت و تداوم بخشی جریان غدیرخم با غدیر خونین کربلا است؛ چه اینکه اکمال دین و اتمام نعمت منوط به ولایت اهل بیت(ع) محسوب می‌شود.

استاد حوزه علمیه مازندران ادامه داد: یکی دیگر از بارزترین پیام‌های نهضت عاشورا، شناسایی مفهوم دو مقوله حیات و مرگ است که تصور و شناخت صحیح از این دو مفهوم، نتایج عملی را در پی دارد.

وی با اشاره به این که نهضت حسینی به نسل آگاه درس می‌دهد که اگر مشکل دینی دارید، خود را اصلاح کنید و اگر صالح هستید، برخیزید و اصلاح‌کننده جوامع بشری باشید، اظهارداشت: یکی از پیام‌های حماسه عاشورا تبیین نقش رهبری و امامت در حراست و صیانت از دین و مکتب اسلام است.

حجت الاسلام جلالی گفت: حادثه خونین عاشورا بیانگر این حقیقت است که اگر هستی و بقا دین به خطر افتد، رهبری حتی به قیمت فدا کردن جان خود و فرزندانش به میدان می‌ِآید و از خاموش شدن خورشید فروزان دین جلوگیری به عمل می‌آورد.

نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به اینکه مسأله حراست و صیانت از دیانت محدوده خاصی ندارد و بر همگان حفظ دین و اسلامیت به هر طریق ممکن واجب استف اظهار داشت: اگر حفظ و بقا دین مستلزم بذل جان و مال باشد، باید به این تکلیف عمل شود.

امام جمعه فریدونکنار تصریح کرد:  چنانچه مردم از تکلیف سرباز زدند، مسؤولیت سنگینی بر دوش رهبری آنها قرار می‌گیرد و اگر حیات دین در خطر جدی قرار گرفت و حفظ دین و جلوگیری از نابودی اسلام مستلزم جهاد و بذل جان امام هم باشد، این تکلیف عملی می‌شود.

حجت الاسلام جلالی با اشاره به این که در هر انقلابی منافع مادی مهم‌ترین اصل ایجاد آن است اما در عاشورا که می‌توان مهم‌ترین انقلاب جهان اسلام نامید، هدف تامین منافع الهی از طریق از بین بردن حکومت وقت بود، افزود: یکی از مهم‌ترین پیام‌های این نهضت این است که دولت‌های اسلامی علیه حکومت جور و ستم باید ایستادگی کنند.

نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که از دیگر درس‌ها و پیام‌های حادثه عاشورا، شناسایی و معرفی خواص غیرمتعهد و بی‌بصیرت است، تاکید کرد: جریان عاشورا نماد روشنی از خیانت و کوتاهی مجموعه‌ای از خواص است که می‌توانستند با شناخت فرصت‌ها و موضع‌گیری مناسب جلوی انحراف و حاکمیت باطل را بگیرند و نگذارند جریان نبوت و رسالت از مسیر خود خارج و مشتی ریاست طلب غیرصالح بر جایگاه رسالت تکیه زده و زمینه حادثه عاشورا را فراهم کند.

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان اینکه امکان وقوع این حادثه در این دوره از زمان نیز وجود دارد، گفت: زمانی که برخی از خواص دنیا‌طلب شده‌اند و به اشرافی‌گری روی آوردند باید منتظر یک عاشورای دیگر بود.

نائب رییس شورای حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود افزود: امام حسین(ع) در مذاکرات خود نیز با نهیب زدن به دشمن از دست دادن به آنها خودداری کرد اما باید پرسید که آیا خواص ما نیز اینگونه‌اند.

حجت الاسلام جلالی خاطر نشان کرد: آنچه مشخص است عاشورا و محرم یک نماد است نه یک ماه و باید در این ماه پربرکت با شناخت دقیق سیره و روش امام حسین(ع) هوشیار بود تا در نهایت با آزادی و آزادگی زندگی کنیم همانگونه که اباعبدالله فرمودند «اگر دین ندارید لااقل آزاد مرد باشید./202/950/ب1

ارسال نظرات