ضرورت بهره گیری روحانیت از ظرفیت فضای مجازی برای تبلیغ دین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، احد جاودانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران پنج شنبه شب در نشستی با فعالان فرهنگی شهرستان سیمرغ با اشاره به رشد روز افزون فضای مجازی در جامعه، گفت: امروز موضوع فضای مجازی در زندگی آحاد جامعه ما تأثیر گذاشته است.
وی با بیان این که متأسفانه استفاده نامناسب از فضای مجازی اثرگذاری نامطلوبی بر جامعه داشته است، افزود: نباید این تکنولوژی موجب ترویج بداخلاقی ها و برخی ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی در جامعه شود.
مدیر کل فرهنگ وارشاد مازندران با اشاره به این که پیشرفت تکنولوژی در جامعه سبب تغییر سبک زندگی مردم شده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه بخش قابل توجهی از مردم از شیوه زندگی وارداتی بهره می گیرند که این مسأله نگران کننده است.
جاودانی با تأکید براین که باید از همه ظرفیت های موجود در جامعه به منظور ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی بهره گیریم، تصریح کرد: نباید بگذاریم سبک زندگی غربی دامن گیر جامعه دینی ما شود چون عواقب جبران ناپذیری برای کشور در پی خواهد داشت.
عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران با بیان این که سبک زندگی غربی به دنبال تضعیف مبانی دینی و اعتقادی جامعه است، خاطرنشان کرد: گسترش فرهنگ غرب در جامعه بنیان های دینی و اعتقادی کشورمان را سست و متزلزل خواهد کرد.
وی با اشاره به این که غرب به دنبال کمرنگ کردن ارزش های دینی و انقلابی در جامعه است، تصریح کرد: باید با بهره گیری صحیح و اثرگذار از ابزار موجود در برابر هجمه های گسترده دشمنان بیاستیم و از اصول دینی و اعتقادی کشور حراست کنیم.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران با بیان این که سبک زندگی غرب سدی در برابر رشد و تعالی جامعه دینی خواهد بود، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که با الگو برداری از شیوه زندگی وارداتی جامعه ما به تعالی حقیقی دست نخواهد یافت.
جاودانی با تأکید بر این که سبک زندگی اسلامی بی روح و بی نشاط نیست بلکه پویا و بالنده است، تصریح کرد: متأسفانه شناخت جامعه امروز با سبک زندگی اسلامی ضعیف است و باید این مسأله به خوبی برای جامعه به ویژه نسل جوان تبیین شود.
وی با اشاره به این که دشمنان اسلام با متحجر و بی روح جلوه دادن سبک زندگی اسلام تلاش می کنند الگوی غربی را جایگزین زندگی اسلامی کنند، تصریح کرد: باید با ارائه مناسب شیوه زندگی اسلامی مانع از تحقق این هدف شوم دشمن شد.
عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران با بیان این که یکی از مهم ترین دلایل رشد و گسترش مشکلات فرهنگی و اجتماعی در جامعه امروز عدم شناخت و بهره گیری از سبک زندگی اسلامی ایرانی است، گفت: اگر این سبک زندگی در همه بخش های جامعه نهادینه شود به حتم شاهد کمرنگ شدن هجمه های فرهنگی به جامعه خواهیم بود.
وی با تأکید بر این که در جامعه اسلامی باید شیوه زندگی نیز بر مبانی اصول اسلامی طراحی شود، تصریح کرد: در سبک زندگی اسلامی دیدگاه و باورها مبتنی بر اعتقادات دینی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان این که دشمنان به دنبال ترویج فرهنگ منحرف و بی ریشه خود در جامعه اسلامی هستند، بیان داشت: فرهنگ غرب به هیچ عنوان برای جامعه اسلامی پیشرفت و سعادت نخواهد آورد، بلکه تجربه نشان داده عامل عقب ماندگی و انحراف در جامعه خواهد بود.
جاودانی با بیان این که سبک زندگی و فرهنگ غرب با مبانی دینی و اعتقادی جامعه اسلامی ایرانی در تضاد است، خاطرنشان کرد: جامعه ما نمی تواند با این فرهنگ وارداتی به رشد و تعالی حقیقی دست یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مسؤولان در کنار مسائل اقتصادی باید نگران مسائل فرهنگی جامعه هم باشند، اظهار داشت: اصلاح فرهنگ جامعه بسیار مهم تر از دیگر موضوعات حاکم بر کشور است، چون اگر فرهنگ کشور اصلاح شود شاهد رفع بسیاری از مشکلات و گرفتاری های موجود خواهیم بود.
عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران در ادامه سخنان خود به نقش مهم مبلغان دینی و روحانیان در رشد و گسترش مبانی دینی و انقلابی در جامعه اشاره کرد و با بیان این که فضای مجازی یکی از ظرفیت های مهم برای تبلیغ دین و ارزش های اسلامی است، تصریح کرد: روحانیت باید در کنار منبر و خطابه از ظرفیت فضای مجازی نیز در جهت گسترش دین در جامعه بهره گیرد.
جاودانی با اشاره به این که امروز فضای مجازی محل رجوع بخش مهمی از جامعه است، خاطرنشان کرد: مبلغان دینی باید از این ظرفیت ارزشمند در جهت تقویت باورهای دینی به نحو شایسته استفاده کنند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان این که مبلغان دینی باید با استفاده از ظرفیت فضای مجازی در جهت مقابله با دین زدایی استفاده کند، تصریح کرد: این فضا در کنار معایبی که داشته مزایا و فواید بسیار مناسبی نیز دارد که می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
وی به نگاه خاص مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی اشاره کرد و گفت: با توجه به نگاه مقام معظم رهبری، بهتر است که استفاده از فضای مجازی بر مبنای یافته های علمی، آموزه دینی و غیره باشد تا به پیشرفت های بالایی رسید.
عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران با اشاره به این که هر روز شاهد هجمه های گسترده ای از سوی دشمنان علیه دین و اعتقادات مردم هستیم، افزود: متأسفانه آثار تهاجم فرهنگی نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از دیگر کشورهای جهان نیز قابل مشاهده است.
وی با اشاره به این که شیوه تبلیغات گذشته با امروز بسیار متفاوت است، تصریح کرد: امروز بیش از 18 هزار شبکه تلویزیونی در داخل کشور قابل مشاهده است که بخش مهمی از این شبکه های ماهواره ای با هدف زدودن هویت دینی جامعه به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند.
جاودانی با تأکید براین که یکی از مهم ترین وظایف متولیان دینی و فرهنگی جامعه صیانت از باورهای دینی و انقلابی جامعه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 300 ماهواره، 170 شبکه فارسی و دو هزار شبکه ماهواره بدون دیش های پیشرفته راه اندازی شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد مازندران به استفاده از 40 میلیون نفر ایرانی از تلفن همراه اشاره کرد و گفت: این تعداد افرادی هستند که از طریق تلفن همراه به فضای مجازی متصل می شوند که بیشترین تولیدکنندگان مطالب تلگرام در فضاهای مجازی را ایرانیان با 76 درصد تشکیل می دهند.
جاودانی با بیان این که رژیم طاغوت تلاش کرد باورها و نگاه های مردم را تغییر دهد، تصریح کرد: اما ملت بزرگ ایران با بصیرت و هوشیاری دست رد بر سینه دشمنان زدند./202/950/ب1