تردید نداریم آمریکا خصم است/ از حقوق ملت دفاع و بر آرمانها ایستادگی می کنیم
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز سهشنبه در مراسم بزرگداشت 16 آذر و روز دانشجو که در تالار، فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: 16 آذر روز دانشجو و دانشگاه و روز حرکت عظیم ضداستبدادی و ضداستعماری است که از همین دانشگاه تهران، توسط عزیزترین دانشجویان از جمله شهیدان قندچی، شریعت رضوی و بزرگنیا، آغاز شد و شهدای این روز پرچم ایستادگی، مقاومت و استقلال را از این محل برافراشتند.
رییس جمهوری افزود: این روز به همه دانشجویان و جوانانی تعلق دارد که حاضرند خود را فدای کشور و استقلال و آزادی آن نمایند.
دکتر روحانی با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شخصیت هایی همچون آیتالله طالقانی، بهشتی، مطهری، بازرگان، شریعتی، باهنر، مفتح، باکری، همت، زینالدین، صیادشیرازی و همه عزیزانی که از دانشگاهها به جبهه مبارزه در برابر متجاوزین، شتافتند و مقاومت کردند و به فیض شهادت نائل آمدند، گفت: سلام و درود میفرستم بر اساتید و دانشجویانی که در طول این 3.5 سال گذشته از دولت تدبیر و امید حمایت کردند.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه دستاوردهای ملی زمانی محقق شده که همه دست به دست یکدیگر دادهایم، گفت: اجماع، همواره کارساز بوده و گرهها را از پیش روی ما باز کرده است.
زیبایی دانشگاه به زبان باز، گویا و نقاد آن است
دکتر روحانی سخنرانیهای نمایندگان تشکلها و طیفهای مختلف دانشجویی و لحنهای گوناگون را زیبا دانست و با بیان عظمت دانشجو و دانشگاه به نقادی است و نقد دانشجویان شیرین است، خاطر نشان کرد: از دانشگاه همینطور توقع میرود، چرا که زیبایی دانشگاه به زبان باز، گویا و نقاد آن است.
رییس جمهوری با یادآوری روزهایی که حرکت انقلابی در دانشگاه تهران شکل گرفت، افزود: دانشگاه تهران در آن روزی که سرتاسر تبدیل میشد به شعار علیه استبداد و استعمار بسیار زیبا و با عظمت جلوه میکرد.
هیچ یک از انقلابیون بزرگی که در کنار امام مبارزه کردند و در برابر تجاوز و تحریم مقاومت کردند؛ پشیمان نیستند
دکتر روحانی با اشاره به اینکه دانشگاه همانند حوزههای علمیه همواره پیشتاز و پیشران بوده است، گفت: انقلاب عظیم و بزرگ ملت ایران به سادگی به دست نیامده است و من امروز هیچ فرد انقلابیِ بزرگی را که از سال 41 در کنار هم ایستاده و پشت سر امام، مبارزه کرده و انقلاب را استمرار بخشیدند و در برابر تجاوز و تحریم مقاومت کردند، نمی شناسم که پشیمان باشد.
همه به انقلاب و نظام افتخار می کنیم
رییس جمهوری با بیان اینکه همه به انقلاب و نظام افتخار می کنیم، اظهار داشت: انقلاب اسلامی مایه فخر ما است و همانگونه که به ایران عزیز و سربلند، افتخار میکنیم، انقلاب اسلامی نیز باعث فخر همه ایرانیان است.
دکتر روحانی افزایش امید و اعتماد میان مردم را به عنوان مهمترین ضرورت در مقطع کنونی دانست و خاطر نشان کرد: اگر امید به آینده از بین برود، دیگر هیچ سرمایهای برای ادامه راه نخواهیم داشت.
بخش بزرگی از حرکت به سوی فرهنگ محمدی (ص) و علوی را پیموده ایم اما این مسیر باید تکمیل شود
رییس جمهوری با بیان اینکه هر چند در کشور، موفقیت به دست آورده باشیم، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، گفت: ما از فرهنگی استبدادی و منفور عبور کرده و میخواهیم به فرهنگ محمدی(ص) و علوی برسیم؛ امروز بخشی از راه را پیمودهایم و بخشی دیگر از راه باقی مانده است که باید تکمیل شود و اینکه رهبر معظم انقلاب در انقلابی ماندن تأکید دارند، نشان میدهد که هنوز به مقصود و هدف نرسیدهایم.
