۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳
کد خبر: ۴۷۹۱۷۰
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی:

امام با دو کلمه دین از سیاست جدا نیست انقلاب را پیروز کرد

رییس جمهوری گفت: دین از سیاست جدا نیست و انقلاب با همین ایده به پیروزی رسید، از این رو برخی سازگاری دین و سیاست را عاقلانه نمی‌دانستند.
حسن روحانی رییس جمهور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور دولت یازدهم صبح امروز در اختتامیه " سی‌و‌چهارمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست‌و‌چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران" که در تالار وحدت برگزار شد با اشاره به اینکه ایام دهه فجر انقلاب اسلامی و روزهای خاطره‌انگیز پیروزی منطق، بیان، استقلال، قلم، کتابت و علم بر قدرت‌ها استبدادی را تبریک می‌گویم اظهار داشت: این انقلاب عهد استوار مردم با امام راحل در برابر قدرت و انواع ابزار نظامی-امنیتی در برابر تمام ابرقدرت‌ها و رژیم استبدادی به ویژه رژیم شاه بود.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران این واقعیت را آشکار کرد که هرچه سختی‌ و مشکل وجود داشته باشد اما پایان آن پیروزی حق بر باطل است و این نقطه مشترک بزرگ عدالت‌خواهانه تمام انسان‌ها در طول تاریخ بوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه کتاب چیست؟ تاکید کرد: کتاب مظهر اندیشه، آیین، فکر یک هنرمند، اندیشمند و صاحب قلم است، کتاب همان فکری است که خداوند بزرگ هنرمند توانسته به انسان بدهد، خدا با این فکر قدرتی به ما می‌دهد که آنچه در ذهن ما پرورش می‌یابد با اشاره قلم هم به دیگران اعلام و تفهیم کنیم و از این رو اثری ماندگار خلق نماییم.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی یادآور شد: اگر نعمت بیان، قلم، سمع، ابصار و افعده نبود چگونه بین بشر اتصال برقرار می‌شد و چگونه بین قرون گذشته و آینده ارتباط برقرار می‌گشت، باید تفکر کرد که از تمدن گذشته چه چیزی به ما رسیده است؟، تنها راه انتقال مفاهیم در گذشته به جز سخن سینه به سینه روش کتابت بوده است، باید توجه داشت که معجزه آسمانی گاهی در کنار قرآن با عنوان کتاب ذکر می‌شود، در قرآن هم گاهی با بعد تلاوت و گاهی نیز با بعد نوشتاری و محتوایی مطرح می‌شود.

وی افزود: تمام فعالیت پیامبر نیز بر حول محور سخن گفتن، کتابت و نشر علم بوده است، همین امر باعث شد که پیامبر بتواند پیروزی را به دست آورد، هرچه در یک کتاب سخن نو، راه نو، نظریه نو و تعبیر نو وجود داشته باشد جاذبه بیشتر و اثری ماندگارتر به جای خواهند ماند، خیلی‌ها تا به حال کتاب نوشته‌اند اما ماندگار نشده است اما در مقابل برخی کتاب‌ها در زندگی ما در کنار کتاب قرآن و نهج البلاغه در قفسه‌ کتاب‌خانه ما جای گرفته‌اند که از این رو می‌توان به دیوان حافظ، گلستان و بوستان سعدی، اشعار مولانا و .... اشاره کرد، این آثار نشان می‌دهد که کتابت ماندگار و جاودانه هم در تاریخ وجود دارد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آیا کتاب‌های بوعلی سینا، فارابی، شیخ مفید و شیخ طوسی از تاریخ حذف می‌شود یا خیر؟ خاطرنشان کرد: هرچه از اندیشه و فکر خود بهتر ببریم اثر ما ماندگارتر خواهد شد، امام راحل چگونه توانست انقلاب ما را رهبری و آن را پیروز کند؟، در 19بهمن 57 امام چگونه توانست نیروهای نظامی رژیم پیشین را به دامن انقلاب بکشاند؟، این چه جاذبه‌ای بود که افسران نیروی هوایی شاه را به مدرسه رفاه کشاند و در مقابل امام آن هم در زمانی که معلوم نبود آیا انقلاب پیروز می‌شود یا خیر احترام نظامی گذاشتند، رمز اینکه امام بدون داشتن رادیو و تلویزیون چگونه تنها با اعلامیه و نوار کاست مردم را به حرکت درآورد تنها قلم و بیان است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی ابراز داشت: امام با دو کلمه دین از سیاست جدا نیست انقلاب را پیروز کرد، این نظریه امام، جامعه را به حرکت درآورد، برخی فکر می‌کردند دین اسلام برای معنویت، ارتباط با خدا، جلاء روح و ساختن آخرت است، از این رو برخی سازگاری دین و سیاست را عاقلانه نمی‌دانستند، زیرا معتقد بودن دین از جنس وفای به عهد و صداقت است و در مقابل سیاست از جنس فریب و دروغ می‌باشد.

