بهره گیری از سیره اهل بیت بهترین سبک زندگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء چهارشنبه شب در مراسم سوگواری شهادت امام حسن عسکری(ع) که به همت حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل و دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله جوادی آملی در مازندران در مسجد هدایت آمل برگزار شد اظهار داشت: هر یک از امامان بزرگوار به سهم خود در حیات انسانی و الهی ما سهم بزرگی دارند.
وی تصریح کرد: این منظومه نور و رحمت با محوریت پیامبر گرامی اسلام است و همه امامان دور ایشان حضور دارند و هر یک به نوبه خود جایگاه ویژه ای در حوزه معرفتی دارند که بسیار گرانقدر است.
حجت الاسلام جوادی آملی افزود: امامان بزرگوار از یک موقعیتی برخوردار بودند که مخالفان تحمل حضورشان را نداشتند و لقب اصلی امام حسن عسکری(ع) نقی و زکی است اما لقب عسکری که برای ایشان دادند لقبی عرضی است.
امام حسن عسکری جایگاه و مرتبه ویژه ای دارد
مسؤول حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل افزود: امام حسن عسکری(ع) جایگاه و مرتبه ویژه ای دارد که مخالفان قدرت تحمل نداشتند و این وجود نورانی را محبوس و محصور کردند که تحمل ایشان را نداشتند.
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با بیان این که دشمن عباسی ها نسبت به اسلام و اهل بیت معصومین(ع) کمتر از اموی ها نبود و تمام نیرنگ ها در عصر آنان شکل گرفت و مسیر امامت و ولایت خاندان عصمت و طهارت را سد می کردند، گفت: بعد از شهادت امام حسین(ع) دیگر هیچ امامی در صحنه جنگ حاضر نشد و دشمنان فهمیدند این صحنه به نفع آنان نیست و امامان را از طریق سم خوراندن به شهادت رساندند.
اهل بیت هدایتگر مردم به سمت حقایق دینی هستند
وی افزود: کسانی که به عنوان امام برای جامعه معرفی شدند زمامدار جامعه بودند تا هدایتگر مردم باشند و آنان را به سمت حقایق دینی هدایت کنند.
حجت الاسلام جوادی آملی با بیان این که ارتباط امام با ساحت الهی عینی و تکوینی است، تصریح کرد: امام علم و اراده الهی دارد که اگر می خواهیم امام را بشناسیم باید زیارت جامعه را مورد مطالعه قرار دهیم.
مسؤول حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل اظهار داشت: ائمه معصومین(ع) خود را در ساحتی معرفی می کنند که از اندیشه بشری به مراتب فراتر است و این بزرگواران از خزائن علم الهی برخوردار بودند.
قدرت و علم اهل بیت تمام نشدنی است
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء افزود: قدرت، علم و اهتمام اهل بیت معصومین(ع) تمام نشدنی است که از ساحت الهی برخوردار هستند و اگر کسی به اراده الهی در جایی قرار گرفت یک موهبت است.
وی تصریح کرد: امامت مانند نبوت موهبتی از ناحیه پروردگار عالم است که به انسان عطا می شود و آنجا جایگاه حضور، شهود و معرفت حقیقی است که ائمه اطهار(ع) مرکزیت دایره عالم امکان را دارند.
حجت الاسلام جوادی آملی ادامه داد: اهل بیت معصومین(ع) قطب عالم هستند که اگر امام و حجت الهی نباشد سنگ روی سنگ بند نمی شود و همت هایی والایی از امام به جامعه تزریق می شود که جامعه شکوفا و فرزانه شده و مجالی برای انسانهای پست نمی دهد.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: تفکر حاکم وجود داشت که اگر حکومت کنیم باید جامعه در جهل باشد و این منطق حاکمان مستبد است و این امامان بودند عقلانیت و فهم را در جامعه منتشر کردند.
