۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۱
کد خبر: ۴۷۱۰۷۸
آیت الله اعرافی در بازدید از مؤسسه تعالی مطرح کرد؛

ضرورت راه اندازی مؤسسات فرهنگی، هنری و رسانه ای در حوزه

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: ما در شورای عالی حوزه های علمیه پیشنهاد داده ایم که سه نوع مؤسسه داشته باشیم یعنی غیر از دو مؤسسه آموزشی و پژوهشی که در حوزه مرسوم است، نوع سومی هم باشد که به آنها مجوز مراکز فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغی داده شود که در سطح یک مؤسسه پژوهشی نیست.
اعرافی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه پیش از ظهر امروز در دیدار با اعضای هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی تعالی با بیان اینکه ما به عنوان یک وظیفه دینی و انقلابی باید از حرکت های این مؤسسه ستایش کنیم، اظهار داشت: همه ما مدیون شهدا، جانبازان و خانواده های ایثارگران هستیم و ادای این دین برای من این است که چنین مؤسسه خوب و با کفایتی را مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در این مدرسه ارزش های علم و جهاد و ایثار به هم پیوسته است، عنوان داشت: جهاد و علم در یک تابلو ارائه می شود و وجود چنین مراکزی در حوزه علمیه مایه افتخار است، بنابراین باید روز به روز اقدامات و فعالیت های این مدرسه و مؤسسه گسترش بیشتری پیدا کند.

آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به ضرورت هایی که در حوزه علمیه امروز وجود دارد، از ضرورت راه اندازی نظام جامع رشته ای در حوزه خبر داد و عنوان کرد: نظام جامع رشته ای غیر از روال طبیعی باید در منظومه رشته ای هم مورد توجه قرار بگیرد که البته کارگروهی از حوزه علمیه روی این مسأله کار می کنند تا درختواره رشته های حوزوی را ترسیم کنند.

وی درمورد راه اندازی رشته جهاد در مؤسسه تعالی نیز یادآور شد: رشته جهاد به هرحال با کار این مرکز در ارتباط است ولی مهم است که بخش هایی از آن در پایان نامه ها و در حد یک گرایش پیش بینی شود، چراکه ایثارگری تجلیات دیگری غیر از جهاد و شهادت دارد و به لحاظ تاریخی همین جانبازی و ایثارگری مورد توجه است.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور تأکید کرد: ایثارگری الگوهای فقهی کلامی تاریخی و تمدنی برای داخل کشور دارد و برای حوزه مقاومت در جهان هم می تواند مورد توجه قرار بگیرد و خوب است که حوزویان بویژه پژوهشگران این مرکز چند تحقیق در این زمینه داشته باشند، بنابراین ایثار گری و جانبازی باید از منظرهای مختلف فقهی اخلاقی و سیره ای و تمدنی با نگاه بین المللی مورد توجه قرار بگیرد و البته اگر طرح هایی هم در این زمینه مطرح شود ما حمایت می کنیم.

وی درباره ثبت مؤسسه تعالی در حوزه علمیه نیز عنوان داشت: ما در شورای عالی حوزه های علمیه پیشنهاد داده ایم که سه نوع مؤسسه داشته باشیم یعنی غیر از دو مؤسسه آموزشی و پژوهشی که در حوزه مرسوم است، نوع سومی هم باشد که به آنها مجوز مراکز فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغی داده شود که در سطح یک مؤسسه پژوهشی نیست.

آیت الله اعرافی ادامه داد: البته این مسأله در حال حاضر در معاونت تبلیغ حوزه در حال بررسی است و طرح دیگری که شورا با کلیات آن موافقت کرده است تحصیلات آزاد است همانند کسانی که از قدیم در بازار مکاسب می خواندند امروز هم بستری فراهم شود تا چتر آموزش های معارفی بدون لطمه خوردن به نظام حوزه باز شود و عده ای بدون قرار گرفتن رسمی در حوزه های علمیه معارف مورد نیاز جامعه اسلامی را یاد بگیرند.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به راه اندازی مؤسسه تعالی به عقیده من برای ارتقای سطح کمی و کیفی آن و اینکه به زودی به یک توانمندی برسند بنده پیشنهاد می دهم برای همکاری با پایان نامه هایی که در سطح آزاد حوزه وجود دارد اقدام کنید به این صورت که مؤسسه عهده دار چند پایان نامه بشود و دوره های آموزشی چند گذاشته شده و پایان نامه ای تنظیم شود که همین مسأله به مرور زمان برای راه اندازی رشته های جدید در مؤسسه نیز کمک خواهد کرد./1330/202/ب3

ارسال نظرات