وی بیان کرد: سیاست به معنای ادراه درست جامعه و ارتباط دولت و ملت‌ها با یکدیگر، حفظ مصالح ملی و امنیت یک کشور است، این نوع سیاست عین دیانت است، مگر پیامبر اکرم(ص) با دیگران معاهده صلح و پیمان نداشت، در زمان پیامبر(ص) مگر در یک چهارچوب مسلمان و غیر مسلمان را در کنار هم زندگی نمی‌کردند، افکار و اندیشه‌ای که در جامعه حذف شود دیگر از اسلام نیست و نباید فراموش کرد پیامبر(ص) به اهل قلم و نویسندگان احترام می‌گذاشت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اسلام یک ریشه و پایه تکامل‌یافته از ادیان دیگر است، تصریح کرد: با وجود اینکه دین اسلام تکمیل کننده ادیان دیگر است اما سایر ادیان نیز قابل احترام هستند، با آمدن حضرت ابراهیم(ع) هیچگاه تفکر و اندیشه حضرت نوح(ع) از بین نرفت زیرا مسیر دین با آمدن هر پیامبری کامل‌تر می‌شد و در اصل هر دین کامل‌کننده دین قبلی بود.

حجت الاسلام و المسلمین اضافه کرد: امام راحل با این تفکر که دین از سیاست جدا نیست به ما فهماند که باید از لحاظ سیاسی دخالت لازم را داشته باشیم تا اگر سیاستی استقلال، مردم و دین ما را به خطر انداخت از طریق دین بتوانیم به پا خیزیم و عدالت را مستقر سازیم.

وی با اشاره به دیگر نظریه امام راحل مبنی بر اینکه یک ملت با یک صدا شدن و دست به دست هم دادن می‌تواند در برابر هر قدرتی پیروز شود، اظهار کرد: خیلی از افراد با این نظریه موافق نبودند و معتقد بودند که با دست خالی نمی‌توان در مقابل توپ و تانک نظامی ایستاد، اما امام راحل از سال 42 به این ایمان رسیده بود که با حضور گسترده مردم در خیابان و مبارزات آنها پیروزی محقق می‌شود، از این رو طرح اجتماع ملی مردم سراسر کشور در ماه محرم و صفر را اعلام داشت که متاسفانه در سحرگاه 15خرداد ایشان را دستگیر کردند و این اتفاق به شکلی دیگر در کشور رقم خورد اما با این وجود امام راحل تردید نداشت که انقلاب با حضور مردم در صحنه پیورز می‌شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام اعتقاد داشت وقتی مردم دست به دست همدیگر در مقابل هر قدرتی بایستند پیروز می‌شوند، یادآور شد: در زمان اتفاقاتی که در کردستان و پاوه نیز رخ داد امام که فرمانده کل قوا بود به ارتش، ژاندارمری یا کمیته انقلاب دستور مقابله نداد بلکه گفتند مردم پاوه را نجات دهید و مردم را برای نجات پاوه بسیج کردند، همچنین در زمان جنگ تحمیلی نیز به مردم دستور دادند در جبهه حضور پیدا کنند و با این حضور پیروز هم شدیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عنوان کرد: اگر بدانیم که امروز هم در مقابل مشکلات اجتماعی و فرهنگی با اندیشه می‌توان ایستاد و تنها باید ذهن‌ها را آماده کرد کار تمام است، رهبری انقلاب با دوجمله معروف خود راه را برای پیروزی ما در انرژی هسته‌ای و مذاکرات باز کردند، ابتدا ایشان در سال 92 اعلام کردند صندوق آرا حق الناس است و این یعنی هرکسی هم با نظام مساوات ندارد باید پای صندوق آرا بیاید و از استقلال کشور حمایت کند، نظر دیگر ایشان در بیان عنوان نرمش قهرمانانه بود، در واقع این دو نظر رهبری عامل موفقیت ما در انرژی هسته‌ای بود.

