۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۵
کد خبر: ۴۷۷۲۳۴
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور:

نهادهای حوزوی با تولید فکر در مسایل مختلف جامعه گره‌گشایی کنند

آیت‌الله اعرافی، گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف نهاد‌های حوزوی، تحقیقات و پژوهش‌های اساسی در طرح‌های تعریف شده است تا بتوانند با تولید فکر در مسایل مختلف جامعه گره‌گشایی کنند.
 آیت الله اعرافی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، دوشنبه 11 بهمن ماه در دیدار با مهدی کاهه، دادستان عمومی و انقلاب قم، که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه سراسر کشور برگزار شد، ضمن قدردانی از فعالیت‌های مثبت دادستانی قم، اظهار داشت: مردم ایران باید قدر این انقلاب شکوهمند را بدانند و به شکرانه‌ این نعمت بزرگ، همه اقشار مردم به ویژه مسؤولان باید در انجام وظایفشان کوشا باشند.

آیت‌الله اعرافی جایگاه دستگاه امنیتی و قضایی در استان را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: دستگاه‌های قضایی و امنیتی استان قم جایگاه ویژه‌ای در ایجاد امنیت و جلوگیری از ارتکاب تخلف دارند لذا فعالیت مستمر و منظم این دستگاه‌ها بسیار مهم است.

وی با بیان این که قضاوت در نگاه اسلام از جایگاه بالایی برخوردار است، ابراز داشت: اسلام در حوزه قضا به ویژه در بحث‌های بنیادی، فرهنگی و دینی عنایت خاصی دارد از این رو عدالت قاضی در امر قضاوت یکی از شروط مهم در اسلام است.

مدیر حوزه‌‌های علمیه سراسر کشور با بیان این که اسلام به حفظ عدالت و اجتهاد در امر قضاوت تأکید فراوانی دارد، خاطرنشان کرد: عدالت و اجتهاد به عنوان دو عنصر محوری در دستگاه قضا است از این رو صیانت از این دو عنصر بسیار ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه در منطق حقوق بشر آشنایی با نظام‌های حقوقی جایگاه مشخصی دارد، تصریح کرد: عدالت یکی از نتایج آشنایی با نظام‌های حقوقی است چرا که انسان‌ها باید در دستگاه قضا در تراز عدالت و تقوا باشند تا جامعه در پرتو این عناصر بتواند به عدالت برسد.

آیت الله اعرافی با مثبت خواندن رویکرد دستگاه قضا در پیشگیری جرم، تصریح کرد: توجه دستگاه قضا به مسایل پیشگیری و ایجاد زمینه‌های لازم برای کاهش جرم، رویکرد درستی است چرا که اسلام و قانون اساسی بر چنین رویکردی تأکید دارند.

وی اظهار داشت: مسایل فرهنگی و‌ تربیتی،‌ آگاهی بخشی و‌ اطلاع رسانی، رویه‌ها و فرایند‌های اداری و اجتماعی و همچنین فناوری‌ها چهار شیوه کلی در پیشگیری و کاهش جرم در سطح جامعه نقش فراوانی دارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که تحقیق و پژوهش در عرصه پیشگیری از جرم بسیار ناچیز بوده است، تصریح کرد: متأسفانه تصمیم‌گیری‌ها بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های صحیحی صورت نمی‌گیرد، به همین سبب ضروری است تا دایره تحقیق و پژوهش در راستای پیشگیری از جرم گسترش یابد.

وی با بیان این که بررسی آسیب‌های اجتماعی نیاز به تحقیق و پژوهش‌گسترده‌ای دارد، گفت:‌ حوزه‌های علمیه باید بخشی از تحقیقات خود را در طرح‌های پایه و بنیادی به کار بگیرند تا معضلات اجتماعی را رفع کنند.

مدیر حوزه‌‌های علمیه با اشاره به این که نهاد‌های حوزوی در گره‌ گشایی معضلات اجتماعی ضعیف عمل کرده‌اند، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین وظایف نهاد‌های حوزوی، تحقیقات و پژوهش‌های اساسی در طرح‌های تعریف شده است تا بتوانند با تولید فکر در مسایل مختلف جامعه گره‌گشایی کنند.

وی بر ارتباط دستگاه‌های امنیتی و قضایی با بدنه جامعه تاکید کرد و گفت: دستگاه‌های امنیتی و قضایی باید با آموزش و پرورش ارتباط مطلوبی داشته باشند و اطلاعات ضروری برای پیشگیری در جرایم را به فرهنگیان ارائه دهند تا فرهنگیان یارانی برای پیگشیری جرم شوند.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار داشت:‌ با اشاره به اینکه جریان‌های وابسته به خارج مشکلات بسیاری برای نظام اسلامی به دنبال دارند، افزود:باید برخوردهای جدی با این جریان‌ها به صورت ویژه دنبال شود.

آیت الله اعرافی همکاری متقابل حوزه و دستگاه قضا را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: حوزه‌ می‌تواند تجربیات دستگاه قضا را فراگرفته و در عرصه‌های مختلف برای کمک‌رسانی به این دستگاه نقش آفرین باشند.

وی با تأکید بر اینکه مجموعه‌های مختلف باید خود را از آسیب‌های روحی و اداری حفظ کنند، تصریح کرد: تحقق این امر می‌تواند بسیاری از ضعف‌های دیگر را جبران کند. /878/202/ص

ارسال نظرات