گفتگوی دانش آموخته المصطفی با شبکه راديو صربستان
به گزارش خبرگزاری رسا، شبکه يک راديو صربستان، گفتگوی مفصل و اختصاصی با سعيد خليلويچ، دانش آموخته المصطفی(ص) و عضو هيأت مؤسسان مرکز علوم دينی «قم» در بلگراد، پيرامون مبانی عرفانی و پشتوانههای فلسفی ادبيات فارسی پخش نمود.
آقای خليلويچ در ابتدای گفتوگو ماهيت زيباييهای عرفانی ادبيات فارسی را به يک خانهسنتی ايرانيان تشبيه کرد و گفت: در بخش مرکزی حياط اين خانه غالبا حوض زيبا و کوچکی قرار دارد که اعضای خانواده در شبانگاه میتوانند در آب تميز آن، تصوير آسمان بلند را مشاهده کنند. ليکن، آنها اگر بخواهند ستارهها و ماه را در آن آب با دست مادی خود لمس کنند، در آن صورت وجود تصوير متعالی آسمان را از بين خواهند برد.
دانش آموخته المصطفی افزود: يکی از مشخصههای اصلی ادبيات فارسی اين پيام رمزآلود است که بسياری از حقايق را نمیتوان با حواس مادی دريافت؛ بلکه برای فهم آن طهارت درون لازم است.
وی، ادبيات فارسی را ادبيات طهارت جان ناميد و يادآور شد: ادبيات فارسی را همچنين بايد ادبيات عشق حقيقی دانست.
آقای خليلويچ، با تاکيد بر غنای عرفانی اشعار عاشقانه حافظ شيرازی، ابراز داشت: حافظ در «ديوان» ارزشمند خود از عشق حقيقی و جاودان میگويد و آن عشق آدمی به حقايق متعالی و آسمانی است.
وی خاطرنشان کرد: اينچنين عشق دقيقاً گمشدهانسان معاصر است؛ چه اين که عشق در جوامع مدرن به عامل نفرت تبديل شده و تقدس آن کاملاً پايمال شده است.
دانش آموخته المصطفی، در ادامه ضمن شرح ابياتی از غزل آغازين «ديوان» حافظ، هدف اشعار حافظ را اين دانست که به انسانها راهحل ظفر بر مشکلات طريق عشق حقيقی ارايه شود تا آنها بتوانند به زمره«سبکباران ساحلها» بپيوندند./998/د102/ی