این آزادی دانشجو برای سخنان صریح در برابر رییس جمهور از برکات بزرگ انقلاب است
دکتر روحانی انقلاب را تحولی بزرگ در جامعه برای رسیدن به آرمانهای بلند ملتی آرمانخواه و عدالتجو دانست و با اشاره به اینکه امروز در کشور بسیاری از اهداف انقلاب تحقق یافته است، گفت: این آزادی دانشجو برای سخنان صریح ،بدون دغدغه و با صراحت لهجه و بیان در برابر رییس اجرایی کشور از دستاوردهای انقلاب است.
رییس جمهوری ادامه داد: شاید نتوان استقلال سیاسی که امروز در ایران وجود دارد را در دیگر کشورهای منطقه و جهان یافت.
آقایی در آمریکا انتخاب شد؛ تنها کشوری که نه اظهار خوشحالی کرد و نه غم زده شد، ایران بود
دکتر روحانی اظهارداشت: شما ببینید در انتخابات آمریکا آقایی انتخاب شده وچه سر و صدا و تزلزلی در ذهن سیاستمدارها در اروپا، شرق دنیا، آسیا و در بخشهایی از قاره آمریکا پدید آمده اما تنها کشوری که همانطور که مقام معظم رهبری فرمود از آمدن این آقا نه خوشحالیم و نه غمزدهایم، ایران است. هر برنامهای هم دارد بعدها معلوم خواهد شد و ما راه و مسیر خودمان را خواهیم.
رییس جمهوری گفت: او ممکن است خیلی چیزها دلش بخواهد، دلش بخواهد برجام را تضعیف و یا پاره میکند، مگر ما میگذاریم و مگر ملت ما میگذارد. آمریکا نمیتواند در مسیر استقامت و ایستادگی ملت ایران تاثیرگذار باشد.
جنگ ثابت کرد هرگاه دست به دست هم دهیم در برابر هر توطئه ای پیروز می شویم
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس، همه کشورهای مرتجع منطقه و قدرتهای جهانی به صدام علیه ایران کمکهای فراوان کرده و از او حمایت نمودند، گفت: در آن دوران دنیا در برابر ملت ایران ایستاد اما ما دست به دست هم دادیم و توانستیم در برابر آنها پیروز شویم.
رییس جمهوری تأکید کرد: جنگ ثابت کرد که هرگاه دست به دست و همدل باشیم میتوانیم در برابر توطئههای بزرگ به پیروزی برسیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در دوران جنگ، عراق مجهز به سیستم موشکی ضدتشعشع راداری شده بود، گفت: جوانان در دانشگاهها و افسرانی لایق چون ستاریها و باباییها به میدان آمدند و توانستند این سیستم را در عملیات والفجر 8، ناکام کرده و 73 فروند جنگنده عراقی را سرنگون کنند تا جایی که در آن دوران آمریکا و شوروی سابق اعلام کردند که کشوری خارجی به کمک ایران آمده است، در حالی که این دانشجویان اساتید و متخصصان ما بودند که با تلاش خود توانستند به این هدف برسند.
رییس جمهوری تأکید کرد: تلاش، استقامت، ایستادگی و امید ما به آینده دست به دست هم داد تا توانستیم، متجاوز وحامیان آن در دنیا را شکست دهیم.
دکتر روحانی افزود: روزهای بسیار سختی را در 3 سال گذشته گذراندهایم اما بدون تردید با وحدت و اجماع نظر، همه مشکلات را با موفقیت پشت سر خواهیم گذاشت.
لغو قطعنامه ها، شکست ایران هراسی و ایستادگی مقتدرانه در برابر قدرتها افتخار نظام و رهبری است نه جناحها
دکتر روحانی در ادامه موفقیت در مذاکرات هستهای را افتخار همگانی توصیف کرد و گفت: امروز همگان به این موضوع اعتراف دارند که هیچ کشوری در دنیا وجود نداشته که در عرض 20 الی 30 ماه بتواند در برابر قدرتهای بزرگ هستهای از حقوق ملت خود به خوبی دفاع کرده و پرونده ای را از شورای امنیت سازمان ملل خارج کند و این یک موضوع جناحی و حزبی نیست.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: لغو قطعنامهها، شکست ایران هراسی و ایستادگی مقتدرانه در برابر قدرتها افتخار همه ملت، رهبری و نظام است و نه جناحها.
