۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۰
کد خبر: ۴۶۷۷۷۸
مسؤول نهاد نمایندگی هبری در دانشگاه تبریز مطرح کرد؛

موانع فرهنگی و اجتماعی زنان در جامعه

حجت الاسلام انوری؛ مرد سالاری، دشواری تعامل میان زن و مرد، مردانه بودن حاکمیت را از موانع اجتماعی زنان دانست و گفت: تبعیض جنسیتی دیگر مانع پیش روی زنان است که در اسلام هیچ جایگاهی ندارد و بر اساس شایستگی برتری مشخص می شود.
حجت‌الاسلام محمد انوری، مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام انوری مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز امروز در نشست تخصصی شخصیت و نقش زن در تاریخ و فرهنگ با اشاره به موانع پیش روی زنان فرهیخته اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس آنچه که ما تعلیم و تربیت می نامیم اگر آموزش صرفا آموزش علمی باشد، محصول چنین تربیتی یک انسان دانش اندوز خواهد بود.

وی افزوزود: این دانش اندوز در رشته خود تخصص دارد و انسانی که محصول تعلیم و تربیت با نگاه صرفا آموزشی باشد فرهیخته تلقی نخواهد شد، بلکه این انسان دانش اندوز است اما اگر با یک هدف و بینشی غیر از آموزش علمی صرف به تعلیم و تربیت نگاه کنیم، در آن صورت است که این انسان فرهیخته پدید می آید.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تحولات چهارگانه را تحول در نگاه به خود، درک از جهان و پیرامون، نگاه به دیگران و جهان بینی برشمرد و ابراز داشت: داشتن دانش و درک عمیق، تحول در نگرش و رفتار، داشتن یک چشم انداز شناختی صحیح، مسؤولیت و تعهد، زندگی عقلانی و منطقی، داشتن یک دید واقع بینی، تفکر انتقادی و پرسشگری و داشتن آرمانهای اخلاقی والا  از خصوصیات انسانهای فرهیخته است.

وی با اشاره به موانع پیش روی زنان، خاطرنشان کرد: زنان و جامعه زنان برای رفع چالشها و موانع پیش روی خود باید یک تمایز بین خواسته های واقعی خود و آرمانها و آرزوهایشان داشته باشند، اگر هدف فقط آرزوهای خود باشد این موانع را نمی شود پشت سرگذاشت، در واقع ما باید واقع بینانه برخورد کنیم تا این مشکلات را مرتفع کنیم.

حجت الاسلام انوری موانع سیاسی پیش روی زنان را با عناوین مردانه بودن حاکمیت و فقدان بستر مناسب برای جذب زنان به گروه های قدرت معرفی کرد و با بیان موانع فرهنگی اجتماعی، اذعان داشت: جایگاه زن در فرهنگ دینی به درستی بیان نشده و یک تفسیر نابجا و نادرستی انجام شده و بعضا تبلیغ و ترویج شده است که یک مانع اساسی در پیش روی زنان است که باید جامعه به دنبال یک نگاه صحیح دینی  باشند و در رابطه با آن گفت و گو و بحث کنند.

وی با اشاره به دومین مانع فرهنگی اجتماعی با عنوان مرد سالاری، خاطر نشان کرد: در نگاه دین مرد سالاری وجود ندارد بلکه نگاه اسلام نگاه انسانی و شایسته محور است، دشواری برقراری تعامل بین دو جنس مانع بعدی در زمینه فرهنگی اجتماعی است، تا به امروز ما نتوانسته ایم شرایطی را فراهم کنیم که زن و مرد بتوانند در بستری مناسب باهم در تعامل باشند.

 این استاد حوزه و دانشگاه بحث تبعیض جنسیتی را آخرین مانع فرهنگی اجتماعی زنان بر شمرد و افزود: در اسلام به هیچ وجه تبییض بین زن و مرد وجود ندارد و اگر در برخی موارد دیده می شود به دلیل شرایط خود اشخاص است که می توان بستر را طوری طراحی کرد که این را کاهش و در برخی جاها به تساوی رساند./۸۵۴/پ203/ج1

ارسال نظرات