۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
کد خبر: ۴۶۱۱۰۶
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان:

ترویج فرهنگ مطالعه با درآمد سالانه 200 میلیون تومان ناممکن است/ بدهی 300 میلیاردی شهرداری ها به کتابخانه های عمومی استان

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با اشاره به طلب های این نهاد از شهرداری های استان، گفت: ترویج فرهنگ مطالعه با درآمد سالانه 200 میلیون تومان این نهاد ناممکن است و در این زمینه باید مطالبه های نهاد کتابخانه های عمومی استان از شهرداری ها و شرکت ها پرداخت شود.
حجت الاسلام سيد لطف الله سپهر، مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سید لطف اله سپهر، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در نشست خبری با اصحابه رسانه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی که پیش از ظهر امروز، در سالن اجتماعات این نهاد برگزار شد، با اشاره به اینکه نهضت علمی، فکری و فرهنگی امام حسین(ع)، اسلام را از کژی ها، انحرافات فکری و حاکمیت ظالمانه عصر خود نجات داد، اظهار داشت: خون آن حضرت اسلام شیعی را بیمه کرد و برای استمرار این اسلام نیاز به ترویج و نشر این اندیشه ها داریم که همراهی و همت اصحابه رسانه و مطبوعات در این امر و انتشار معارف دینی ضروری است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با اشاره به هفته کتابخوانی و فعالیت های صورت گرفته از سال گذشته تا به امروز، گفت: صاحب نظران علوم و اندیشمندان مختلف خواندن و دانستن را عاملی اساسی در سلامت جامعه و خروج آن از بزهکاری و مشکلات اجتماعی قلمداد می کنند که در این باره ساماندهی برای افزایش سطح مطالعه با کاهش جرم و مشکلات جامعه ارتباط مستقیمی دارد.

این مقام مسؤول به اهمیت مطالعه در روایات اهل بیت(ع) و سخنان بزرگان تشیع در این باره اشاره و افزود: بزرگان ما از فرصت های به دست آمده برای مطالعه و پژوهش استفاده می کنند و ترویج فرهنگ مطالعه برای آگاهی سازی به جامعه شیعی نیازمند همکاری اصحاب رسانه و مطبوعات در نهادینه کردن چنین فرهنگی است.

حجت الاسلام سپهر به دستگاه های فرهنگی کشوری و نیز وجود بخش فرهنگی در دستگاه ها، شرکت ها و صنایع اشاره و ابراز داشت: اعتبارات معاونت فرهنگی شهرداری اهواز، نفت، فولاد و مناطق آزاد خوزستان برابر با دستگاه های فرهنگی استان است که در صورت برنامه ریزی و ساماندهی، دیگر نباید مشکلات فرهنگی، سینمایی و کتابخوانی داشته باشیم و باید از این شرکت ها پرسیده شود که در خوزستان چه خدمتی به نهاد کتابخانه ‌ها کردند؟ چند جلد کتاب هدیه داده و  برای ضرورت و اهمیت کتاب و  رشد اندیشه چه اقداماتی انجام داده ‌اند؟.

وی با بیان این که تأسیس نهادهای فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران در راستای داشتن جامعه غنی و پویا در زمینه فرهنگ است، گفت: نهاد کتابخانه های عمومی از جمله نهادهای فرهنگی در راستای غنی ساختن جامعه است که از سال 1383 در استان فعالیت خود را با جداسازی از اداره فرهنگ و ارشاد آغاز کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان به فعالیت بیش از 3 هزار و 222 باب کتابخانه عمومی و مشارکتی و به کارگیری حدود 7 هزار پرسنل در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: خوزستان از حیث زیربنا، مساحت تأسیس کتابخانه ها، تعداد کتابخانه، منابع مطالعاتی و عضویت افراد در کتابخانه ها رتبه دوم کشوری را دارد که هم اکنون 216  باب کتابخانه فعال و نیز 18 باب کتابخانه جدید در حال ساخت داریم.

این مقام مسؤول با بیان افتتاح 5 کتابخانه جدید در سال جاری و پیشرفت فیزیکی 40 تا 95درصدی پروژه های سال گذشته گفت: بیش از 175 هزار عضو و نیز 2 میلیون و 535 هزارو 466 جلد کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد و به زودی جشن یک صد هزار جلدی کتابخانه مرکزی اهواز را برای نخستین بار برگزار خواهیم کرد.

حجت الاسلام سپهر به فعالیت بیش از 500 نیرو در کتابخانه های استان و جذب 83 کارشناس و کارشناس ارشد در سال جاری اشاره و افزود: در این زمینه نیروهای بومی جذب و در صورت عدم وجود نیروی بومی، جذب نیرو به شرط 10 سال در مکان تعیین شده را انجام دادیم که معضل نیروی انسانی برای سال جاری تنها در اندیمشک و شوش مشهود است.

وی با بیان این که فضای کتابخانه های استان بیش از متقاضی عضویت است، خاطرنشان کرد: این نهاد توانایی سرویس دهی به بیش از 500 هزار نفر از جنبه نیروی انسانی، صندلی مطالعه و منابع درسی، کلیه وسایل و امکانات کمک آموزشی همه مقاطع تحصیلی، در اختیار قرار دادن منابع و کتب لازم برای بهره بری دانشجویان محصل در رشته های هماهنگ با صنایع استان را دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با اشاره به این که در سایر استان ها بیش از 2% درآمدهای شهرداری ها هزینه کتابخانه ها می شود، افزود: بیش از 30 میلیارد تومان طلب از شهرداری استان و بیش از 13 میلیارد تومان از شهرداری اهواز طلب داریم و باید دانست که با درآمد سالانه 200 میلیون تومانی نهاد نباید انتظار فرهنگ سازی برای مطالعه و کشاندن خانواده ها به کتابخانه ها و انس با کتاب را داشته باشیم و در این زمینه باید مطالبه های نهاد کتابخانه های عمومی استان پرداخت شود.

این مقام مسؤول همکاری خیرین در زمینه اهتمام به مباحث کتاب و ساخت کتابخانه ها را خواستار و ابراز داشت: خوزستان فاقد کتابخانه دیجیتالی است و مناطق حاشیه ای شهر اهواز فاقد کتابخانه بوده و در شهرستان کارون تنها یک کتابخانه فعالیت دارد و در شهرستان شوش به تازگی و پس از گذر سال ها دوکتابخانه احداث کردیم.

حجت الاسلام سپهر مهم ترین مطالبات جامعه فرهنگی از حاکمیت و مسؤولان را بهره مندی از کتابخانه های معتبر و غنی دانست و ابراز داشت: قوی ترین و جامعترین کتابخانه بخش نابینایان کشوری، فعالیت بخش کودک کتابخانه های استان، خوزستان شناسی، فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی، برگزاری سالانه بیش از هزار و 500 رونمایی و نشست کتابخانه ای در کتابخانه های عمومی استان را شاهد هستیم.

وی به برگزاری طرح هر ماه چهار کتاب در کتابخانه های استان اشاره و خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار طرح جشنواره کتابخانه رضوی با شرکت بیش از 15 هزار نفر از خانواده های استان و همچنین همایش شعر مدافعان حرم و با محوریت کتابخوانی در استان برگزار شد./9456/202/ب2

ارسال نظرات