وجود بیش از هزار کانون فرهنگی مسجد در استان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، احد جاودانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران امروز در جمع خبرنگاران با گرامیداشت سالروز تأسیس کانون های مساجد، این پایگاه های ارزشمند معنوی را جایگاهی ارزشمند برای تبلیغ دین و فرهنگ اسلامی دانست و گفت: تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد موجب پیوند میان فرهنگ و هنر با مسجد شده است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این که کانون های مساجد ظرفیت مناسبی برای تبیین آموزه های دینی به شمار می روند، افزود: این پایگاه های مهم دینی بستری را برای ارتباط میان هنرمندان با مساجد فراهم می کنند.
جاودانی از فعالیت 22 هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در سراسر کشور خبر داد و با بیان این که این تعداد، ظرفیت بسیار بالایی برای تبیین صحیح ارزش های دینی و انقلابی در جامعه است، خاطرنشان کرد: باید از توانمندی بالای کانون های مساجد در جهت تقویت فرهنگی دینی در جامعه بهره گرفت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان این که امروز ظرفیت بسیار بالای نهفته فرهنگی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: با توجه تلاش گسترده دشمنان برای تضعیف دین و ارزش های اخلاقی در جامعه، کانون های مساجد یک ظرفیت اثربخش برای تقویت زیرساخت های دینی در جامعه محسوب می شوند.
وی همچنین از فعالیت هزار و 68 کانون فرهنگی و هنری در مساجد مازندران خبر داد و گفت: نباید از این ظرفیت و پتانسیل بالای دینی و فرهنگی در استان غافل شویم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد مازندران در بخش دیگری از سخنان خود برگزاری سالروز تأسیس کانون های مساجد استان نوزدهم اسفند ماه در ساری خبر داد و گفت: علاوه بر این مراسم گرامیداشت دیگری پانزدهم اسفند ماه نیز در تنکابن برگزار می شود.
وی همچنین به تجلیل بیش از صد فعال مسجدی استان همزمان با سالروز تأسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تقویت برنامه های کانون های فرهنگی مساجد یکی از سیاست های مهم و مورد توجه است.
جاودانی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری همایش تجلیل از حافظان کل، ٢٠جزء و ده جزء قرآن خبر داد و خاطرنشان کرد: این مراسم با همکاری حوزه علمیه برادران و خواهران استان بیست و یکم اسفند ماه به میزبانی شهرستان محمود آباد برگزار خواهد شد.
وی با بیان این که امروز تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد در روستاها یک ضرورت مهم است، تصریح کرد: به حتم وجود چنین پایگاه هایی در مناطق روستایی و محروم می تواند بستری را برای تقویت باورهای دینی و اعتقادی در این مناطق فراهم کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به این که امروز اعتقادات دینی مردم در معرض خطر تحریف و تضعیف قرار دارد، تصریح کرد: باید از همه ظرفیت های دینی و فرهنگی موجود در جامعه به منظور مقابله با هجمه های دینی و فرهنگی دشمنان بهره گیریم.
جاودانی با بیان این که وجود پایگاه های دینی و فرهنگی در مناطق محروم و روستایی ظرفیت مناسبی برای جذب جوانان به سوی مساجد و تقویت باورهای دینی و اعتقادی آن ها است، خاطرنشان کرد: برنامه های فرهنگی و دینی باید از جذابیت و اثرگذاری مناسبی برخوردار باشد تا نسل جوان را به خود جذب کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به این که جذابیت یکی از دلایل گرایش برخی جوانان کشورمان به برنامه های غیر فرهنگی است، تصریح کرد: متأسفانه برخی از برنامه های دینی و فرهنگی ما به دلیل نداشتن جذابیت های لازم مورد توجه نسل جوان جامعه قرار نمی گیرد.
وی در ادامه سخنان خود از وجود بیش از چهار مسجد در مناطق مختلف مازندران خبر داد و تصریح کرد: با توجه به وجود این تعداد مساجد باید تعداد کانون های فرهنگی و هنری فعال در این مساجد نیز به همین تعداد افزایش یابد که بسیاری از این کانون ها در انتظار دریافت مجوز هستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ادامه سخنان خود از تخصیص اعتبار 15 میلیارد ریالی امسال به کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان خبر داد و گفت: هر میزان برای تقویت و گسترش برنامه های دینی و فرهنگی کشور هزینه کنیم باید هم در برابر حجم وسیعی از برنامه های تبلیغاتی دشمن کم است.
وی در ادامه سخنان خود از هماهنگی لازم برای ارائه خدمات مساجد بین راهی استان به مسافران نوروزی خبر داد و تصریح کرد: باید فضای مساجد را به گونه ای طراحی کنیم که مورد استقبال میهمانان نوروزی قرار گیرد.
حجت الاسلام محمد فوقی پیش، معاون قرآن و عترت اداره کل ارشاد مازندران نیز در این نشست با بیان این که مساجد تنها محل عبادت نیست و ظرفیت های فرهنگی و دینی بسیار بالایی دارد، گفت: مساجد همواره یکی از پایگاه های مهم تبلیغی در طول دوران اسلام تا به امروز بوده است.
وی همچنین با بیان این که یکی از بهترین مستحکمترین پایگاه ها برای مقابله با نظام سلطه است، ادامه داد: امروز یکی از اهدافی که ما در مساجد دنبال می کنیم رونق و پرجاذبه کردن این پایگاه های مهم دینی است.
حجت الاسلام فوقی با اشاره به این که امروز مساجد می تواند ظرفیت بالایی برای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه باشند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 24 کانون تخصصی در حوزه مسائل مختلف و مهم در سطح مساجد استان راه اندازی شده و به فعالیت می پردازند./1317/202/ب1