وظیفه طلبه ها خدمت به دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید عنایت الله دریاباری در درس خارج خود با بیان ویژگی های عقلانیت از دیدگاه اسلام، عنوان کرد: این بحث، یکی از موضوعاتی است که به صورت روزمره با آن مواجه هستیم اما میزان و معیار آن را تشخیص نمی دهیم.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص)، درباره عاقل ترین مردم حدیث زیبایی دارند که ویژگی های انسان های عاقل را بیان می کنند، که اگر ما بودیم این معیارها را با امور دنیوی بررسی می کردیم که اگر یک فرد امور دنیایش رو به سامان بود، او را فردی عاقل می دانیم.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، معیار عقلانیت را بالاتر از امور دنیوی دانسته و افزود: ما طلبه ها شغل و وظیفه مان، خدمت به اسلام است و باید با این هدف کار کنیم.
آیت الله دریاباری، با بیان حدیث پیامبر در ارتباط با عاقل ترین مردم، خاطرنشان کرد: بنابر حدیث، می فرمایند که «علی و إن اعقل الناس عبد ربه فاطاعه؛ یعنی اول بنده خداست و او را اطاعت می کند، به این معنا که خدا را بشناسد نه اینکه خدای ناکرده در دلش چیز دیگری باشد، و چنین فردی کارش این است که شب و روز به دنبال رضایت پروردگار، رب و خداوند باشد و رضایت او را جلب کند.
وی افزود: در مطلب دوم« عرف عدوه فعصاه»؛ یعنی دشمن خدا را بشناسد که در رأسش شیطان است و با او دشمنی می کند و از او اطاعت نمی کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم هم چنین تصریح کرد: در مطلب سوم، « عرف دار اقامته فاصلحه؛ یعنی محل زندگی اش را بشناسد و ویژگی های آن را بداند و در جهت اصلاح آن به بهترین نحو ممکن کوشش کند.
وی افزود: این حدیث در انتها می گوید« عرف سرعت رحیله و تزود لها؛ یعنی آن چه با آن کوچ می کند را با سرعتش آشنا باشد و زاد و توشه سفر خود را آماده کند»
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، در پایان تأکید کرد: پس عاقل در نزد خداوند کسی است که ابتدا خدا رابشناسد، بعد دشمن خدا و سپس محل زندگی خود و در انتها مرکب سفر و زاد و توشه خود را بشناسد و اگر کسی خدای ناکرده لاابالی گری کرد و یا خلاف کند، در نزد ذات خداوند، عاقل نیست./872/202/ب3