اجلاس رؤسای مجامع مشورتی توسعه استان های کشور برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، جاسم جادری استاندار هرمزگان امروز در همایش خلیج فارس و چهارمین اجلاس رؤسای مجامع مشورتی توسعه استان های کشور در هتل هرمز بندرعباس گفت: اغلب، استان هرمزگان را با نام دو جزیره قشم و کیش میشناسند در حالی که این دو جزیره از جزایر چهارده گانه استان هرمزگان است.
وی در ادامه افزود: وسعت استان هرمزگان از عسلویه آغاز و تا کنارک در سیستان و بلوچستان ختم میشود، هرمزگان با 900 کیلومتر ساحل و با برخورداری از 14 جزیره و همچنین همسایگی 5 کشور حاشیه خلیج و ظرفیت های مستعد در بخش دریا، معدن، کشاورزی و ... از استانهای استراتژیک کشور است.
استاندار هرمزگان از بنادر بزرگی همچون بندر شهید رجایی و باهنر مجتمع عظیم کشتیسازی صنایع بزرگ 11 فرودگاه و بنادر متعدد شیلاتی با هزاران شناور فعال به عنوان مهمترین ظرفیت هرمزگان یاد کرد.
جادری گفت: در سال 94 استان هرمزگان موفق شد رتبه نخست کشوری را در زمینه ارزیابی شاخصها و عملکرد اقتصاد مقاومتی را از آن خود کرد، اقتصاد مقاومتی ظرفیتی است که اکثر برنامههای دولت که مدنظر مقام معظم رهبری است را تبیین و نشان میدهد.
وی ابرازداشت: استان هرمزگان در زمینه صادرات غیرنفتی و واگذاری پروژههای نیمه تمام به بخش خصوصی نیز عملکرد خوبی داشته و راه نجات اقتصاد کشور در واگذاری این پروژهها به بخش خصوصی است.
استاندار هرمزگان به دیگر اقدامات دولت در استان اشارهکرد و گفت: هدفگذاری صورت گرفته برای صادرات غیرنفتی از طریق گمرکات استان در سال جاری 6/7 میلیارد دلار بوده که در 8 ماهه سالجاری معادل 106 درصد از برنامه هدفگذاری شده تحقق یافته در واقع در زمینه صادرات غیرنفتی استان معادل 6 درصد در 8 ماهه از هدفگذاری یکساله 95 جلوتر است.
جادری، افزایش تولید فولاد از 1.8 میلیون تن به 3 میلیون تن در سال جاری در استان با بهره برداری از طرح توسعه کارخانه فولاد کاوه جنوب کیش در راستای اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی را از دیگر اقدامات دولت در استان هرمزگان نام برد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان گفت: اجرای طرح گاز سوز کردن نیروگاه حرارتی بندرعباس در کمتر از یک ماه با امکانات و زیرساخت های موجود که علاوه بر کاهش آلودگی ناشی از استفاده از سوخت مازوت این اقدام روزانه 4 میلیارد تومان و سالیانه 1440 میلیارد تومان صرفه جویی به دنبال دارد.
وی از تحویل کشتی اقیانوس پیما از سوی مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل، تحویل سکوهای نفتی فازهای 16 17 18 پارس جنوبی توسط مجمع کشتی سازی و صنایع فراساحل، پذیرش تعداد 28 هیات خارجی در استان هرمزگان توسط منطقه ویژه شهید رجایی و نیز منطقه کشتی سازی جهت اجرای پروژه های سرمایه گذاری در سال 94، برگزاری نمایشگاه توانمندی های استان هرمزگان در استان مسندم عمان در سال 94 به عنوان دیگر اقدامات انجام شده دولت در هرمزگان عنوانکرد.
جادری در ادامه، پیگیری و ایجاد دفتر همکاریهای اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران در عمان با برگزاری جلسات کاری و معرفی نماینده استان در عمان جهت پیگیری امور توسط استاندار، راه اندازی خط کشتیرانی مسافری و تجاری بندرعباس خصب و حضور هیات بلندپایه از کشورهای هند کره جنوبی عمان هلند قزاقستان اسپانیا در استان هرمزگان به ویژه پس از برجام نیز از دیگر این اقدامات برشمرد.
استاندار هرمزگان گفت: همچنین برق رسانی به سایت های پرورش میگو در نقاط مختلف استان در وسعت 4 هزار هکتار و زمینه سازی تولید 8 هزار تن میگوی پرورشی با ایجاد اشتغال بیش از 2500 نفر یکی دیگر از اقدامات مهم انجام شده دولت در استان است.
وی گفت: از تعداد 73 پروژه که به عنوان پروژههای قابل واگذاری به بخش خصوصی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی مبنی بر واگذاری طرح ها و پروژه های عمرانی به بخش خصوصی در سال 95 تعیین شده تا کنون نعداد 9 پروژه واگذار و تعداد 23 پروژه در مرحله فراخوان است.
جادری با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در استان گفت: نرخ بیکاری استان در فصل بهار 95 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان 5.4 درصد کاهش یافته است.
عملکرد دولت آرمانی شده است
صالح دریانورد رییس سازمان برنامه و بودجه هرمزگان نیز بیان داشت: عملکرد دولت آرمانی شده است و به عنوان برگ زرینی در تاریخ انقلاب ثبت خواهد شد.
