حوزه علمیه در مقوله شهرسازی و معماری آورده داشته باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جمعی از اعضای کنگره تاریخ معماری و شهرسازی پیش از ظهر امروز با حضور در بیت مرحوم حضرت آیت الله فاضل لنکرانی با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی دیدار و گفتوگو کردند.
علیرضا خاکی، مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س( در این دیدار با اشاره به اینکه در تعابیر اسلامی، شهر را موجودی زنده تعریف می کنند، اظهار داشت: شهر گستره جغرافیایی و مجموعه ای از ساختمان ها نیست بلکه موجودی زنده است و به عقیده من همانطور که لباس هویت ما را نشان می دهد، شهر نیز مجموعه برایند تفکرات است و از همین رو شناخت، تفکر و پیرایش آن مهم است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) روش های نوین فقهی را پیگیری می کند، ابراز داشت: شهرسازی بیشتر مقوله ای اجتماعی است تا فنی و مهندسی و به همین خاطر اگر ما در حوزه علوم دینی در قم دغدغه داریم و قم را مرکز تولید تفکر علوم اسلامی و شیعی می دانیم باید در این زمینه هم آورده داشته باشیم و به عقیده من در فرصت هایی مثل این همایش باید سیر مقالات از شهر قم ارائه شود.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س( افزود: البته مقداری حوزه های ادبیاتی متفاوت است و از همین رو باید ارتباطات بیشتر شود؛ به عنوان نمونه ما وقتی در گذشته تعریفی از مدنیت و شهر نشینی داشتیم خانه ها و شهرهایی برای مبنای دین ساختیم درحالی که در آن دوران نه ضابطه ای بود و نه شهرداری ولی خود مردم توجه داشتند.
وی تصریح کرد: مشکلاتی که ما امروز در شهرسازی و معماری می بینیم همه به دلیل جدا شدن حوزه های تفکری از حوزه سیاست گذاری و اجرا است و اگر این مسأله اصلاح شود مدنیت و شهرسازی امروزی ما نیز بازسازی می شود.
خاکی با بیان اینکه ساختمان سازی و معماری نماد هویت هرشهری است، خاطرنشان کرد: درگذشته ما هرگاه وارد هر شهری می شدیم می توانستیم با یک نگاه، شیوه و سبک زندگی و تفکر آنها را متوجه بشویم ولی امروز شهرهابازتاب دهنده واقعیت فکری جامعه نیست و به عقیده من دستگاه های حوزوی همچون مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) باید با برنامه ریزی و دغدغه در این مسأله کار کنند./1330/202/ب2