۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۴۷۴۰۵۱
آيت‌الله دستغیب:

نیروهای انقلاب در آستانه انتخابات از تشتت بپرهیزند

تولیت آستان احمدی و محمدی(ع) گفت: در آستانه انتخابات مهم ریاست جمهوری و خیالات دشمن، نیروهای متنوع و متعدد انقلابی باید از تشتت و تفرقه بپرهیزند.
دستغیب

به گزارش خبرگزاری رسا در شیراز، آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب پیش از ظهر امروز در جمع اعضای جامعه روحانیت مبارز و جمعی از فعالان سیاسی و مبارزاتی دوران انقلاب شیراز با گرامیداشت مرحوم مهندس رجبعلی طاهری، گفت: در شیراز مساجد و مراکز متعددی به عنوان کانون تجمع و هدایت دانشجویان و نیروهای انقلابی مطرح بود چنان که در جریان 19 دی بعد از اطلاع از قیام مردم قم به حمایت از حضرت امام (ره) و متعاقب آن مقاله سخیف روزنامه اطلاعات و البته پیامد مبارکی که در پیشبرد نهضت داشت یکی از دانشجویان مبارز به رحمت خدا رفته بود و بنا بود مجلس فاتحه گرفته شده و به بهانه آن جریان قیام قم به نوعی ارج نهاده شده و اعلام همبستگی شد.

وی افزود: در آن اوضاع برخورد ساواک و نیروهای رژیم با یاران انقلابی شدت یافته بود و ما برخی از اینها را می‌شناختیم که با مبارزان مذهبی چه می‌کردند و در آن روز در پایان مجلس ترحیم اینها شروع به دستگیری مردم کردند و روز بعد نیز دستگیری ادامه داشت و بدین جهت خاطره 19 دی نباید فراموش شود که آن مبارزان مدافعان انقلاب و امام در سال‌های غربت و سختی بودند و با عظمت نام امام و نهضت امام را زیر فشار و شکنجه بزرگ داشتند.

قائم مقام جامعه روحانیت مبارز شیراز با ذکر مواردی در باب دستگیری آیت‌الله شهید دستغیب و مقاومت‌های یاران ایشان در برابر نیروهای رژیم شاه ادامه داد: در مسجد گنج دو روحانی جلیل‌القدر حجج‌الاسلام سید منیرالدین حسینی‌الهاشمی و انصاری‌دارابی، مرحوم سبحانی و عبدالرسول سودبخش، مهندس شعرا و آیات حائری‌شیرازی، منیرالدین حسینی، ایمانی در کازرون و بسیاری دیگر در شیراز فعالیت می‌کردند و لازم است برای انتقال به نسل آینده ذکر این خاطرات در کتب و مستندات بیان شود.

وی تصریح کرد: آن نیروهایی که در غربت اسلام مبارزه و مجاهده کرده و دین خدا را یاری می‌کنند در مراتب اعظم درجه هستند و با آنها که بعد در غیر آن شرایط جهاد کردند قابل قیاس نیستند که البته به هر دو گروه وعده پاداش داده اما به نص صریح قرآن این دو یکی نیستند که در مصحف شریف آمده «لَا یَسْتَوِی مِنْکُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قَاتَلَ ، أُولَٰئِکَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنَ الَّذِینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَقَاتَلُوا وَکُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ، وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ»

وی ابراز داشت: برخی هم وقتی انقلاب پیروز شد گفتند کاش ما نیز قدمی برداشته بودیم و اکنون در بهجت پیروزمندانه مشارکت داشتیم.

آيت‌الله دستغیب با ذکر روایتی از پیامبر اکرم (ص) گفت: آن حضرت در جایی خطاب به اصحاب خود وصف قومی در آینده را بیان می‌کنند که دل‌هایشان بر نام خدا می‌لرزد و برای اعتلای دین خدا مبارزه می‌کنند اما در همان جا تاکید می‌کنند اعمال آنان اگر به اندازه کوهی طلا باشد به اندازه یک مد انفاق شما در دوران غربت اسلام ارزش ندارد و با این اوصاف همه کسلنی که نعمت حضور در انقلاب و کوران مبارزات را داشتند باید شکرگزار قولی و عملی این نعمت عظیم باشند.

وی تصریح کرد: با تأمل در این آیه پی می‌بریم که اعمال افراد در شرایط آرامش نیز ارزشمند است اما آن مجاهدانی که فرصت لحظه را مغتنم بشمارند و در وقت خود در میدان حاضر شوند در شمار سابقون هستند چنان که توابین در واقعه کربلا نیامدند و اگرچه بعد قیام عظیمی را صورت دادند اما جبران مافات نشد.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در بیان شرایط دفاع مقدس و بحران‌های بعد از انقلاب بیان کرد: برخی عنوان کرده‌اند منظور از کلمه «الفتح» که در آیه شریفه ذکر شده مکه و حدیبیه است اما بعضی دیگر از مفسران گفته‌اند جنس فتح منظور است یعنی هر پیروزی در هر برهه‌ای از تاریخ را شامل می‌شود و با این وصف کسانی که قبل از شرایط پیروزی در مبارزه مشارکت داشته‌اند دارای درجه و جایگاه ویژه هستند.

