۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۳
کد خبر: ۴۸۰۸۹۴
کارشناس مسائل فضای مجازی:

اصل مسؤولیت‌پذیری خانواده ها در مدیریت فضای مجازی رعایت نمی شود

حجت‌الاسلام فروهر بر مهیاسازی شرایط مطلوب از سوی حاکمیت برای ایجاد فضای مجازی سالم تأکید کرد و گفت: متأسفانه کشورمان با شرایط مطلوب رسانه‌ای و به‌ ویژه رسانه‌های دیجیتال فاصله فراوانی دارد.
حجت‌الاسلام فروهر

حجت‌الاسلام محمد فروهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با استناد به آیه 6 سوره تحریم «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النّاسُ وَ الْحِجارَةُ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید، خود و کسان خود را از آتشی که هیزم آن مردم و سنگ هاست نگه دارید» تربیت فرزندان با شیوه درست و مورد پسند اهل‌بیت(ع) را به عنوان اساسی‌ترین وظیفه والدین ترسیم کرد.

کارشناس مسائل فضای مجازی به بیان راهی برای کنترل رفتار فرزندان در این فضا پرداخت و گفت: لازم است خانواده‌ها نسبت به راه‌های استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی آشنا شوند تا با اجرای آن به مرور زمان، فرهنگ استفاده درست از فضای مجازی در جامعه نهادینه شود.

وی «اصل مسؤولیت‌پذیری» را به عنوان یکی از راهکارهای کنترل فرزندان و فرهنگ‌سازی استفاده پسندیده از فضای دانست و اظهار داشت: مهیاسازی شرایط مطلوب از سوی حاکمیت جامعه برای خانواده‌ها به عنوان گام راهبردی در احیای رسانه سالم است؛ همچنین باید سوگمندانه گفت که در حال حاضر کشورمان با شرایط مطلوب رسانه‌ای و به‌ویژه رسانه‌های دیجیتال فاصله فراوانی دارد.

وی ادامه داد: تعلل برخی مسؤولان در سالم‌سازی فضای رسانه‌های دیجیتال کشور سبب نمی‌شود تا خانواده‌ها نسبت به این مسأله مهم از خود سلب مسؤولیت کنند، چراکه با توجه به آموزه‌های اصیل اسلام درمی‌یابیم مسؤولیت‌پذیری در رفتارهای معصومین(ع) موج می‌زند به همین دلیل والدین نیز به پیروی از پیشوایان خود باید توجه ویژه‌ای نسبت به رسانه‌های دیجیتال و نقش آن‌ در تربیت فرزندان خود داشته باشند.

این کارشناس معتقد است مسؤولیت‌پذیری والدین به تنهایی کفایت نمی‌کند بلکه فرزندان نیز باید این‌گونه تربیت شوند چراکه بر اساس آموزه‌های دینی فرزندان باید تا 21 سالگی باید به نقطه‌ای از تربیت برسد که بتواند مسؤولیت‌های ریز و درشت فردی و اجتماعی را بپذیرند و به خوبی از عهده آن برآیند./841/ت302/س

ارسال نظرات