همایش ملی آموزههای اسلامی، انسان معاصر و نظام خانواده در ساری برگزار می شود
حجت الاسلام محمداسماعیل قاسمی طوسی، مسؤول مؤسسه پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، از برگزاری نخستین همایش ملی آموزه های اسلامی، انسان معاصر و نظام خانواده به میزبانی مرکز استان خبر داد.
وی با بیان این که این همایش ملی با پیام تصویری حضرت آیت الله جوادی آملی برگزار خواهد شد، افزود: این همایش ملی نوزدهم اسفندماه امسال در ساری برگزار می شود.
حجت الاسلام قاسمی طوسی با اشاره به این که فراخوان مقاله این همایش ملی با تشکیل کمیته علمی متخصص و مجرب از ماه ها قبل صورت گرفته است، تصریح کرد: در کمیته علمی این همایش اساتید مجرب حوزه و دانشگاه حضور دارند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که همه مراحل دریافت مقالات از طریق پایگاه اینترنتی همایش صورت می گیرد، بیان داشت: پژوهشگران و محققان کشور تا پانزدهم بهمن ماه فرصت دارند مقالات خود از طریق این پایگاه اینترنتی به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
وی به تشکیل کمیته دواران به منظور بررسی مقالات ارسالی به دبیرخانه این همایش خبر داد و خاطرنشان کرد: کمیته داوران همایش نیز با مشارکت اساتید برجسته حوزه و دانشگاه تشکیل شده که مقالات ارسالی با شاخص های علمی مورد نظر از سوی اساتید مجرب مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
حجت الاسلام قاسمی طوسی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که مؤسسه قرآن و عترت پیامبر اعظم(ص) ساری در سال 90 با دغدغه فرهنگی از سوی جمعی از دانش آموختگان حوزه و دانشگاه راه اندازی شده است، بیان داشت: این مؤسسه تاکنون همایش های متعددی را در سال های اخیر برگزار کرده که یکی از این همایش ها با هدف تقویت وحدت حوزه و دانشگاه در سال های گذشته برگزار شده است.
وی در ادامه با اشاره به این که خانواده یکی از محوریترین نهادهای اجتماعی در جهت تأمینِ بخشی از نیازهای بشر است، خاطرنشان کرد: آموزههای اسلام با محوریت قرآن و سنت معصومین(ع)، مبانی نظری و عملی و راهکارهای بدیعی برای همه مسلمانان در همه حوزهها از جمله نظام خانواده، ارائه کرده است.
مسؤول مؤسسه پیامبر اعظم(ص) ساری با اشاره به این که همایش ملی آموزه های اسلامی، انسان معاصر و نظام خانواده با همکاری نهادهای معتبر علمی و حوزوی کشور برگزار خواهد شد، افزود: خوشبختانه این همایش مورد استقبال بسیاری از پژوهشگران و محققان حوزه و دانشگاه قرار گرفته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران در ادامه سخنان خود با اشاره به فراخوان این همایش از پاییز امسال، بیان داشت: تاکنون قریب به 40 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این علاقه مندان تا پانزدهم همین ماه فرصت دارند مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند، گفت: پژوهشگران گرامی باید برای ثبت نام و ارسال مقالات خود به پایگاه اینترنتی http://ipmsari.ir/paper مراجعه کنند.
حجت الاسلام طوسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که فراخوان مقاله این همایش ملی در پنج محور طراحی شده، آموزههای اسلامی و شناخت مبانی نظری خانواده را نخستین محور این همایش اعلام کرد و گفت: مبانی قرآنی روایی انسان شناختی خانواده، مبانی فلسفی و عرفانی انسان شناختی خانواده، مطالعات مقایسهای مبانی انسان شناختی خانواده، مبانی روان شناختی خانواده، مبانی جامعه شناختی خانواده و مبانی اخلاقی- تربیتی خانواده از جمله بخش های مهم محور نخست است.
وی، آموزههای اسلامی و تعالی خانواده را دومین محور فراخوان مقالات این همایش اعلام کرد و افزود: جایگاه خانواده در سبک زندگی اسلامی، شاخصههای خانواده متعالی در اسلامی، سبک زندگی خانواده مطلوب در اسلامی(ازدواج، اشتغال، مسکن، مطالعات مقایسهای ناظر به مؤلفههای بنیادین سبک زندگی خانواده، خانواده اسلامی، حیات طیّبه، معنای زندگی و فرهنگ ایثار و شهادت و اقتضائات جهان معاصر و فرهنگ پوشش و عفاف خانواده از جمله مهم ترین زیر محور های این بخش است.
مسؤول مؤسسه پیامبر اعظم(ص) ساری، آموزههای اسلامی، آسیب شناسی خانواده و راهکارها را سومین محور این همایش عنوان کرد و گفت: آسیبهای اعتقادی-اخلاقی خانواده، آسیبهای فرهنگی- اجتماعی خانواده( ازدواج گریزی، بیکاری، طلاق، اعتیاد، عفت زدایی، آسیبهای فقهی- حقوقی خانواده، فضای مجازی، شبکههای اجتماعی، فرصتها و چالشها، سواد رسانهای، خانواده، فرصتها و چالشها و دسته بندی و اولویت سنجی چالشها و آسیبهای نظام خانواده از جمله مهم ترین بخش های محور سوم است.
وی آموزههای اسلامی، خانواده و نظام اسلامی را چهارمین محور فراخوان مقالات ارسالی عنوان کرد و گفت: رسالت و مسؤولیتهای متقابل خانواده و نظام اسلامی، سانه ملی، الگوی خانواده اسلامی- ایرانی، رسالتها و چالشها، نظام اسلامی، تکوین و استحکام خانواده، آموزش خانواده و نهادهای علمی- آموزشی، تبیین مؤلفههای سیاستهای کلی خانوادهی اسلامی و خانوادهی اسلامی- ایرانی، رسالت و عملکرد قوای سه گانه از جمله مهم ترین زیر بخش های محور عنوان شده است.
حجت الاسلام قاسمی طوسی در ادامه سخنان خود آموزههای اسلامی، خانواده و سلامت را آخرین محور فراخوان مقالات این همایش ملی اعلام کرد و افزود: جایگاه سلامت خانواده در آموزههای اسلامی، نقش والدین در تامین سلامت فرزندان، جایگاه تغذیه و ورزش در تامین سلامت خانواده، محیط زیست، منابع طبیعی و رسالت خانوادهی اسلامی- ایرانی، هنر و معماری اسلامی- ایرانی و ارتقاء سلامت خانواده و روابط خویشاوندی و امنیت روانی خانواده از جمله مهم ترین عنوان های محور آخر این همایش است./950/302ب2