دستفروشی که رییس جمهور شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از نسیم آنلاین، «رجایی ... رجایی وزیر ارتجاعی» ... این شعاری بود که سالهای 59 و 60 در اوج فعالیتهای گروهکهای ضد انقلاب و منافق در دوران تصدی وزارت آموزش و پرورش از سوی شهید محمد علی رجایی، علیه او داده میشد. زیرا او در آن سالها طرح اصلاحات نظام آموزش و پرورش را اجرا کرده بود و آنهایی که با این اصلاحات مخالف بودند علیه او شعار میدادند، هرچند گروهها مذهبی نیز بیکار نبودند و در برابر آنها شعار میدادند: «رجایی ... رجایی وزیر انقلابی».
شهید محمدعلی رجایی چهرهای است که پس از مطرح شدن نامش بی درنگ عنوان ساده زیستی او در ذهن برجسته میشود دارای سوابق بسیاری در امر مبارزات ضد نظام طاغوت بوده و در این مسیر شکنجههای بسیاری را نیز متحمل شده است.
حمید داودآبادی یکی از چهرههایی است که در عرصه آثار مکتوب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارای سابقه بسیاری است و منشورات بسیاری نیز از او روانه بازار نشر و کتاب شده است. کتاب «سه شهید» یکی از تازهترین آثار داود آبادی است که از سوی انتشارات شهید کاظمی در دسترس علاقهمندان به مطالعه در زمینه انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
داودآبادی در این کتاب سراغ خانواده سه شهید انقلاب اسلامی رفته و از زبان آن سخنانی را به خوانندگان زده که شاید کمتر عنوان شده بود. شهید طیب حاج رضایی، شهید سیدعلی اندرزگو و شهید محمدعلی رجایی سه شهیدی هستند که در این کتاب از زبان همسر و فرزندان به خواننده معرفی شدهاند. افرادی که دارای سوابق ضد طاغوت بودهاند و هر سه به دست عوامل وابسته به طاغوت و ضد انقلاب به شهادت رسیدهاند.
در این کتاب در بخشی که مصاحبه عاتقه صدیقی همسر شهید رجایی آمده خواننده با زندگی شخصی و احوال شهید رجایی در ارتباط با همسر، خانواده و اطرافیان آشنا میشود. سلوک شهید رجایی و همچنین مواجهه او با دوستان و همرزمان از بخشهای جالب توجه این کتاب است. شهید رجایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 58 به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب و در دولت بنیصدر به عنوان نخست وزیر انتخاب شد. پس از عزل بنیصدر از مقام ریاست جمهوری شهید محمدعلی رجایی به سمت رئیس جمهوری اسلامی ایران رسید. در کتاب «سه شهید» خواننده با حالات و رفتار این شهید انقلاب پس از تصدی مسئولیتهای مهمی چون نخست وزیری و ریاست جمهوری آشنا میشود و به مشی ساده زیستانه او در آن دوره بیشتر پی میبرد. حتی در بخشی از کتاب اشاره میشود که شهید رجایی در دوران نوجوانی به دست فروشی اشتغال داشته و این نشان میدهد که این شخصیت از ابتدا سختکوش بوده و برای زندگی و کسب حلال از هیچ تلاشی فروگذار نمیکرده است.
از آنجا که رجایی یکی از چهرههای مهم و اثرگذار در تاریخ انقلاب است کتابهای بسیاری با محوریت او منتشر شده اما مزیت کتاب «سه شهید» نسبت به سایر کتب در این است که خواننده از زبان همسر شهید که بخش زیادی از زندگی او را شاهد بوده است با شخصیت رجایی آشنا میشود.
وقتی در این مصاحبه سخن از خرید پوشاک برای فرزندان به میان میآید همسر شهید رجایی در پاسخ به حساسیت مرحوم شهید رجایی درباره لباس فرزندان جواب میدهد: «فقط میگفت بی بند و بار نباشند، پوشششان محفوظ باشد.» این نشان میدهد که توجه به ارزشها تا کجا در منظر این شهید جای داشته و با وجود آزادی که در تهیه لباس برای خانواده قائل بوده اما به محفوظ بودن آن نیز اهمیت میداده و تاکید داشته است. یا در جای دیگر وقتی صحبت از غذا خوردن و رژیم غذایی میشود همسر شهید میگوید: «ما مصّر بودیم کره حتما سر سفره باشد، ایشان بعضی وقتها میگفت حالا کره برای چی؟بود و نبود باید یکسان باشد، یعنی خودمان را مقید نکنیم که اگر نبود بهمان سخت بگذرد.
این کتاب در تمام بخشها ناگفتهها و مطالبی را عنوان میکند که باید گفت خواندن آن در این روزها برای همه آنهایی که داعیه انقلابیگری دارند ضروری بوده و باید به آن توجه کنند. تا با یادآوری سیره و سلوک بزرگان انقلاب و آنهایی که در این راه جان دادند به ادامه مسیر خود جدیتر نگاه کنند.
کتاب «سه شهید» اثر حمید داودآبادی در 236 صفحه از سوی انتشارات شهید کاظمی با قیمت 10هزار تومان منتشر شده که علاقهمندان به تهیه آن میتوانند به فروشگاه اینترنتی «من و کتاب» مراجعه کنند./1325//102/خ