۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۴۵۶۰۵۱
برگزار می شود؛

نقد و بررسی کتاب «واقعه حَرّه؛ رویارویی ارزشهای دینی و سنتهای جاهلی» در مشهد

کتاب «واقعه حَرّه» در سلسله کرسی های نظریه پردازی، نقد و نوآوری دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
نقد و بررسی کتاب «واقعه حَرّه؛ رویارویی ارزشهای دینی و سنتهای جاهلی»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، جلسه نقد و بررسی کتاب «واقعه حَرّه؛ رویارویی ارزشهای دینی و سنتهای جاهلی» چهارشنبه بیست و هشتم مهرماه ساعت16 تا 18 در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار می شود.

این نشست با حضور سید علیرضا واسعی نویسنده کتاب، محمد باغستانی، عضو هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی و سید حسین سیدی، مدیر گروه هنر و تمدن اسلامی دایر می شود.

گفتنی است، کتاب واقعه حَرّه؛ رویارویی ارزشهای دینی و سنتهای جاهلی نوشته سید علیرضا واسعی است که سال 1391 از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم به چاپ رسیده است.

این پژوهش برابر ساختار فراگیر و ناظر به پرسش های اساسی، در چهار فصل شکل یافته است که پس از مقدمه آغاز می شود؛ فصل اول به کلیاتی اختصاص یافته عملا تمامی پژوهش را به لحاظ محتوا و رویکردسامان می دهد؛بیان مسأله،فرضیه، پرسش های اصلی و فرعی، پیشینه تحقیق و بررسی منابع و مهمتر از همه ساختار نظری است.

فصل دوم، به اعتبار ضرورت و تصویرسازی از فضای مدینه به هنگام بروز رخداد حرّه، گذری بر تاریخ این سرزمین از پیش اسلام تا زمان مورد بحث افکنده است و فصل سوم،گزارش اصل واقعه است؛ نویسنده در این فصل تلاش کرده، واقعه مورد بحث را از زاویای مختلف و با دیده گاههای مختلف مورد بررسی قرار داده، تا از این منظر رهیافت های جدیدی را ارائه دهد.

آخرین فصل نوشتار، ویژه تحلیل و تعلیل واقعه و چرایی بروز آن است که پس از بیان علل و عوامل عمومی و در دسترس، کوشیده تا در پرتو نظریه های تاریخی-سیاسی به تبیین معقول پدیده بپردازد.

در بررسی محتوایی این کتاب باید گفت که با نگاهی انتقادی به گزارش ها و نگاه های موجود در متون تاریخ درباره واقعه حرّه،با طرح این سوال که؛به راستی چه علل یا عواملی موجب این رخداد شده و انگیزه های جدال آفرینان چه بوده است؟آیا به راستی این تعلقات دیندارانه و ایمانیات درونی بود که به تحریک و تقابل مردم کشیده شد یا عوامل دیگری نقش آفریدند؟ /1308/203/ب3

ارسال نظرات