وی با بیان این که بنا به فرموده امام مردم صاحبان اصلی انقلاب هستند، گفت: در وصف می‌توان انقلابیون سابق را صاحبان و پیش برندگان نهضت دانست و از این منظر اگرچه هیچ گاه نمی‌توان گفت دیگران نباشند یا به میدان نیایند اما ضرورت دارد که در هر بحثی انقلابیون اصلی هم حاضر و پای کار باید باشند و امانت بزرگ الهی که به دست این ملت شهید داده و وفادار افتاده توسط انقلابیون در صف مقدم محافظت شود.

وی تصریح کرد: ما در آستان احمدی و محمدی آماده‌ایم هر یک از روحانیان مبارز یا مجاهدان دفاع مقدس یا آنها که در عرصه‌های دیگری سینه سپر کردند اعم از کسانی که در فتنه‌ها و به ویژه فتنه 88 موقعیت لحظه را فهمیدند و سکوت نکردند را در امور مشارکت داده و از مشورت آنها بهره ببریم که این افراد بی تردید مقدم در شئون هستند و برای جزء به جزء  مسائل فرهنگی و هر آنچه که در توانشان باشد باید مشارکت کنند و می‌دانیم مقام معظم رهبری به عنوان سکان‌دار این حرکت از این رویه رضایت دارند که بزرگواران در صحنه باشند و هر کدام پیشنهادی یا راهکاری دارند که همه‌جوانب آن سنجیده شده باشد بر روی دیده می‌نهیم.

آيت‌الله دستغیب ابراز داشت: من در موضوع وحدت تلاش بسیار کردم و واقعا برای کسانی که در کوران مبارزات از معمم و غیرمعمم کنار یکدیگر بوده و گاه برای آن که اسامی مبارزان یا نگارنده نامه‌ای افشا نشود روزها شکنجه‌ها کشیدند و با برخی کنار یکدیگر پای در زنجیر و فلک بودیم و هر لحظه منتظر شهادت بودند اختلاف و تفرق چه وجهی می‌تواند داشته باشد که اینان در روزهای سخت آبدیده شده و چون سد سدید محکم و آزموده شده اند.

تولیت آستان احمدی و محمدی (ع) سپس گفت: بنده دست‌نوشته‌های خود را در باب خاطرات و روایات روزهای انقلاب به سازمان اسناد انقلاب دادم و دیگران هم مناسب است این خاطرات شفاهی را مکتوب و حفظ کنند.

وی تصریح کرد: آیت الله ایمانی در نقل قولی از امام بیان کرده‌اند وقتی خبر سقوط خرمشهر را به امام ‌گفتند ایشان با آرامش گفتند خوب جنگ است یعنی خاطرشان چندان مکدر نشد اما وقتی بحث اختلاف بین بزرگان نزد ایشان طرح شده بود بیان کرده بودند «به این پیرمرد رحم نمی‌کنید» یعنی تفرقه بین نیروهای انقلاب وجود آن مرد سراسر ایمان و استحکام را آزار می‌داد اما بزرگ‌ترین مصائب عالم خم بر ابرویشان نمی‌آورد.

وی اضافه کرد: امروز نیز خلف صالح امام مقام معظم رهبری از این اختلافات و حاشیه‌ها رنج می برد خون دل می‌خورند که برخی افراد مسائل را درک نمی‌کنند و بر تنور تفرقه می‌دمند.

آيت‌الله دستغیب افزود: اکنون که به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم باید دست به دست یکدیگر بدهیم و یکدیگر را مرتب در محافل ملاقات کنیم و هیچ کس عذر نیاورد و کوچک . بزرگ و شانیت مطرح نباشد و صله رحم به جا آورده شود که انقلابیون و مبارزانی که آن شرایط غربت اسلام را درک کرده اند اکنون در بینشان نباید ما و منی مطرح شود.

وی در پایان با اشاره به مشکل خشکسالی در استان فارس اظهارز داشت: لازم است در مساجد و محافل و بقاع متبرکه همه برای نزول باران رحمت دست به دعا برداریم که در نفس خود کاری ارزشمند بوده و یقینا وعده الهی تحقق پیدا خواهد کرد، که در قرآن به دنبال بحث استغفار و توبه اینگونه ذکر شده که «اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا، یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا» یعنی همه باید اهل استغفار باشیم که استغفار یکی از دو امان الهی است وقتی فرمود «وما کان الله لیعذبهم و انت فیهم و ما کان الله معذبهم و هم یستغفرون»./101/919/ب1

ارسال نظرات