وی گفت: برخی از افراد با مذاکره مخالف بودند اما بیان نرمش قهرمانانه از سوی رهبری راه را برای ما گشود و با این فتوا توانستیم با عزت در مقابل 6کشور دنیا بنشینیم و توافقی را ثبت کنیم که امروز رئیس جمهور آمریکا تحمل خواندن و دیدن آن را نداشته باشد، این توافق برد-برد بود که به نفع منطقه ما است، مذاکرات هسته‌ای ما می‌تواند الگویی برای توافقات دیگری بشود که نفع منطقه ما در آن باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: وجود اندیشه درست است که عامل موفقیت می‌شود، اگر اندیشه حق الناس شمردن آرا انتخاباتی و نرمش قهرمانانه نبود ما پیروز امروز نبودیم، با قلم و کتاب می‌توان جامعه را به حرکت در آورد، ما هیچگاه از انقلاب اسلامی و توافقات انرژی هسته‌ای پیچیده‌تر نداریم اما با اندیشه‌ای که از ذهن تراوش شد این موفقیت‌ها حاصل گشت.

حجت الاسلام و المسلمین در رابطه با جاذبه کتاب در این روزگار نیز افزود: اگر امروز جاذبه کتاب کم شده است باید به وزیر ارشاد رجوع کنید و ایشان نیز در اختیار اهل قلم است تا با طرح صاحبان این عرصه بتواند مشکل را از بین ببرد، وزرای ارشاد دولت یازدهم هر دو گوش شنوا داشتند و اساسا مشکلات اندیشه را با طرح‌های پیشنهادی اهل قلم می‌توان برطرف کرد، اینکه اشکال ما از رسانه ملی، مطبوعات، مدارس یا هرجای دیگری است که مردم ما کتاب‌خوان بار نمی‌آیند نباید خیلی اهمیت داشته باشد آنچه مهم است اینکه وزارت ارشاد باید از اهل قلم و نشر کمک بگیرد تا بتواند فرهنگ کتاب‌خوانی را جا بیندازد.

وی با اشاره به نوشتن کتاب خوب یا بد تاکید کرد: گاهی اوقات یک کتاب می‌تواند محتوا خوب داشته باشد اما دارای جلد خوب نباشد یا برخی از می‌توانند کتاب خود را توسط یک برند معتبر انتشار دهند تا شناخته شوند پس در اینجا باید گفت از اهل قلم باید حمایت کرد، زیرا اگر یک کتاب نوشته شود که فاصله بین مردم را بیشتر کند مفید نیست یا اگر کتابی بنویسیم که میان و ما مذاهب دیگر فاصله و شکاف ایجاد کند به دین اسلام خیانت کرده‌ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه برخی متخصص خشونت هستند و همیشه فکر آنها رو به خشونت بوده است، خاطرنشان کرد: برخی افراد همیشه به نبال لشکرکشی در مقابل دیگران هستند و از این امر خوشحال می‌شوند، این در حالی است که همه ما از یک انقلاب، رهبر، دولت، فرهنگ و هویت بهره داریم پس چرا باید روبروی هم بایستیم، مگر انتخابات چقدر ارزش دارد که از الان برخی معصیت می‌کنند، بگذاریم همه با عشق و محبت زندگی کنند و پای صندوق آرا بیایند.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: اسلام برای جمهوری حاکمیت ملی آورد، صندوق آرا هم برای ما تقویت اسلام را به ارمغان می‌آورد، ما نمی‌خواهیم فرهنگی بدون قانون و دولت داشته باشیم، دولت بدون فرهنگ هم نمی‌خواهیم زیرا در این شرایط فرهنگ بی‌ارزش خواهد شد، فرهنگ باید در چهارچوب قانون باشد.

وی در پایان گفت: امید است کتاب بتواند میراث گذشتگان را حراست کند و اندیشه ما را تقویت نموده و زمینه آینده پر از موفقیت را فراهم کند./816/201/ص

ارسال نظرات