تداوم انقلاب اسلامی نیازمند شناخت تفکر و الزامات انقلاب است
حجت الاسلام آیت الله منصوری، مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) مریانج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، درباره نقش حوزه در شکل گیری انقلاب و نظام، گفت: به وضوح مشخص است که حوزه، خاستگاه انقلاب اسلامی است، هم از لحاظ تئوری و هم از لحاظ شخصی که پایه گذار آن بوده است، می توان انقلاب را برخاسته از حوزه دانست.
وی ادامه داد: پایگاه انقلاب فقه شیعی و یکی از فقهای تشیع، بانی آن بوده است، باید گفت اگر امام خمینی(ره) احساس وظیفه نمی کردند، هیچ گاه انقلاب شکل نمی گرفت و اینها بیانگر این است که پایگاه و خاستگاه انقلاب حوزه است.
مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) مریانج ابراز داشت: حوزه و حوزویان از ابتدا با انقلاب بوده است و تداوم انقلاب و ارزش های آن نیز نیازمند حضور و تلاش آن ها است و اگر حوزه و حوزویان در ادامه بخواهند انقلاب را رها کنند، تداوم حیات انقلاب میسر نخواهد بود.
وی حوزه را اتاق فکر و تئوری سازی برای نظام حوزه دانست و گفت: اصولا شکل گیری انقلاب بر مبنای استنباط یک فقیه عالی رتبه از فقه شیعی است و در ادامه انقلاب وظیفه علمای حوزه این است که همواره متناسب با نیاز انقلاب و نظام تئوری سازی کنند و حوزه باید به عنوان اتاق فکر نظام عمل کند.
حجت الاسلام منصوری افزود: حوزه های علمیه و حوزویان باید بدانند که تداوم انقلاب نیازمند این است که ما تفکر انقلاب را بشناسیم و الزامات و مختصات آن را بدانیم و با توجه به نیاز و مقتضیات زمان، ابزار و تفکر لازم را برای تداوم انقلاب به کار بگیریم.
وی اظهار داشت: مرحله بعد و سخت ترین وظیفه حوزه ها و حوزویان این است که در عمل هم بر همان تفکر باشند و در مقام عمل این تفکر را تقویت کنند، برای تحقق، تداوم و اعتلای آن جرأت و جسارت و تلاش لازم را داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) مریانج گفت: مدتی است که رهبر معظم انقلاب بحث حوزه انقلابی را مطرح کرده اند و جا دارد که حوزویان منظور رهبری را به طور کامل درک کنند که مراد از انقلابی بودن، طلبه و حوزه انقلابی چیست.
وی عنوان کرد: انقلابی بودن یک روحیه، منش و جهان بینی است، یک فرد انقلابی باید همیشه به دنبال احقاق حق و تحقق ارزشهای دینی و انقلابی باشد و همواره برای تقویت این روحیه در خود تلاش کند.
حجت الاسلام منصوری تصریح کرد: متأسفانه شاید هنوز ذات این خواسته های رهبر معظم انقلاب برای ما خیلی جا نیافتاده است، حوزه انقلابی یعنی اینکه باید نسبت به اجرای حکم خدا روی زمین حساس بود و از هر طریق که لازم باشد، حکم خدا را محقق کرد.
وی تأکید کرد: طلاب ما باید از این انزوا و عزلت دربیایند و اینگونه نباشد که فقط به کار خود مشغول باشند و فعالیت خود را حوزه محدود کنند و به فضای اطراف خود و مسایل جاری جامعه بی تفاوت باشند و در قبال آن احساس مسوولیت نکنند.
مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) مریانج با اشاره به تفاوت حوزه قبل و بعد از انقلاب، گفت: قبل از انقلاب حوزه و حوزویان فقط به مسائل دینی و فعالیت های درون حوزه می پرداختند اما بعد از انقلاب حوزه از انزوا بیرون آمد و دایره فعالیت خود را در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نظام و جامعه گسترش داد.
وی ابراز داشت: ما در قبال انقلاب خود را به چند دسته بدهکار می دانیم، یکی علما و خواصی که حرف امام(ره) را در زمان طاغوت و آن خفقان درک کردند و آگاه شدند و دوم مردم و شهدایی که پای فهمیده های خود ایستادند و خانواده هایی که فرزندان خود را برای به ثمر رسیدن انقلاب تقدیم کردند.
حجت الاسلام منصوری در پایان تأکید کرد: بعد از انقلاب هم در زمان لازم حضور مردم همواره سبب تداوم و حفظ حیات انقلاب بوده است، حوزه و حوزویان باید قدر اینها را بدانند و در هر جایی که لازم باشد هم از لحاظ تئوری و هم عملی به وظیفه خود عمل کند./979/302/ب2