۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۴
کد خبر: ۴۶۲۴۲۸
مدیر مرکز قرآنی مهاد سپاهان شهر:

پرسشهای کودکان و نوجوانان درباره خداوند را با زبان کودکانه باید جواب داد

مدیر مرکز قرآنی مهاد سپاهان شهر گفت: بسیاری از سؤالات کودکان و نوجوانان در این سنین درباره خداوند را می توان با همان زبان کودکانه و ساده و روان برای آنها توضیح داد.
آذر امیرخانی

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، آذرامیرخانی، مدیر مرکز قرآنی مهاد سپاهان شهر در کارگاه آموزشی کودک، نوجوان و تربیت دینی امروز 29 آبان در اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به بیان شیوه های عملی آموزش نماز به کودکان پیش دبستانی پرداخت.

وی با بیان اینکه لازم نیست برای آموزش نماز به جزئیات در این سن توجه شود، گفت: بسیاری از سوالات کودکان و نوجوانان در این سنین درباره خداوند را می توان با همان زبان کودکانه و ساده و روان برای آنها توضیح داد.

وی در ادامه افزود: بیشتر پرسشهای کودکان درباره این است که چرا خانه خدا در کعبه است و در مشهد نیست، چرا باید رو به قبله نماز بخوانیم و از طرفی مهمترین پرسش نوجوانان هم این است که چرا خداوند حضرت یعقوب را تنبیه کرد، آیا دلیلش دوست داشتن بیش از حد یوسف بود که این سؤال شبهات بسیاری را هم برای نسل نوجوان ایجاد کرده است.

مدیر مرکز قرآنی مهاد سپاهان شهر افزود: اما مهمترین دلیل جدایی یعقوب از یوسف پیامبر(ص) این بود که حضرت یعقوب فقیری را از در خانه خود راند و به او کمک نکرد و خداوند هم به یعقوب گفت مگر تو آینه من نبودی پس چرا بنده فقیر را بی اعتنایی کردی و به همین  دلیل یعقوب به درد فراق و جدایی فرزند مبتلا می شود.   

مدیر مرکز قرآنی مهاد سپاهان شهر نیز در این کارگاه با اشاره به چگونگی خداشناسی در کودکان و نوجوانان، گفت: کودکان و نوجوانان را باید عاشق خدا کرد و نباید از خدا ترساند.

امیرخانی با بیان اینکه ذهن کودکان به صورت کل نگر است، اظهار کرد: هر چند که بسیاری از معارف صحیح است اما نباید هر حرفی را در سن پایین به کودکان آموزش داد.

وی با بیان اینکه کودک و نوجوان امروز بر خلاف گذشته هر سخنی را به راحتی نمی پذیرد، اظهار کرد: برای آموزش کودکان و نوجوانان باید قصه های پندآموز و مطالبی که به خوشحالی ختم می شود بازگو شود.

مدیر مرکز قرآنی مهاد سپاهان شهر ادامه داد: ترساندن کودک و نوجوان از خداوند درست نیست و امروز دیگر نمی توان با این ابزارها آنان را کنترل و مهار کرد و خدا را نباید در ترس پیدا کرد و باید در دوست داشتن به دنبال خدا بود و خدا را دوست داشت.

امیرخانی با بیان اینکه اگر ترس از خداوند باشد، آنها فراری می شوند، تصریح کرد: نمی توان فرهنگ خانواده ها را به یکباره عوض کرد اما می توان آرام آرام اصلاحاتی را در این شیوه ها انجام داد.

وی افزود: مؤسسات قرآنی نباید خود را محدود به آموزش قرآن کنند بلکه می توانند مطالب علوم گیاهی و زیست شناسی یا بقیه مطالب را نیز با توجه دادن ذهن کودکان به منشأ آفرینش به سمت خدا جهت داد.

گفتنی است، 300 مؤسسه قرآنی در این استان زیر نظر اتحادیه مؤسسات قرآنی فعالیت می کنند که در این کارگاه آموزشی یک روزه با هدف آشنایی با روشهای تربیت دینی کودکان و نوجوان 180 نفر از مدیران مؤسسات قرآنی خراسان رضوی شرکت کردند./934/201/ب2

ارسال نظرات