کاهش معنویت در جوامع، آسیبهای اجتماعی را افزایش داده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون، مشاور و کارشناس امور خانواده و تربیت دینی صبح امروز در دومین اجلاس استانی نماز که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد با اشاره به رابطه نماز و معنویت با آسیبهای اجتماعی، گفت: میان معنویت و آسیبهای اجتماعی رابطهای معکوس وجود دارد، در جوامعی که ارتباط آنها با معونیت و خدا کمرنگ و بیرنگ میشود،آسیبهای اجتماعی افزایش مییابد.
وی در ادامه افزود: افزایش آسیبهای اجتماعی با کاهش گرایش و توجه به معنویت تنها به جامعه ما اختصاص ندارد، بلکه این امر فرآیندی جهانی است، به طوری که امروزه شاهد افزایش اضمحلال اخلاقی و فساد در غرب هستیم.
حجت الاسلام تراشیون سپس با برشمردن برخی از نمونههای فساد اخلاقی در غرب، عنوان کرد: در حال حاضر با کاهش اخلاق و معنویت در غرب فساد جنسی، اخلاقی و اعتیاد در این کشورها موج میزند تا جایی که قاچاق برده سفید زن، مواد مخدر و سلاح از جمله پرسودترین قاچاقها قرار گرفته است.
وی با بیان آسیبهای اجتماعی کشور، ابراز داشت: در کشور ما نیز با کاهش معنویت بخشی از آسیبها دامن گیر جامعه شده، که افزایش چشمگیر و نگران کننده آمار طلاق یکی از این موارد است، با افزایش طلاق در سالهای گذشته سال 94 با میزان 7/23 درصد پرطلاق ترین سال بود، آمارها نشان میدهد طلاق در مناطقی که مذهب و دین در آنجا بیشتر مورد توجه بوده، نسبت به سایر مناطق کمتر بوده است.
این کارشناس تربیتی ارتباط با مسجد و نماز را عاملی در کاهش جرائم اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به تحقیقات صورت گرفته در زندان فسا، افرادی که مرتکب جرم و مجازات بودند با مسجد و نماز هیچ ارتباطی نداشتند، همچنین تعداد زیادی از افرادی که دچار اعتیاد بودند نیز با نماز و همچنین مسجد ارتباط نداشتند و این بررسی ها نشان دهنده تأثیر نماز در کاهش جرائم اجتماعی است.
وی با تأکید بر این امر که نمازخوان کردن افراد دارای شرایط و اصول ویژهای است، اظهار داشت: نمازخوان کردن افراد دارای روش و آدابی است که هم مربی و هم متربی باید آنها را مورد توجه قرار دهند، مهمترین نکته این امر است که نماز اصلی تدریجی در تربیت به شمار میآید که باید از سالهای نخستین زندگی کودک به آن پرداخته شود، زیرا در سنین نوجوانی و بالاتر میزان تأثیرگذاری کاهش مییابد.
حجت الاسلام تراشیون در پایان گفت: با توجه به اهمیت معنویت در کاهش آسیبهای اجتماعی اگر بخواهیم برای افزایش معنویت سرمایه گذاری کنیم، لازم است در نسل جدید و کودکان سرمایه گذاری صورت گیرد، چرا که رشد و تربیت در این سنین مطرح است./955/202/ب2