حق محوری زمینه ساز عزت انسان می شود
مسوول حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل با بیان این که اراده الهی بر این است نور اهل بیت معصومین(ع) باقی بماند که همواره شاهد ابراز ارادت به خاندان عصمت و طهارت هستیم، گفت: امام انسان را به حق فرامی خواند که اگر انسان عزیزی حق را رها کند ذلیل می شود و هرجایی حق باشد عزت است.
وی تصریح کرد: عده ای زندگی را در تحقق نیازهای مالی و غرایز می دانند اما ائمه معصومین(ع) حق حیات بر گردن ما دارند که بیان می کنند به چه صورتی در سرای هستی زندگی کنیم.
حجت الاسلام جوادی آملی افزود: انسان باید از چهارچوب هایی برای خود درست کرد بیرون آمده و تا این ساختار و افکار تصنعی که برای ما تحمیل شد را نشکنیم نمی توانیم الهی شویم.
ضرورت بهره گیری از سیره اهل بیت معصومین
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: انسان باید منیت را کنار گذاشته و بدانیم تا به مرحله اخلاص نرسیده و از بافته های ذهنی دیگران آزاد نشویم نمی توانیم به جایگاه اصیل انسانی راه پیدا کنیم و این را اهل بیت معصومین(ع) به ما آموختند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: زاهدترین انسان کسی است حرام و گناه را بر خود سد کند و در پرتو نورانیتی که اهل بیت معصومین(ع) به ما می دهند می توانیم جایگاه وجودی پیدا کنیم.
تقویت پایه حوزه های علمیه ضرورت دارد
حجت الاسلام جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: نام مبارک امام حسن عسکری(ع) برای همه ما و مدرسه علمیه آمل فخر و شرف آورده است که بیش از 200 طلبه در آن مشغول درس و بحث هستند و ضرورت دارد تا این فرصت را مغتنم بدانیم که تحت زعامت حضرت آیت الله جوادی آملی اداره می شود.
وی افزود: فعالیت دینی، علمی و تبلیغی دارد در حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل صورت می گیرد و این به جهت سابقه دیانت مردم این دیار است و از همه اقشار و طبقات مردم می خواهیم به این جایگاه نگاه ویژه ای داشته و آن را تقویت کنند.
مسوول حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل ادامه داد: پیشینه علاقمندی به قرآن، عترت و ولایت در میان مردم این دیار بوده است و این حوزه علمیه رکنی برای روحانیت کشور و مدرسه فکری حضرت آیت الله جوادی آملی است.
شهرستان آمل قطب فعالیت های حوزوی شمال کشور می شود
حجت الاسلام جوادی آملی تصریح کرد: در شهرستان آمل برای 5 هزار نفر و قطب فعالیت های شمال کشور دارد برنامه ریزی می شود که نیاز به همت مردم دارد و این تلاش مردم آمل و پیروان مکتب اهل بیت معصومین(ع) بود که به این نقطه رسید و مردم ما ارادت ویژه ای به خاندان عصمت و طهارت دارند.
وی ادامه داد: همه ما باید در تثبیت و محکم سازی این پایگاه حوزوی و علمی تلاش کنیم و این نهالی بوده تازه درآمده است و مردم متدین آمل با پیشینه ولایی این زمینه را فراهم کردند.
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء خاطرنشان کرد: این نعمتی که خداوند متعال به ما داده است را باید با همت خود محکم داشته باشیم که برکات و دستاوردهای ارزشمندی در آن قرار دارد.
حجت الاسلام جوادی آملی افزود: هرکسی از هر جایی برای او در جهت تقویت پایه ای این مجموعه علمی و پژوهشی فراهم است گام بردارد که این پایگاه متعلق به امام حسن عسکری(ع) و وقف است.
گفتنی است، ویژه برنامه های عزاداری شهادت امام حسن عسکری(ع) آمل در امامزادگان، بقاع متبرکه و مساجد شهرستان آمل برگزار شد./201/1314/ب1