تواضع در برابر حجت خدا و ولی فقیه یکی از وظایف جامعه مهدوی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام محمدباقر حیدری کاشانی، مدیر مؤسسه طلیعه ظهور و کارشناس مباحث مهدوی شب گذشته در مسجد گنج کرمان، اظهار داشت: امام باقر(ع) می فرمایند: ملاک تعیین درجات انبیاء نزد خداوند، میزان عزم و اراده و جدّیت آنان نسبت به خدمتگزاری به امام مهدی(عج) است، زیرا ملاک ارزشگذاری همه چیز بر محور امام عصر(عج) است.
وی بیان داشت: دومین ویژگی مهدی یاوران «اذلة للمؤمنین» است، از این رو برای تواضع در مقابل مؤمنان به خاطر خدا، لازم است ابتدا مؤمنان را بشناسیم، بنابراین تمام 124 هزار انبیاء و سلسله امامان معصوم(ع) و همه آنان که از جانب امام معصوم در مقام زعامت و رهبری قرار گرفتند تا فاصله میان امام و مردم را پر کنند چه در زمان حضور و چه در زمان غیبت، از مؤمنان هستند پس مهدی یاوران در برابر آنان برای خدا خاکسار و متواضع هستند.
حجت الاسلام حیدری کاشانی بیان داشت: رمز و ریشه تمام عزت ها از ولایت پذیری و فرمانبرداری ولی خدا است، از این رو اگر می خواهیم پیرو ولی خدا باشیم باید تمام تکبر خود را در برابر ایشان کنار بگذاریم و در کمال تواضع نسبت به ایشان باشیم زیرا مادامی که این تکبر در وجودمان هست در مقام «عدوالله» هستیم.
وی خاطرنشان کرد: پنج آیه در قرآن صراحتاً جایگاه متکبران را خلود(آتش) معرفی کرده است، از این رو در روایات متکبر نه تنها به بهشت وارد نمی شود بلکه بوی بهشت را استشمام نمی کند.
مدیر مؤسسه طلیعه ظهور ادامه داد: رمز عزت یافتن حضرت آدم(ع) پس از رانده شدن از بهشت، تواضع در مقابل پیامبر خاتم(ص) و آل ایشان بود، در حالی که رمز ذلت شیطان پس از عزت، تکبر در برابر امر خدا و ولی خدا بود.
وی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به روش تربیتی امام حسن عسکری(ع)، ابراز داشت: یکی از مهمترین رسالات امام حسن عسکری(ع) در مدت کوتاه 6 ساله امامتشان رمزگشایی برای شیعیان بود چنانکه حیات فکری و فرهنگی شیعه را تدوین کرده و به ثمر رساندند، زیرا ایشان سازمان وکالت و نیابت را نهادینه ساختند و فرهنگ آن را ترویج دادند.
حجت الاسلام حیدری کاشانی در ادامه تصریح کرد: ایشان تکلیف شیعه در زمان غیبت را مشخص کردند و شیعه را برای آن زمان آماده ساختند زیرا شرایطی فراهم کردند که مردم از طریق علما و فقهای دین مدار، دین شناس و مهذّب در آستان قرآن و عترت، با امام غایب خود ارتباط برقرار کنند چرا که این علما حکم امام را می دانستند و در مقام رهبری شیعه قرار داشتند که در واقع فرمانپذیری از آنان، فرمانپذیری از امام عصر(ع) بود.
وی افزود: امام حسن عسکری(ع) فرمودند: اگر عموم شیعیان ما از عالم به ظاهر فقیه که دنیاپرست است پیروی کند، در شمار یهودیانی قرار می گیرند که به جای پیروی از خط اصلی فقاهت از بدلی آن پیروی کردند، بنابراین بر شیعیان است که از عالم و فقیهی پیروی کنند که بر نفسش محافظت داشته و آن را مهار زده و نگهبان دین خدا و مطیع امام معصوم است.
کارشناس مباحث فرهنگ مهدوی ادامه داد: به همان میزان که از این حدیث امام حسن عسکری(ع) فاصله بگیریم، مصداق رسیدن از عزت به ذلت خواهیم بود، از این رو امروز نیز پیروی و اطاعت از ولی فقیه به عنوان نائب آن حضرت الزامی است چرا که قائم مقام و نائب مناب امام معصوم(ع) است.
وی اظهار داشت: بدانیم دلیل به ثمر ننشستن انقلاب مصر و امثال آن، عدم حضور رهبر رحمانی پیرو قرآن و عترت بود، پس توجه کنیم که رمز موفقیت شیعه حجت شناسی و حجت مداری است، زیرا دشمن همواره سعی دارد برای 64 حلقه مرجعیت ما که اثرگذار بودند بدلی درست کند و اگر سیّاس و کیّس نباشیم و اصل را از بدل تشخیص ندهیم و یا قدرشناس حجت خدا نباشیم عذابی گران به سراغمان خواهد آمد و متضرر خواهیم شد.
مدیر مؤسسه طلیعه ظهور در پایان مطرح کرد: روح دین ما آن است که درک کنیم، تواضع در برابر حجت خدا داشته باشیم، زیرا جامعه مهدوی به شدت متواضع در برابر ولی خداست و ولی فقیه امروز نعمت خدا برای شیعیان است که باید در برابرش متواضع باشیم./9703/202/ب2