۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۸
کد خبر: ۴۸۲۵۴۱
مسؤول موسسه فضای مجازی سراج:

ورود به فضای مجازی نیازمند مهارت های فرهنگی و اعتقادی است

مسؤول موسسه فضای مجازی سراج گفت: بدانیم که فضای مجازی چشم و گوش نامحرم است از این رو لازم است با مهارت وارد این عرصه شویم و دشمن را عقب برانیم نه آنکه گرفتارش شویم.
دکتر رحمان جلالی مسؤول موسسه فضای مجازی سراج

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، دکتر رحمان جلالی مسؤول موسسه فضای مجازی سراج  امروز در دومین همایش مسوولان هیأت  های مذهبی بانوان استان کرمان در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی کرمان در رابطه با بررسی الگوی تهدیدات نوین در فضای مجازی اظهار داشت: به هر وسیله ای که با آن بتوان پیام، مفهوم و محتوایی را منتقل کرد رسانه می گوییم و امروز رسانه ها انواع مختلفی دارد از جمله رسانه دیداری، شنیداری، مکتوب، جمعی و غیر جمعی و رسانه های دیجیتال که شامل موبایل، ماهواره، اینترنت، شبکه های اجتماعی، سریال ها و انیمیشن ها هستند  که همه ما با آنها سرو کار داریم.

وی بیان داشت: به این رسانه های دیجیتال می توان از سه زاویه نگاه کرد از این رو برخی می گویند این رسانه ها ساخت دشمن است و برای از بین بردن بنیان خانواده آمده است پس نباید از آن استفاده کرد واین نگاه، نگاه تهدید انگارانه است اما در مقابل برخی دیگر معتقدند امروز عصر ارتباطات است ما به هر میزانی و هر مقداری و هر گونه که خواستیم باید از رسانه ها بهره مند شویم که این نگاه نیز نگاهی ولنگارانه است.

جلالی در ادامه عنوان داشت: اما زاویه بعدی زاویه ای است که رسانه را نه تهدید می بیند و نه نگاه ولنگارانه به آن دارد بلکه این نگاه برگرفته از فرمایشات رهبر معظم انقلاب است چنانکه این فضاها را شمشیر دو لبه می داند که دارای نعمت و نقمت است از این رو نعماتش را بشناسیم و از آن بهره مند شویم و نسبت به نقمت هایش آشنایی یابیم و کناره گیری کنیم.

وی افزود: این دیدگاه، دیدگاه واقع بینانه است پس باید هم تهدید هایش را ببینیم و هم از فرصت هایش بهره مند شویم از این رو دقت کنیم که به هیچ عنوان هویت شخصی خود را نباید در فضای مجازی منتشر کنیم چراکه همین مسآله کم اهمیت ممکن است در آینده خطرساز شود چنانکه بسیاری از افراد با همین سهل انگاری در دام سرویس های جاسوسی آمریکا گرفتار شدند از طرف دیگر باید به این سمت بریم که سواد رسانه ای خود را بالا ببریم زیرا بدون داشتن اطلاعات استفاده صحیحی نخواهیم داشت.

مسؤول موسسه فضای مجازی سراج  گفت: امروز اگر سواد رسانه نداشته باشیم، متاسفانه رسانه از مواد مخدر خطرناک تر خواهد بود زیرا اثرش پایدارتر است چرا که عدم آگاهی از نوع مصرف محصول ما را دچار مشکل می کند از این رو باید رژیم مصرف بدانیم  چنانکه در آیه " فلینظر الانسان الی طعامه " تاکید بر توجه به غذا شده ایم، حال چه غذا روحی باشد چه جسی؛ البته تا چند سال پیش کتاب را غذای روح می نامیدند اما امروز این تلگرام است که غذای روح انسان شده است.

وی تصریح کرد: دانش رژیم مصرف یعنی بتوانیم به 5 سوال پاسخ دهیم و آن، این است که بدانیم از چه رسانه ای برای چه کسی و در کجا و چه وقت و چگونه استفاده کنیم؟

جلالی با اشاره به ایام فاطمیه و لزوم ترویج سیره و فرهنگ فاطمی در میان دختران افزود: امروز باید توجه کنیم که به دخترانمان سه نقش دختری، همسری، مادری را آموزش دهیم از این رو لازم است در این ایام فاطمیه مشخص کنیم که چگونه شد که ایشان را ام ابیها خواندند و چگونه شد که بهترین همسر بودند و فرزندانشان سیدان شباب اهل جنت شدند؟

وی اشاره کرد: آیا می دانید چرا امروز مادران شهید زا نداریم؟ قطعا یکی از مهمترین مسائل در رسیدن به آن مقام، لقمه حلال بود اما آیا امروز دقت داریم که خوراک روحی و جسمی فرزندمان چیست؟ باید این مسائل در ایام فاطمیه مطرح شده و تقویت شود.

مسؤول موسسه فضای مجازی سراج  تشریح کرد: امام علی (ع) می فرماید: نوجوانت را برای دیروز و امروز تربیت نکن بلکه برای فرداتربیت کن و این به معنای آن است که آیا خبر داریم که در سالهای آینده فضای مجازی چه نقشه ای برای فرزندان خواهد داشت و آیا فرزندمان را برای آن روز مهیا و آماده کرده ایم؟

وی در پایان گفت: بدانیم که فضای مجازی چشم و گوش نامحرم است از این رو لازم است با مهارت وارد این عرصه شویم و دشمن را عقب برانیم نه آنکه گرفتارش شویم./9703/202/ب1

ارسال نظرات