هیچ قدمی در مسأله برجام برنداشتیم مگر آنکه با مقام معظم رهبری مشورت کردیم
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه هیچ قدمی در مسأله برجام برنداشتیم مگر آنکه با مقام معظم رهبری مشورت کردیم، اظهار داشت: نامههای مکتوب ایشان خطاب به بنده موجود است و هیچ نامهای نبوده که ایشان به من داده باشند و دستور قاطعی برای اجرای آن صادر نکرده باشم و همواره مبنا دولت بر این بوده که دستورات ایشان کاملاً اجرایی شود.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در روند مذاکرات، روزی ایشان دستوری فرمودند و در پاسخ چنین گفتم که اجرای آن چه بسا مشکل و دشوار باشد، اما ایشان تأکید کردند که با توکل به خدا کار را به جلو ببرید، بلافاصله پس از آن تیم هستهای را به تهران فرا خوانده و توضیح دادم که نظر مقام معظم رهبری چنین است و باید اینگونه عمل شود و آنها چنین مطرح کردند که اگر اینگونه عمل کنیم، دیگر مذاکره تمام شده است، ولی پس از چند ساعت مشورت، به آنها اطمینان دادم که با توکل به خدا از این مشکل عبور خواهیم کرد و شما با ایمان قوی کار را به جلو ببرید و با توکل به خدا نکاتی را که رهبر معظم انقلاب بر آنها تأکید داشتند، اجرا کردیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: برای تصمیماتی که در روند مذاکرات اتخاذ میشد، ساعتها با مقام معظم رهبری جلسه داشتیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه هدف همه دشمنان و در رأس آنها آمریکا و صهیونیستها این بود که ایرانهراسی را در دنیا مستقر کرده و به همه دنیا بگویند که ایران خطری برای امنیت، ثبات و صلح جهانی است، اظهار داشت: آنها پرونده ایران را بر مبنای اینکه صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته، ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل متحد قرار داده بودند و در مقابل اقدام آنها، هدف اصلی ما از مذاکرات این بود که به دنیا بگوییم که آمریکا و صهیونیستها دروغ میگویند و ایران خطری برای جهان نیست و اگر خطری جهان را تهدید میکند همانا از طرف آمریکا، صهیونیستها و دنبالهروی آنها است.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه ملت و حکومت ایران متجاوز نیست، اظهار داشت: زمانی که شوروی بهم ریخت و تجزیه شد، اگر فکر منفعتجویانهای وجود داشت، آیا فرصت مناسبی نبود که بر این کشورهای کوچکی که تازه ایجاد شده بود، مسلط شویم؟ و زمانی که عراق مورد حمله قرار گرفته و تضعیف شد، آیا فرصت نبود که به آن حمله کرده و به اصطلاح سوء استفاده کنیم؟
رییس جمهوری تصریح کرد: البته ملت ایران از حق خود دفاع کرده و چنانچه کسی چشم طمع به کشورمان داشته باشد، همه با قاطعیت در مقابل آن خواهیم ایستاد و هنگام خطر و نیاز همه ملت بسیجی هستند.
بسیج یک گروه خاص نیست؛ هنگام خطر و نیاز همه ملت ایران بسیجیاند
دکتر روحانی با بیان اینکه بسیج یک گروه خاص نیست و به هیچ جناحی تعلق ندارد، اظهار داشت: در اصل 151 قانون اساسی آمده است، دولت موظف است در زمان خطر با آموزش نظامی به همه مردم آنها را آماده دفاع از کشور کند لذا اگر روزی خطری کشورمان را تهدید کند، همه جوانان و مردم ایران وارد صحنه خواهند شد و در این صورت دیگر جناح، حزب و قوم معنا ندارد و همه با هم در صف دفاع از کشور قرار خواهند داشت.
