همایش علمای شیعه و سنی خراسان شمالی برگزار میشود
حجتالاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، پیشاپیش با گرامیداشت سالروز میلاد باسعادت حضرت محمد(ص) و هفته وحدت، اظهار کرد: این هفته فرصت مناسبی برای تقویت وحدت بین شیعه و سنی بر اساس اشتراکات فراوان و اساسی این دو مذهب اسلامی است.
وی با اشاره به برنامههای این هفته در استان خراسان شمالی، افزود: یکی از برنامههای محوری هفته وحدت در استان برگزاری همایش یکروزه وحدت با حضور علمای شیعه و سنی استان در بجنورد است که بیست و پنجم آذرماه برگزار میشود.
حجتالاسلام خادمی ادامه داد: در این همایش حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، نویسنده حوزه دین و اسلامشناسی درباره وحدت شیعیان و اهل تسنن و تقریب مذاهب بهعنوان سخنران کشوری حضور داشته و افزون بر این حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد و علمای اهل سنت استان هم در همایش مزبور سخنرانی خواهند کرد.
گفتنی است، حدود 10 درصد از جمعیت 936 هزارنفری استان خراسان شمالی، ترکمنهای سنی مذهب هستند که بیشتر آنها در شهرستان مرزی راز و جرگلان و بخشهایی از شهرستان مانه و سملقان سکونت دارند.
یادآور میشود، در سال 1360 به پیشنهاد یکی از عالمان وارسته نظام اسلامی و موافقت امام خمینی (ره)، فاصله بین دو روایت میلاد حضرت محمد (ص)، (دوازدهم ربیعالاول در روایات اهل تسنن و هفدهم ربیع در روایات شیعه)، باهدف ایجاد وحدت میان مسلمانان جهان بهعنوان هفته وحدت نامگذاری شد.
ترویج فرهنگ قرآنی محور اصلی فعالیتهای نهاد تبلیغات اسلامی است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی در ادامه اظهار کرد: گسترش و نشر فرهنگ قرآنی در جامعه محور اصلی فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی است.
حجتالاسلام خادمی افزود: همه فعالان عرصه قرآنی در کشور باید تلاش و کوشش کنند تا این فرهنگ که سبب سعادت انسان میشود در جامعه نهادینه شود.
دبیر ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی با بیان اینکه اگر این امر محقق شود بسیاری از مسائل و مشکلات جوامع حل و فصل میشود، خواستار تلاش و جدیت هرچه بیشتر درزمینهٔ آموزش قرآن در رشتههای مختلف قرائت، حفظ و مفاهیم در جامعه شد.
وی با اشاره به لزوم رعایت قواعد و تجوید در حفظ قرآن کریم، خاطرنشان کرد: حفظ قرآن کریم وقتی ارزشمند است که همراه با رعایت قواعد تجویدی باشد؛ زیرا عدم رعایت قواعد موجب تغییر معانی آیات شده و درنتیجه زحمات قاری را کمرنگ جلوه میدهد؛ از این رو یک قاری و حافظ حتماً باید به قواعد تجویدی مسلط باشد.
حجتالاسلام خادمی همچنین با تأکید بر ضرورت برگزاری کلاسهای روخوانی و آموزش قرآن در مناطق روستایی، اظهار کرد: برای تقویت دورههای قرآنی و فرهنگی مذهبی در روستاها اعزام و حضور روحانیان مبلغ و طرح هجرت ضروری است.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر برای اعزام و استقرار روحانی در روستاها ساخت خانه عالم و تأمین محل اسکان آنها یک اصل است، افزود: احداث خانه عالم زمینه حضور مبلغان در مناطق محروم را فراهم کرده و سبب نشر معارف اسلامی در سراسر کشور میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی تصریح کرد: این نهاد جذب روحانیان و مبلغان فعال را در دستور کار خود قرار داده تا با تلاشهای این روحانیان شاهد تحولات فرهنگی و دینی در سطح استان بهویژه در مناطق محروم باشیم./9314/302/ب2