وی افزود: امروز شاهد ثبات اقتصادی در کشور هستیم و سرمایه گذاران خارجی تمایل زیادی برای حضور در ایران به ویژه در استان هرمزگان دارند.
رییس سازمان برنامه و بودجه هرمزگان بیان کرد: هرمزگان به عنوان یک استان استراتژیک است و با توجه به ظرفیت های مهم اقتصادی، تجاری، بندری به عنوان چهار راه اقتصادی جهان محسوب می شود.
دریانورد گفت: امنیت پایدار ایران در میان کشورهای منطقه مثال زدنی است. در میان ناامنی کشورهای همسایه داشتن یک امنیت پایدار یک نعمت است و باید قدر انقلاب و این امنیت را دانست.
وی با اشاره به خصوصیات انقلابی و شخصیتی آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی یک لیدر انقلابی در میان احزاب سیاسی بود حتی جناح مخالف سیاسی هم وی را کاملا قبول داشتند.
اعلام تعطیلی ستادهای انتخاباتی روحانی یک اشتباه سیاسی بود
شهریار مشیری رییس مجمع مشورتی استان هرمزگان بیان داشت: رحلت آیت الله هاشمی یک فقدان برای دموکراسی ایران بود. آیت الله هاشمی یک الگوی سیاسی برجسته در کشور است.
وی عنوان کرد: دو ماه گذشته در دیداری که با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتم ایشان همچنان بر حمایت از دکتر حسن روحانی تاکید داشتند و گفتند هیچ گزینه دیگری غیر از دکتر روحانی در انتخابات نخواهیم داشت.
مشیری با بیان اینکه امیدواریم فضای سیاسی کشور پس از فوت آیت الله هاشمی به سمت تک قطبی بودن پیش نرود، خاطرنشان کرد: امیدواریم یک جایگزین شایسته به لحاظ معنوی با کاریزماتیک بالای سیاسی انتخاب شود.
به گفته وی، بعد از انتخاب دکتر روحانی به عنوان رییس جمهور برگزیده مردم اعلام تعطیلی ستادهای انتخاباتی روحانی اعلام شد که یک اشتباه سیاسی بود، زیرا بعد از انتخابات با ساماندهی این ستادها در قالب های دیگر می توانستند همچنان فعالیت های حمایتی را در بین مردم دنبال کنند.
وی افزود: در دوران احمدی نژاد، وی هر شش ماه یکبار با اعضای ستادهای انتخاباتیش جلسه برگزار می کرد، در حالی که در دوران روحانی حتی یک خسته نباشید هم نشنیدیم.
مشیری گفت: دکتر روحانی برای انتخابات پیش رو می تواند در ستادهایی که تشکیل خواهد داد مجددا از همین چهره ها بهره بگیرد.
دولت به یک تشکیلات بزرگ و منسجم مردمی نیاز دارد
در ادامه این اجلاس، علی عماد قائم مقام مجامع مشورتی استان خوزستان گفت: مجمع استان خوزستان در شهریورماه با ریاست دکتر جادری و دبیری کلانتر رشیدی آغاز بکار کرد همکاری صادقانه ریاست سازمان برنامه و بودجه استان در جهت تامین مکان مناسب و تجهیزات قابل تقدیر است جلسات و کارگروه ها و کمیته ها تشکیل شد در 27 شهرستان مجامع تشکیل شد امید است بتوانیم از این فرصت ایجاد شده نهایت بهره را ببریم.
وی افزود: از آنجایی که کار پژوهش پرهزینه است باید از داوطلبانی که از سر علاقه به کار پژوهش می پردازند بهره ببریم.
قائم مقام مجامع مشورتی استان خوزستان گفت: اگر مجامع استانها کارکرد مثبتی نداشته باشد همین که با این تفکر از سراسر کشور در کنار هم جمع می شویم و با همفکری کاری را پیش ببریم کاری بس بزرگ است.
وی ابراز داشت: اولین ضربه ای که دولت به استان ها زد اعلام نعطیلی ستادهای استانی بود که تعطیلی این ستادها هیچ ضرورتی نداشت اگر هدف شان این بود که به ستادها در استانها بها ندهند اشکالی ندارد اما تعطیلی آنها کار درستی نبود.
عماد گفت: دولت به یک تشکیلات بزرگ و منسجم مردمی نیاز دارد تا در مواقع ضروری از دولت حمایت کند اکثر مواقع جریان های مردمی می تواند اثرگذار باشد.
وی تصریح کرد: وصیت آقای هاشمی این بود که حال که مطمئن شدم دولت عاقلی سرکار است مردن آسان است با تاسی از این وصیت وی باید دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم تا انتخابات را به سرمنزل مقصود برسانیم.
قائم مقام مجامع مشورتی استان خوزستان گفت: اولین هدفی که مجامع در استان ها باید دنبال کند این است که به آسیب شناسی انتخابات در استان ها بپردازد.
عماد ادامه داد: باید به دنبال کاهش تخریب ها باشیم پس از فوت هاشمی گروه های تندرو با ابزار و امکانات دراختیار تخریب را آغاز کرد و هر چه به سمت انتخابات پیش برویم تخریبها بیشتر می شود.
وی بیان داشت: تلاش ما حاکمیت عقلانیت در کشور است بعضی از ما به توصیه روحانی، هاشمی و دیگر بزرگان وارد این عرصه شدیم و باید تا جایی که امکان دارد تلاش کنیم تا عقلانیت را در کشور حاکم کنیم./202/851/ب1