در حفظ نظام، کشور و تبعیت از رهبری همه یکدل هستیم
رییس جمهوری با بیان اینکه در حفظ نظام، کشور و تبعیت از رهبری همه یکدل هستیم، خاطر نشان کرد: همه افتخارات و پیروزی ملت ایران در سایه وحدت و یکپارچگی به دست آمده و هر جا انشقاق، ایجاد شده و از هم جدا شویم، بیتردید قدرت خود را تضعیف نمودهایم. لذا ضروری است که همه تحمل و صبر خود را ارتقاء دهیم اگر چه افکار و سلیقه همه یکسان نیست، اما آرمان و اهداف بلند مشترکی داریم و همه در حفظ نظام، تبعیت از رهبری و تمامیت ارضی از دیدگاه واحدی برخوردار هستیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه مگر میشود کسی ایرانی و انقلابی باشد و از منافع کشورش دفاع نکند؟، اظهار داشت: همه باید از کشورمان دفاع کرده و انقلابی باشیم و انقلابی بودن به این معناست؛ مسیری که از سال 41 شروع و در 22 بهمن به موفقیت رسید و در 12 فروردین با رأی مردم به نام جمهوری اسلامی نامیده شد را با قوت ادامه دهیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: اخلاق، اتحاد، استقامت، ایستادگی، یکپارچگی و انسجام جزو ارکان انقلاب اسلامی و انقلابی بودن است و همه باید از آن صیانت کرده و امید به آینده داشته باشیم.
همان شورای امنیت که روزی فعالیت هستهای را تهدید جهانی میدانست قطعنامه داد که جهان با ایران همکاری هستهای کند
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در جریان مذاکرات صراحتاً ثابت کردیم که ایرانهراسی، دروغ بوده و قطعنامههای سازمان ملل، ظلم به کشور و ملت ایران و غیرقانونی و حتی برخلاف منشور سازمان ملل است و ثابت کردیم که ایران، تهدید نیست و همان شورای امنیتی که علیه کشورمان قطعنامه صادر کرده بود، اینبار به سایر کشورها توصیه میکند که در زمینه فعالیتهای صلحآمیز هستهای با ایران همکاری کنند و این همه در سایه ایستادگی، ملت ایران، حمایتها و هدایتهای رهبری انقلاب، وحدت و یکپارچگی همه قوا بود.
رییس جمهوری با بیان اینکه قدرت ما در مذاکره با دیگران از ملت نشأت میگیرد، اظهار داشت: اگر دنیا بداند رییس جمهوری که با آنها صحبت میکند، نماینده کل ملت است و همه ملت از او حمایت میکنند، این رییس جمهور با قدرت میتواند با طرف مقابل مذاکره کند، اما اگر ببینند حامی و پشتوانهای ندارد، معلوم است که نمیتواند حرفش را به کرسی بنشاند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در جریان مذاکرات که یک حرکت بزرگ ملی بوده و ربطی به هیچ جناحی ندارد، کاری کردیم که امروز به راحتی کیک زرد وارد کشور شود و این در حالی است که بعد از انقلاب، حتی نتوانسته بودیم یک گرم از آن را وارد کشور کنیم.
برای اولین بار 900 تن کیک زرد وارد خواهیم کرد
رییس جمهوری افزود: بر اساس توافقی که دو هفته پیش انجام شده، قرار است 900 تن کیک زرد وارد کشور شود و این موفقیت بزرگی برای ملت ایران است. آنها برخورداری از آب سنگین را خلاف میدانستند، اما امروز آن را به دنیا میفروشیم و دو محموله از آن به آمریکا و روسیه صادر شده است. چارچوب رآکتور آینده اراک نیز که به مراتب پیشرفتهتر است مورد توافق قرار گرفته و در حال عملیاتی شدن است، لذا ما چیزی را از دست ندادهایم.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: آنها حتی میخواستند تحقیق و توسعه در موضوع هستهای را ممنوع کنند و اگر پذیرفته میشد، واقعاً خسارت بزرگی برای کشور بود اما اکنون روند تحقیق و توسعه در حال انجام است و آی.آر.8 که قبلاً ساخته شده بود، فعال هستند و بعد از برجام اولین کاری که انجام دادیم تزریق به آی.آر.8 بود.
برخی گفتند ترک برنداشته ؛ آیا امروز حق خود را در بازار نفت پس نگرفتیم؟
رییس جمهوری برخورداری از اراده و اختیار آزاد در میزان فروش نفت را از دستاوردهای مذاکرات و لغو تحریمها دانست و با اشاره به اینکه برخی گفتند ترک برنداشته؛ آیا امروز حق خود را در بازار نفت پس نگرفتیم؟، گفت: قبل از اجرایی شدن برجام، حدود یک میلیون بشکه نفت خام میتوانستیم با دشواریهای فراوان صادر کنیم، اما اکنون 2 میلیون و 300 هزار بشکه صادر میشود و قادریم براساس اراده خود نفت را به هر مقدار که بخواهیم به هر کدام از کشورهای دنیا صادر کنیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: در موضوع تحریم بجز برخی مشکلات بانکی، بقیه تحریمها به طور کامل و به طور صددرصد برداشته شده است و در مسأله بانکها نیز با بانکهای متوسط و کوچک دنیا در حال همکاری هستیم این در حالی است که در دوره تحریم مجبور بودیم با صرافیها، امور بانکی خود را انجام دهیم.
