بیاقدامی و بیتحرکی برای جامعه مشکلزا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و رییس سازمان آسیبهای اجتماعی پیش از ظهر امروز در بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز که در موسسه آموزش عالی امام خمینی(ره) استان البرز برگزار شد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر روی آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: وزارت کشور در طول یک سال اول بر روی آسیبهای اجتماعی متمرکز شد و جلساتی هم با علمای کارشناس در آسیبهای اجتماعی داشته که طی یک گزارش خدمت رهبری داده شده است.
وی ادامه داد: رهبری انقلاب بعد از این گزارش درخواست تشکیل یک جلسه با حضور سران سه قوه را دادند، دستور کار رهبری در این جلسات این بود که بیست سال در دقت به مسائل آسیبهای اجتماعی بیتوجهی صورت گرفته است، از نظر ایشان این سهلانگاری باید از سوی مسؤولان جبران شود.
وزیر کشور تاکید کرد: مقام معظم رهبری دستور دادند که برای شش ماه بعد از نخستین جلسه هر دستگاه باید کار فوق العاده خود را گزارش دهد که طبق این دستور وزارت کشور برای هر دستگاه تقسیمبندی وظایف را انجام داد، اولویتهای رهبری نیز بروی پنج موضوع اعتیاد، حاشیهنشینی، طلاق، مفاسد اخلاقی و مناطق بحرانخیز بود.
رحمانی فضلی یادآور شد: طبق فرمایش رهبری 50 درصد از زندانیها، طلاق، ایدز، بزهکاری و... ما از ریشه اعتیاد است، ایشان فرمودند وزارت کشور باید یک مرکزیت داشته باشد که کار را کنترل کند، همچنین رهبری انقلاب رئیس جمهور را به عنوان رئیس شورای اجتماعی منصوب کردند که در کنار این شورا یک سازمان مدیریت امور آسیبهای اجتماعی نیز تشکیل شود که با دستور مستقیم ایشان یک بودجه مستقل نیز تخصیص شد تا به تمام دستگاه نظارت و با قدرت کار همه را ارزیابی کنند.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در هیچ برنامهای به اندازه آسیبهای اجتماعی پیگیر نبودهاند، تصریح کرد: آنچه به عنوان آسیب اجتماعی از آن نام میبریم تجلی رفتار ما در حوزههای بیرونی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و گاه امنیتی است، بنابراین وقتی از مدیریت آسیب اجتماعی صحبت میکنیم نباید به ظاهر توجه شود بلکه باید به عمق موضوع نگاه شود.
رحمانی فضلی ابراز داشت: آنچه تا به امروز ریشهیابی شده است در موضوع اعتیاد و حاشیه است، دیده میشود که در کشور با نامتوازنی روبرو هستیم که در برخی مناطق موضوع کار، فقر، معیشت میباشد، همین اتفاق عامل مهاجرت به حاشیه شهرها میشود و امروز میبینیم که یازده میلیون حاشیهنشین وجود دارد.
وزیر کشور با بیان اینکه حاشیهنشینی به طبع بزهکاری، مشکلات فرهنگی و اخلاقی را به وجود میآورد، خاطرنشان کرد: این موضوع به خاطر عدم تعادل در توسعه کشور است، ما در حال حاضر با تغییرات زیاد در حوزه اجتماعی مواجه هستیم که به خاطر تغییر سریع آگاهی، ابزار و تکنولوژی میباشد، امروزه یک ذهن خلاق نیاز است که دادههای میلیونی که روزانه در دسترس همه هستند را تفکیک کنند، ما در مقابل این تغییرات سریع باید دست به کار شویم.
رحمانی فضلی با اشاره به مسأله تهاجم فرهنگی که رهبری در سال 87 در سمنان مطرح کردند، گفت: رهبری انقلاب همچنین موضوع تغییرات اجتماعی را نیز بیان کردند و فرمودند ما نمیتوانیم در مقابل تغییرات ایستادگی کنیم و تنها میتوان آنها را مدیریرت کرد، در امتداد همین موضوعات رهبری موضوع سبک زندگی را نیز در بجنورد بیان کردند.
وی ابراز داشت: بیاقدامی و بیتحرکی برای جامعه مشکلزا است، ما باید فعال و خلاقانه عمل کنیم، جامعه ما اگر صیانت نشود واقعا نمیتوانیم با آسیبهای اجتماعی مبارزه کنیم، یکی از سادهترین اقدامات برای ترک اعتیاد است، بین 10 تا 15 درصد از کسانی که در کشور ترک میکنند پاک میمانند و به اعتیاد بر نمیگردند و برای این موضوع باید فکر کرد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه صیانت و پیشگیری باید اولویت ما باشد، اظهار کرد: به این معنا که اگر هر کسی از نظر دینی و اعتقادی تقویت شود شرایط بهبود پیدا میکند، تضعیف ارزشها یک آسیب است که باید مدنظر قرار گیرد، مشکل اقتصادی اگر بروی یک کشور غلبه کند میتوان با برنامهریزی سریع آن را برطرف کرد اما در بعد فرهنگی اگر در پایه آن تزلزل ایجاد شود نمیشود به راحتی آن را برطرف کرد.
وزیر کشور ادامه داد: روح جوانان ما پاک است اما افراد با سوء استفاده از فضاهای مجازی انحراف عرفانی برای آنها ایجاد میکنند، ما باید موضوع مسائل اجتماعی را ساماندهی کنیم، جامعه ما هنوز سالم است و ریشهها در جامعه حیات دارد، وقتی دو میلیلون نفر به پیادهروی اربعین میروند نشان از این دارد که ریشه حیات در کشور ما همچنان زنده است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه نماز، قرآن، عاشورا و تاسوعا ریشههای کشور است، خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال آسیب زدن به این ریشهها است، در حوزه طلاق، اعتیاد، حاشیهنشینی و بیکاری مشکلات بسیار است، اگر مردم در حل این مشکلات دخالت داده نشوند و بخواهیم به شکل سازمانی کار کنیم هیچ موفقیتی رخ نمیدهد.
وزیر کشور بیان کرد: خانواده کانون صیانت است اما متاسفانه ارتباطات در درون خانوادههای ایرانی ضعیف شده است، مسجد و مدارس هم نقش مهمی در این تاثیرگذاری دارند که باید از ظرفیت آنها نیز استفاده کرد، علت ایستایی و پایداری نسبت به فرم جهانی در کشور همین موضوعات است.
وی در پایان گفت: غنای فرهنگی جامعه ما توانسته این صیانت را حفظ کند، مراجع تقلید و علما در رأس این صیانت هستند، انتظار ما این است که همه جامعه در حل این آسیبها دست به دست هم کمک کنند زیرا مشکلات در حد رفع از سوی دستگاه دولتی نیست./201/816/ب1