۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۴۶۶۷۶۰
استاد حوزه و دانشگاه:

امن ترين و مطمئن ترين پناهگاه خانواده است

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به بحران هاي دوران نوجواني و جواني به مساله استقلال خواهي پرداخت و گفت: يکي از مشکلات خانواده ها با نوجوانان مسأله استقلال و محدوده آزادي آنها است.
طاهر شقاقي استاد حوزه و دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، طاهره شقاقي صبح امروز در گفتمان ديني با موضوع ‹‹دين و زندگي›› در جمع دختران دانش آموز شهرستان كاشان در سالن اجتماعات هنرستان شهيد آويني كاشان، گفت: خانواده بر حسب ميزان محبتي که به فرزند و سرنوشت و آينده او دارد نگران است مبادا جوان اقدام به رفتار مخاطره آميز نمايد و در گزينش و انتخاب هاي خود دچار اشتباه شود و تاوان سنگيني پرداخت نمايد که حتي فرصت جبران نداشته باشد.

وي در تبيين مسأله استقلال جوان تصريح کرد: نوجوان و جوان تمايل دارد تواناييها و نيرويهاي خود را به معرض نمايش بگذارد و قدرت و توانايي خود را به اطرافيان ثابت کند، مي‌خواهد يکه و تنها عمل کند و تا جايي که مي‌تواند به اطرافيان و به ويژه والدين خود تکيه نکند.

به گفته وي، استقلال طلبي زمينه اوليه ورود او به اجتماع را فراهم مي‌سازد و او را براي پذيرش مسؤوليتهاي اجتماعي آماده مي‌کند، هر چند جهت‌گيري ناصحيح آن توام با مسائل و مشکلاتي براي او و اطرافيان خواهد بود.

شقاقي يادآور شد: از يک طرف بايد خانواده محيط و شرايطي فراهم کنند که جوان بتواند در انجام کاري به شکل مستقل وارد عمل شود و از عهده آن بدون مشکل برآيد، حس اعتماد به نفس، غرور و موفقيت پيدا کرده و سبب خرسندي و سلامت روحي در او شود.

اين استاد حوزه و دانشگاه، عبور از اين دوران را براي فرزند و والدين يک جاده دو طرفه دانست و خاطر نشان کرد: والدين در ارزيابي عملکرد فرزند خود مشتمل بر نقاط قوت و ضعف، بيشتر نيمه پر ليوان را ببينند، فضا و محيط را هميشه آرام نگه دارند و اين حس را براي فرزند ايجاد کنند که امن ترين و مطمئن ترين پناهگاه خانواده است و در هر شرايطي مي توانند روي کمک والدين و حمايت آنها حساب کنند.

شقاقي افزود: والدين در گفتار خود بايد روشن و به اندازه صحبت کنند و زمان گفت‌وگو و بحث و تبادل نظر را بيشتر کنند و پيرامون علايق او صحبت کنند و نظرات او را در مديريت خانه و تصميم گيرهاي اساسي اخذ کنند، در امور ساده و روزمره منزل و برنامه ريزي ها براي خريد کردن تا حد امکان از سليقه او هم استفاده کنند و در انجام کارها از او همفکري بخواهند که اين خود زمينه اي مي‌شود تا فرزند نيز در مسائل خود به مشورت بپردازد.

وي، دانش آموزان را به فراگيري مهارت هاي ارتباطي فراخواند و گفت: از سوي ديگر زمينه اعتماد والدين و جلب محبت آنها را به خود فراهم كنيد و به گونه اي عمل كنيد که کلام شما براي والدين حجت باشد و شما را بخشي از هر گونه راه حل براي مسائل خانواده بدانند و نتايج رفتار خود را منفک از سرنوشت و آينده خانواده ندانيد زيرا شما مهمترين سرمايه هر خانواده محسوب مي شويد.

اين کارشناس ديني در بخشي ديگر از سخنان خود دين را بستر مناسبي براي فراگيري مهارتهاي زندگي براي جوانان دانست و اظهار داشت: مقاومت دربرابر مشکلات، پرهيز ازآرزوهاي دست نيافتني، احساس رضايت و لذت از زندگي مهارت هايي مي باشند که کسب آنها نيازمند ايماني قوي است و از آموزه هاي ارزشمندي که به ما توصيه شده اين است که در مشکلات از صبر و نماز کمک بگيريد.

لازم به ذكر است، سلسله گفتمانهاي ديني با موضوع ‹‹ين و زندگي›› به همت اداره تبليغات اسلامي شهرستان كاشان در مدارس شهرستان كاشان با استفاده از اساتيد حوزه و دانشگاه برگزار مي شود./203/1307/ب1

ارسال نظرات