آمریکا خصم است و تردیدی نداریم
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: طرف مذاکرات ایران 6 کشور بودند که با برخی از آنها رابطه دوستانه و با برخی نیز رابطه نسبتاً خوبی داریم و آمریکا که جزو 1+5 است، خصم و دشمن ملت ایران است و تردیدی نداریم تا جایی که بتواند قصد دارد، فشار وارد کند، لذا باید مقاومت و ایستادگی کرده و راهحل مناسب پیدا کنیم.
تخلف اخیر آمریکا اگر اجرایی شود با عکس العمل تند مواجه خواهد شد
دکتر روحانی تصریح کرد: آنها ممکن است در روند برجام تخلف کنند که مورد اخیر، تمدید قانون داماتو یا آیسا، بود که برخلاف برجام انجام شد. اگر این موضوع اجرایی شود، نقض فاحش و صریح برجام است و با عکسالعمل بسیار تند ما مواجه خواهد شد.
نظام در مقابله با نقض برجام اجماع دارد
رییس جمهوری با بیان اینکه نظام در مقابله با نقض برجام اجماع دارد، تأکید کرد: در مسأله برخورد با نقض برخورد، نظر واحدی در کشور وجود دارد و هیچ اختلافنظری بین دولت، مجلس و سایر قوا، نیست.
دکتر روحانی با بیان اینکه از حقوق ملت دفاع و بر آرمان ها ایستادگی می کنیم ، تصریح کرد: اگر رییس جمهوری آمریکا اقدام اخیر سنا و کنگره را امضاء و سپس تعلیق کند، حتی این مقدار را هم تخلف از برجام میدانیم و در برابر آن هم عکسالعمل نشان خواهیم داد.
رییس جمهوری گفت: قرار است فردا جلسه هیأت نظارت بر برجام تشکیل داده و در آن عکسالعمل مناسب را نسبت به نقض برجام مشخص کرده و آن را اعلام میکنیم.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: دوستان بسیار خوب و انقلابی، نگران و دلواپس نباشند، حتماً از حقوق ملت با قاطعیت دفاع خواهیم کرد و برای تحقق آرمانهای آینده خود، با همه توان ایستادگی خواهیم کرد.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اصل انتقاد به دولت را مفید و سازنده دانست و اظهار داشت: البته باید در نقد، دقت شود تا جملاتی که بکار میروند، دقیق و درست باشد، چرا که همه مسلمان بوده و دروغ حرام است. اینکه گفته میشود، تمام امید دولت به برجام بوده است، از شما سوال میکنم که آیا در سال 92 که هنوز برجامی وجود نداشت، نتوانستیم تورم را کاهش دهیم؟ در پایان سال 92 نرخ رشد تورم از 45 به 35 کاهش یافت و در سال 93 نیز اعلام کردیم که تورم را به 25 خواهیم رساند که به جای آن، تورم به 15 کاهش یافت. سپس وعده دادیم که تلاش خواهیم کرد تا سال 96 تورم تک رقمی شود و از خرداد امسال نرخ تورم تکرقمی شده است و این روندی است که از ابتدای دولت آغاز شده است.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: نباید همدیگر را تخطئه کنیم و بایستی انصاف و عدالت را حتی در بیان اقدامات مثبت رعایت کرد.
بعد از 60 سال صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفت؛ این دستاورد نیست؟
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: برای اولین بار در 60 سال گذشته در سال 94، صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفت و امسال نیز همین روند ادامه داشته است و این نیز دستاورد بزرگی است که در این سالها رقم خورده است.آیا این دستاورد نیست؟
دکتر روحانی افزود: طی سالهای 91 و 92 با رشد منفی مواجه بودیم و این در حالی است که در سال 93، از نرخ رشد، 3 درصد برخوردار شدیم ولی در سال 94 بخاطر کاهش قیمت نفت دچار تنگناهای زیادی شدیم به نحوی که تمام کشورهای تولیدکننده نفت در سال 94 و 95 مجبور شدند از ذخایر خود استفاده کنند اما ما در همین سال ها 20 درصد از درآمد نفتی را به صندوق توسعه ملی واریز کردیم.
