۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
کد خبر: ۴۸۳۴۸۷
محمدرضا سرشار مطرح کرد؛

واقعیت گرایی ویژگی مهم داستان های تاریخی مذهبی

نویسنده کودک و نوجوان گفت: امروز توجه به ادبیات دینی برای سنین کودک و نوجوان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
محمد رضا سرشار

به گزارش خبرنگار خبرزگاری رسا، محمدرضا سرشار عصر امروز در سلسله نشست های دین و ادبیات با موضوع قصه ها و داستان های تاریخی مذهبی برای کودکان و نوجوانان که در دبیرخانه جشنواره هنرهای آسمانی برگزار شد، گفت: یکی از بحث هایی که در ادبیات کودک و نوجوان مطرح است بحث ادبیات دینی برای این سنین است.

وی  با بیان اینکه ادبیات دینی از دامنه بسیار وسیعی برخوردار است، بیان کرد: تعریف عامی که از ادبیات دینی وجود دارد این است که مجموعه هنرمندانه در قالب کلام با شیوه ای مناسب بتواند مفاهیم قرآنی کودک و نوجوان را رشد دهند.

استاد دانشگاه  با بیان اینکه هر داستانی که بتواند مفاهیم ارزشی را در  قالب تجربه عینی درآورد و به کودکان منتقل کند را می توان داستان دینی نامید، تصریح کرد:  بخشی از داستان ها را داستان های تاریخی تشکیل می دهند و خود داستان های تاریخی هم به دو بخش  داستان های تاریخی عام و مذهبی تقسیم خواهند شد.

وی ادامه داد: داستان های تاریخی مذهبی خصوصیات بسیار زیادی دارد  که مهم ترین آن  این است که بایستی داستان باشد و بازنویسی تاریخ و شرح احوال نویستی هیچگاه داستان تاریخی نخواهد شد.

سرشار واقعیت گرا بودن را یکی دیگر از خصوصیات داستان تاریخی مذهبی عنوان کرد و افزود: این نوع داستان ها محدودیت هایی برای نویسندگان ایجاد خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تاریخ کاری با زندگی درونی اشخاص ندارد؛ ولی  در داستان نویسندگان به توصیف زندگی درونی شخصیت های خود خواهند پرداخت،  بیان کرد: تاریخ معمولا تقدیرگرا است در حالی که داستان مبتنی بر علت و معلول است.

این نویسنده با بیان اینکه تاریخ همانند عکس است و فقط از طول و عرض تشکیل شده است ولی در داستان عنصری به نام فضا وجود دارد و سه بعدی است، اظهار کرد: مستندبودن در نوشتن بسیار مهم است و منابع از موضوعاتی است که می توانیم بفهمیم چه اندازه می توان به نویسنده اعتماد کرد./858/پ203/س

ارسال نظرات