۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲
کد خبر: ۴۶۰۲۴۶
حجت‌الاسلام محمدی:

مساجد داوطلبان ورود به حوزه را شناسایی و معرفی کنند

امام جماعت مسجد ائمه اطهار(ع) تهران گفت: از آثار و نتایج مفید حضور طلاب در مساجد این است که نوع رفتار و عملکرد آنان، الگوی خوب و مناسبی برای جوانان علاقه مند به علوم دینی و مذهبی خواهد بود و زمینه جذب آنان به حوزه علمیه را فراهم می‌کند.
مسجد تراز اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی، امام جماعت مسجد ائمه اطهار(ع) تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه این مسجد یکی از قدیمی‌ترین مساجد منطقه 14 تهران می‌باشد، اظهار داشت: این مسجد در بین مردم دارای جایگاه ویژه‌ای بوده، و در دوران پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های مردم مؤمن در پشتیبانی از نهضت امام(ره) و انقلاب و رزمندگان اسلام بود، و هم اکنون نیز اهالی محل در مناسبت‌های مختلف ملی حضوری فعال و دشمن شکن دارند.

وی با اشاره به کارکرد مساجد در جامعه اسلامی، تصریح کرد: باید به این نکته توجع داشت که مساجد در شهر تهران تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارند و با توجه به نوع مشکلات و امکانات برخی مساجد پر رونق و فعال، و برخی دیگر دچار رکود و ضعف هستند.

امام جماعت مسجد ائمه اطهار(ع) افزود: به نظر بنده مسجدی که روحانی محور باشد، و آن روحانی دارای ویژگی‌هایی همچون مسؤولیت‌پذیری، دلسوز بودن به امور مردم، غمخوار مشکلات مردم، پایبند بودن به آرمان‌های انقلاب و امام(ره)، و مطیع منویات مقام معظم رهبری باشد، قطعاً آن مسجد پر رونق، فعال، و در جذب جوانان به مسجد موفق خواهد بود.

وی با انتقاد از عدم حمایت مسؤولان از ائمه جماعات مساجد، بیان داشت: تا زمانی که ائمه محترم جماعات به این رسالت دینی خویش به عنوان شغل دوم و حاشیه‌ای نگاه کنند، نه تنها در اداره مسجد موفق نمی‌شوند بلکه به تدریج با متن جامعه فاصله گرفته و اعتماد عمومی مردم را از دست خواهند داد و نخواهد توانست به مشکلات موجود غلبه کنند.

حجت‌الاسلام محمدی ادامه داد: علت اینکه برخی ائمه جماعات، فعالیت در مسجد را امر حاشیه‌ای می‌بینند، به علت وجود برخی مسائل از جمله مشکلات معیشتی می‌باشد. و اینکه یک روحانی بخواهد بطور کامل در مسجد وقت بگذارد و کار فرهنگی و بصیرت افزایی کند، نیازمند حمایت مادی و معنوی مردم و مسؤولان ذی‌ربط است.

وی با تاکید بر عدم موازی‌کاری در مدیریت مسجد، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل موفقیت امام جماعت، داشتن اختیارات کافی و لازم در مدیریت برنامه‌ها است. بطوری که در کنار مشورت و هم فکری با دیگر خادمین و هیئت امنای مسجد، مدیریت امور با روحانی مسجد باشد، و این طور نباشد که با محدود کردن اختیارات امام جماعت، دیگر بخش‌های مسجد با موازی کاری در عرصه تصمیم گیری، برنامه‌های مسجد را دچار اختلال کنند و ناهماهنگی‌هایی به وجود بیاید که مورد رنجش مردم شود.

امام جماعت مسجد ائمه اطهار(ع) واگزاری برخی امور به جوانان را موجب تقویت مساجد دانست، و اظهار داشت: مسجد برای اینکه مورد توجه مردم و جوانان قرار بگیرد باید برنامه‌هایش دارای نوآوری‌های جدید و مفید باشد، و در ضمن پیگیری و اجرای همه برنامه‌ها اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... از خود جوانان نیز هم در عرصه مشورت و نظر دهی و هم در نوع اجرا کمک بگیرد، و به وجود و شخصیت آن‌ها بها بدهد. از این رو برخی ائمه جماعات شهر تهران که حدود 40 سال و بیشتر در آن مسجد حضور دارند، باید شرایط کنونی جامعه را درک نموده و با روحیات و خواسته‌های جوانان آشنا و همراه شده و آن‌ها مدیریت کنند.

وی با بیان اینکه امام جماعت در عین حال که مجموعه مسجد را مدیریت ‌می‌کند، نباید انحصار در مدیریت داشته باشد، تصریح کرد: چنانچه برخی به دلیل سنتی بودن و کهولت سن نمی‌توانند و یا نمی‌خواهند همگام با فناوری‌های نوین مثل شبکه‌های اجتماعی که اکثر جوانان با این‌ها سر و کار دارند، اطلاعات خود را نسبت به سرعت تحولات در جامعه و جهان به روز رسانی کنند، باید برای خود مشاورانی امین از میان طلاب کارآمد و خوش فکر انتخاب کند و با کمک آن‌ها، نسبت به مسائل روز و مشکلاتی که جوانان با آن مواجه هستند، تدبیر کنند و طوری برنامه‌ریزی کنند که اجرای برنامه‌ها نتیجه مطلوب و مفیدی داشته و در متن مسجد اثرات آن قابل مشاهده و ارزیابی باشد.

امام جماعت مسجد ائمه اطهار(ع) افزود: یکی دیگر از آثار و نتایج مفید حضور طلاب در مساجد، این است که نوع رفتار و عملکرد آنان الگوی خوب و مناسبی برای جوانان علاقمند به علوم دینی و مذهبی خواهد بود و زمینه جذب آنان به حوزه علمیه را فراهم می‌کند. بنا بر این مساجد می‌توانند یکی از مکان‌های مطمئن برای معرفی داوطلبین ورود به حوزه باشد.

حجت‌الاسلام محمدی در پایان با بیان اینکه مساجد همواره مردمی و مورد حمایت مردم بوده‌اند، اظهار داشت: با این حال تأسیس نهادی مثل «مرکز رسیدگی به امور مساجد» نشان می‌دهد در جمهوری اسلامی مساجد از اهمیت خاصی برخوردار هستند. و برای اینکه مساجد بتوانند در تراز اسلامی ایفای نقش کنند در مواردی نیاز به ساماندهی و حمایت حکومت اسلامی دارد، همچنانچه در زمان انقلاب، دوران دفاع مقدس، و در طول این سال‌ها، مساجد نقش ویژه و مهمی در حفظ و اعتلای انقلاب اسلامی داشته و دارند./9592/302/ب3

ارسال نظرات