اقتصاد مقاومتی یعنی اداره کشور در شرایط سخت
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: معنای اقتصاد مقاومتی این است که به گونهای اقتصاد خود را بسازیم که در شرایط سخت توام با فشار بتوانیم راه خود را پیش ببریم و کشور را اداره کنیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: هیچگاه نباید اقدامات مثبت و صحیح را فراموش کرده و بر آن سرپوش گذاشت چرا که امید مردم به آینده یک موضوع اصلی و اساسی است و اگر از بین برود بسیار خسارتبار است.
مشکلاتی مثل بیکاری جدی است اما نباید تلاشها و موفقیتها را در این عرصه نادیده گرفت
رییس جمهوری با بیان اینکه مشکلاتی مثل بیکاری جدی است اما نباید تلاشها و موفقیتها را در این عرصه نادیده گرفت، خاطر نشان کرد: خالص اشتغال در سه سال اخیر به 700 هزار نفر رسید اما نیاز به اشتغال افزاینده داریم و همه باید برای رفع مشکلات، همکاری و کمک کنند. دولت نمیتواند دولت سرمایهگذار باشدبلکه باید حامی، باید انتظامگر، هدایتکننده و ناظر باشد.
رییس جمهوری با بیان اینکه توان دولت محدود بوده و باید بخش خصوصی داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری وارد میدان شوند، گفت: آنچه برای ما اهمیت دارد رسیدن به تکنولوژی و سرمایه گذاری برای رفع مشکلات و توسعه کشوراست.
دکتر روحانی افزود: امروز رفع مشکل آلودگی هوا و کنترل سوخت و آلاینده ها در خودروها، نیروگاهها و سایر موتورهایی که آلودگی تولید می کنند، نیاز به استفاده از تکنولوژی روز دنیا دارد.
رییس جمهوری اظهار داشت: دولت در بودجه سال 1396 کل کشور مبلغ 10 هزار میلیارد تومان را برای رفع مشکلات و ساماندهی در چهار بخش آب، فاضلاب، محیط زیست و ریل که از عمده مشکلات مناطق مختلف کشور می باشد، بطور ویژه اختصاص داده است.
انتقاد و نقادی را حق دانشجو است
دکتر روحانی انتقاد و نقادی را حق دانشجو دانست و گفت: دانشگاه و دانشجو باید از رییس جمهور و سایر قوا انتقاد کند، البته هرچه این نقادی با بیان احسن و لحن بهتر باشد، مناسبتر است، اما در کنار آن انتظار داریم تا در کنار نقادی، راه حل و کمک هم از سوی دانشجو و دانشگاه دریافت کنیم؛ امروز بار علم و دانش و فناوری در کشور بر دوش دانشجویان و دانشگاه ها است.
رییس جمهوری اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه علم و فناوری و ساماندهی به حوزه های دانش بنیان در کشور را مثبت ارزیابی کرد و افزود: درآمد شرکت های دانش بنیان در سال گذشته 15 هزار میلیارد تومان و تا پایان سال جاری بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ همچنین صادرات علم از کشور از یک میلیون دلار در سال 91 به حدود 52 میلیون دلار در سال جاری رسیده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه رشد در کشور تنها با مقاله شکل نمی گیرد، گفت:ما باید در گام های بعدی به دنبال تجاری سازی اختراعات و علم و فناوری در کشور باشیم.
رییس جمهوری با تاکید مجدد بر ضرورت حفظ وحدت و همدلی میان همگان ، تصریح کرد: ممکن است اختلاف نظرهای گوناگونی در کشور وجود داشته باشد، اما می توانیم با لحنی مودبانه و همراه با محبت و دلسوزی امور را در کنار یکدیگر به پیش ببریم.
دکتر روحانی تاکید کرد: همه باید در راستای رسیدن به ایرانی توسعه یافته که بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب، آرمان بزرگ کشور در سند چشم انداز است، تلاش و کوشش کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه دولت در مسیر رفع مشکلات دانشگاه ها و دانشجویان تلاش می کند، اظهار امیدواری کرد که بتوانیم روز به روز برای سربلندی ایران پیروز، موفق باشیم.
پیش از سخنان رییس جمهوری 13 نفر از دانشجویان به نمایندگی از تشکل ها و طیف های مختلف دانشجویی به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پیرامون موضوعات مختلف داخلی، خارجی و صنفی خود پرداختند. /924/د102/ج