مساجد و حوزههای علمیه محور تبریز 2018 هستند
صادق نجفی، شهردار تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان اینکه انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال 2018 میلادی افتخاری ارزشمند برای ایران اسلامی اظهار داشت: باید نهایت بهرهبرداری لازم از این فرصت برای معرفی تاریخ و هویت دینی آذربایجان و تبریز صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تبریز به عنوان نخستین پایتخت جهان تشیع دارای جاذیههای تاریخی و دینی ارزشمند در عرصههای مختلف است، خاطرنشان کرد: بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگترین بازار خشتی جهان مجموعهای کامل از پیوند دین، تجارت، بازرگانی، مدارس علمیه، مساجد و دیگر اماکن تاریخی است که در کمتر جای دنیا به این شکل مشاهده می شود.
نجفی با اشاره به اینکه تقویت زیرساختهای شهری، الزام مهم اهداف گردشگری تبریز ۲۰۱۸ است، تاکید کرد: اگر تبریز در سال 2018 به عنوان شهر نمونه گردشگری اسلامی معرفی شده، به برکت مساجد و حوزه های علمیه تاریخی این شهر بوده است که بایستی این اماکن نیز خود را برای حضور گردشگران بینالمللی آماده کنند.
شهردار تبریز با اشاره به قدمت طولانی مدارس علمیه منطقه بازار تبریز از جمله طالبیه، صادقیه، اکبریه و حاج صفرعلی تصریح کرد: شهرداری تبریز آماده است در راستای سیاستهای تبریز 2018، حوزه های علمیه تاریخی تبریز را با همکاری سازمان میراث فرهنگی مرمت و آماده بازدید گردشگران داخلی و خارجی بکند.
وی با تأکید بر اینکه بایستی از تمامی ظرفیتهای موجود برای معرفی تاریخ تشیع و هویت دینی ایران اسلامی استفاده شود، گفت: حوزههای علمیه محموعهای جداناپذیر از هویت و شناسنامه دینی و تاریخی شهر تبریز هستند که بایستی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرند.
نجفی با بیان اینکه حوزههای علمیه تبریز در طول تاریخ مهد پرورش علمای بزرگی بوده است، گفت: علامه طباطبایی، علامه امینی، علامه جعفری و دیگر علما و مراجع بزرگ تاریخ تحصیلات خود را در حوزه علمیه طالبیه تبریز آغاز کردهاند که این نقش مهم بایستی در عصر حاضر نیز تداوم داشته باشد.
شهردار تبریز با بیان اینکه شهر تبریز یکی از شهرهای مهم گردشگری اسلامی به جهت تعدد مساجد تاریخی شناخته می شود، خاطرنشان کرد: بازار تبریز دارای مساجدی بزرگ و ارزشمند به لحاظ تاریخی هستند که توجه به این اماکن مقدس در کنار بقاع متبرکه و امامزادگان میتواند ما را در تحقق اهداف تبریز 2018 یاری کنند.
نجفی در پایان یادآور شد: «تبریز ۲۰۱۸» هدف نهایی آبادانی و پیشرفت این کلانشهر نیست، بلکه آغازی برای چشمانداز توسعه تبریز است؛ در این صورت، با توجه به موقعیت جغرافیایی تبریز و فرصتهای بینالمللی این شهر، به جرات میتوان گفت، دستاوردهای گردشگری «تبریز ۲۰۱۸» در خدمت اهداف اقتصادی کشور خواهد بود./302/935/ب1