۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۵
کد خبر: ۴۶۸۹۳۶
آيت الله نمازي:

معرفت الله كليد همه مشكلات جامعه است

نماينده ولي فقيه دركاشان معرفت الله را كليد همه مشكلات جامعه دانست و گفت: وظيفه ما گره زدن مردم به خدا است، اگر مردم به درستي عارف بالله شوند به يكديگر ظلم و گناه نخواهند كرد.
آيت الله عبدالنبي نمازي آیت الله نمازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي چهارشنبه شب در نخستين جلسه جامعه وعاظ شهرستان كاشان با اشاره به اينكه، جايگاه تعليم و تربيت و تزكيه و تبليغ دين از مناصب انبياء الهي است، گفت: جايگاه مبلغان دين، جايگاه شريف و مقدسي است كه هركسي نمي تواند به اين جايگاه تكيه بزند و خلأ اين جايگاه را پر كند چرا كه اين جايگاه امانت الهي است.

وي با اشاره به اين فرمايش رهبري مبني بر اهميت و توجه به منبرها و جلسات روضه خواني و حتي جلسات روضه خواني زنانه، گفت: انقلاب اسلامي با همين جلسات روضه خواني به پيروزي رسيده است اما توجه روحانيت به چنين جايگاهي توجه اجمالي است و تفصيلي نيست.

آيت الله نمازي ادامه داد: ظرفيت، امتياز و جايگاهي كه خداوند به علماي مكتب اهل بيت(ع) داده است در اختيار هيچكدام از قشرهاي روحاني ساير اديان و مذاهب نيست.

به گفته وي، در نظام تربيتي اهل بيت(ع) مردم داوطلبانه پاي منبرهاي هاي سخنراني حاضر مي شوند و در كنار خطبا و روحانيت هستند و اين ظرفيت مهمي است كه در اختيار روحانيت و مبلغان دين است و روحانيت مي تواند با استفاده از آيات و روايات و سيره و سنت و سلوك اهل بيت(ع) نيازهاي مردم را بر آورده كند.

نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به اينكه خطيب و منبري با ادراكات، تعقلات و عقلانيت مردم سر و كار دارد و مباحث توحيد و معاد را  مطرح ميكند، گفت: اين جلسه براي حسن استفاده از ظرفيت هايي است كه دين، شريعت و سيره اهل بيت(ع) در اختيار علما قرار داده است.

آيت الله نمازي خطيب و سخنران را داراي شرايط لازم دانست و افزود: مردمي كه پاي منبر سخنران حاضر مي شوند امانت هاي خداوند هستند و زمان و وقت آنها با ارزش  است، بنابراين سخنان سخنرانان بايد گره اي از كار مردم باز كند و بتواند مشكلات زندگي و اخلاقي و خانواده آنها را حل و فصل كند.

وي يادآور شد: سخنران بايد مشكلات مبتلابه مردم، وظايف زوج نسبت زوجه، وظايف فرزند نسبت به والدين و وظايف پدر و مادر نسبت به فرزند را بيان كند تا مردم با دست پر از مسجد خارج شوند.

به گفته وي، آنچه براي منبر سبب جاذبه مي شود، بيان مباحث و موضوعات مبتلابه مردم است و مردم در رابطه آن سؤال دارند و جست و جو مي‌كنند و اينگونه نيست كه بتوان براي همه يك نسخه نوشت.

عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه، اشراف و توجه به نيازها و مباحث مبتلابه مردم در جامعه را از سوی سخنران مهم دانست و افزود: تعيين موضوعات مبتلابه جامعه در تشكيلات وعاظ بايد مورد توجه قرار داشته باشد.

آيت الله نمازي روانشناس بودن سخنران را مهم  دانست و افزود: بحث شبهات به گونه اي است كه بايد مراقب بود مروج وهابيت و مروج شبهات بهائيت و اومانيسم نباشيم، آنچه را كه بايد براي مردم گفته شود خداشناسي است، چرا كه اگر مردم خدا بشناسند گناه نمي كنند.

وي معرفت الله را كليد همه مشكلات جامعه دانست و اظهار داشت: وظيفه ما گره زدن مردم به خدا است، اگر مردم به درستي عارف بالله شوند به يكديگر ظلم و گناه نخواهند كرد.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در ادامه خلأ امروز بشريت را جهل انسانها به خدا دانست و تأكيد كرد: رمز سعادت انسانها پيوند با خدا و اهل بيت(ع) و معارف اين بزرگواران است، از اين رو ما بايد مروج دين باشيم نه اينكه مروج شبهات باشيم.

در ادامه حجت الاسلام منصور فرجي، مدير حوزه علميه كاشان، راه اندازي جلسه وعاظ را يكي از وظايف حوزه دانست و افزود: اين برنامه در دستوركار بوده كه امروز به ثمر رسيده است.

وي افزود: حدود 250 كليپ  هر يك به مدت 15 دقيقه با عنوان «من خدا هستم» در فضاي مجازي منتشره شده است كه همه آنها ضد خدا است، به طوري كه خدا را از ذهن هر بيينده اي مي تواند پاك كند، اين شبهاتي است كه امروز در فضاي مجازي در دسترس نسل جوان است و مي تواند جوانان را تحت تأثير قرار دهد.

حجت الاسلام فرجي اقدامات انجام شده تبليغي در سطح كشور را حائز اهميت دانست و عملكرد معاونت حوزه در بحث تبليغ را مثبت ارزيابي كرد و اظهار داشت: 53 مقاله از حوزه فضاي مجازي در جلسه فضاي مجازي كاشان ارائه شده است.

وي با تأكيد بر آموزش وعاظ و مبلغان حوزه، گفت: 8 جلد كتاب همراه با پاسخ به يكهزار و 200 شبهه  در اين كتابها، خريداري و به حوزه هاي علميه شهرستان تحويل شده است، ضمن اينكه 50 جلد كتاب پرسشها و پاسخهاي مطرح شده از سوي رهبر معظم انقلاب تهيه شده و لوح هاي فشرده اي كه در رابطه با بحث روشها و فرق و اديان است آماده شده است.

مدير حوزه علميه كاشان، تربيت مبلغان متخصص در حوزه كودك و نوجوان و جوان و دانشگاه را ضروري خواند و يادآور شد: در شهرستان كاشان، سالانه 25 هزار ساعت سخنراني انجام مي شود كه بايد ديد خروجي  اين ميزان سخنراني چيست.

شايان ذكر است، نخستين نشست، تشكل جامعه وعاظ شهرستان كاشان با هدف ساماندهي و سازماندهي امور تبليغي در شهرستان كاشان با همكاري اداره تبليغات اسلامي و نهادهاي مربوطه و با حضور وعاظ شهرستان كاشان برگزار شد./1307/201/ب2

ارسال نظرات