۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۱
کد خبر: ۴۶۲۰۶۱
آیت الله فاضل لنکرانی:

بعد سیاسی زیارت امام حسین بر جنبه‌ عبادی آن غلبه دارد/ فاصله از امامت گرفتاری ها و مشکلات را افزایش می دهد

عضو جامعه مدرسین با بیان این که جنبه‌ سیاسی بودن زیارت امام حسین(ع) بر جنبه‌ عبادی بودنش غلبه دارد، گفت: بعد سیاسی‌اش اين است همانطوری که کعبه محور اظهار توحید و نفی شرک است قبر مطهر امام حسین(ع) هم قطب پیوند با رسول خدا و اهل‌بیت(ع) و محور اظهار بغض، کینه و دشمنی با دشمنان اهل‌بیت(ع) است.
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،  آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در سخنانی در آستانه اربعین حسینی با تأکید بر استفاده از ظرفیت عظیم اربعین گفت: در دین ما هیچ اصلی، بزرگتر و هیچ حقیقتی، محکم‌تر و ریشه‌دارتر از حقیقت امامت وجود ندارد؛ آنچه که بشر باید برای رشد خودش به آن برسد حقیقت امامت است.

وی افزود: هر جامعه‌ و امتی با این حقیقت ارتباط برقرار کند، حیات طیبه پیدا می‌کند و هرچه اين ارتباط بيشتر شود راه سعادت برای او بیشتر هموار می‌شود، هر چه هم از این فاصله بگیرد گرفتاری‌ها، ‌نابسامانی‌ها، مشکلات، جهالت‌ها، آلودگی‌ها بیشتر خواهد شد.

عضو جامعه مدرسین با بیان این که به برکت نظام جمهوری اسلامی و  ولایت فقیه می توانیم امامت را به بشریت معرفی کنیم، اظهار داشت: انقلاب ما فقط یک انقلاب سیاسی نبود که نظام سياسي را تبدیل به نظام سياسي ديگر کند. بلکه یک انقلاب معنوی و الهی است، وجهه‌ معنویت در این است که امامت را به برکت این انقلاب به دنیا معرفی کنیم.

وی ادامه داد: مرحوم والدمان می‌فرمود مهم‌ترین دستاورد انقلاب، معرفی شیعه به دنیا بودحتي این بحث هم که ما دنبال حکومت جهانی حضرت حجت(عج) هستیم نه فقط برای این است که طواغیت از بین بروند و ظلم ظلمه پايان يابد، اين یک طرف سکه است، اما جهت عمده‌اش تجلی حقیقت امامت است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که تکامل علم به برکت امامت است، ابراز داشت: تکامل عقل به برکت امامت است، اینکه آسمان و زمین برکات خودش را در حدّ نهایت خود ارائه بدهد به برکت امامت است؛ مي‌‌بايست اربعین را ظرف معرفی امامت به دنیا قرار دهیم و روی این برنامه‌ریزی، فکر و کار شود.

وی عنوان کرد: قضیه عاشورا با قضیه مهدویت کاملاً مرتبط است؛ منتقم خون امام حسین(ع) حضرت حجت(عج) است. بايد این روشن شود، اگر ما مسأله‌ی امامت را تبيين کنيم و موفق شویم بشريت را یک قدم به امامت نزدیک کنیم، توفیق بسيار بزرگی است.

عضو جامعه مدرسین خاطرنشان کرد: با این که بیش از سی سال از انقلاب گذشته و همه‌ی انقلابمان پرتویی از امامت است، اما راجع به امامت کار نکرده‌‌ایم. حوزه‌ها هم آنطور که باید و شاید کار نکرده‌‌اند؛ البته در متون ما مطالب خیلی زیاد است، لکن نه در رسانه‌ها، نه در حوزه‌ها و نه مراکز فرهنگی مطرح نشده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته یکی از علمای الازهر مصر ملاقاتی با من داشت گفت به نظر شما در مورد قضیه‌ی تکفیری‌ها در این شرایط راه‌حل چیست؟ گفتم برگشت به قضیه‌ی امامت؛ تنها راه حل این است که محور را اهل‌بیت و امامت قرار دهیم تا همه‌ی مشکلات حل شود ؛ ما اگر بخواهیم مشکلات جامعه خود و بشریت را حل کنیم، اگر بخواهیم واقعاً پيشرفت کرده و به سمتی برویم که وعده‌های الهی تحقق يابد و مؤمنين خلافت در زمين پيدا کنند، تا امامت به دنیا معرفی نشود، نمی‌شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که یکی از اشتباهات بسیار بزرگ این است که امامت از فروع دین است، گفت: در حالی که امامت از اصول دین است، وقتی خدا می‌فرماید «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ»؛ یعنی تمام توحید، نبوت، معاد و احکام همه مرهون امامت است؛اصلاً این تقسیم اصول دین و اصول مذهب یک تقسیم غلطی است، امامت از اصول ماست. علت اينکه شیعه می‌گوید نماز بدون ولایت، قبول نیست، ریشه‌اش در همین آیه است.

وی افزود: هر مقدار درجه‌ ولایت انسان بالاتر باشد، نماز انسان مقبول تر است، جهاد، روزه، و همه واجبات هم همینگونه هستند و جوهره‌ همه آنها به «امامت» گره خورده، پس باید روی موضوع امامت کار کنیم؛ زیارت امام حسین(ع) هردو عنوان تولّی و تبرّی را با هم دارد

استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: اخيراً بعضی افراد جاهل که اطلاع از روايات ندارند، و می‌خواهند روشنفکری کنند می‌گویند اين چه بساطی است که در اين ايّام همه راه افتاده‌اند و مردم را برای پیاده‌روی تشويق مي‌کنند. بعضی هم پا را فراتر گذارده و می‌گویند اين یک چیز جدید است. در حاليکه در روایات ما ترغیب به زيارت با پاي پياده و ماشیاً فراوان است. عکس‌هایی از صد سال پیش وجود دارد که افراد ماشیاً از نجف به کربلا می‌رفتند، قبلش هم حتماً بوده و ما اطلاع نداریم، چون از زمان خود ائمه معصومین علیهم السلام، پیروان ائمه به این روایات عمل می‌کردند و شاید مقیّدتر از ما در عمل به این روایات بوده‌اند.

وی عنوان کرد: جنبه‌ سیاسی بودن زیارت امام حسین(ع) بر جنبه‌ عبادی بودنش غلبه دارد، در روایات ائمه ترغیب می‌کنند به زیارت امام حسین برويد تا موجب سرور رسول خدا و خشم دشمنان ما شويد.

عضو جامعه مدرسین خاطرنشان کرد: بعد سیاسی‌اش اين است همانطوری که کعبه محور و قطب برای اظهار توحید و نفی شرک است قبر مطهر امام حسین(ع) هم قطب پیوند با رسول خدا و اهل‌بیت(ع) و محور اظهار بغض، کینه و دشمنی با دشمنان اهل‌بیت(ع) است.

وی اضافه کرد: این عظمتی که اکنون ايران دارد به حول قوه‌ الهی و به برکت اهل‌بیت(ع) پیدا کرده است، به‌طوري که رییس جمهور یک بخش مهمي از دنیا، اینطور خاضعانه خدمت رهبر معظم انقلاب می‌آید تمام اینها به برکت اهل‌بیت(ع) است، تمام این ها در پرتو این است که ما به امری معتقدیم به نام ولایت فقیه و آن را هم از روایات ائمه گرفته‌ايم که فرمودند در زمان غیبت محور باید ولی فقیه باشد./1323/پ202/ج1

ارسال نظرات