رشد همه جانبه کشور بدون حضور زنان امکان پذیر نیست
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، طیبه سیاوشی در مراسم ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: حضرت زهرا (س) زنی است که از طفولیت تا ازدواج و تا شهادت به عنوان یک عنصر مسئول در امت ایفای نقش کردند و تا لحظه مرگ خاموش ننشستند.
وی با اشاره به جایگاه زن ادامه داد: با همه تلاش ها که برای ارتقای جایگاه زن صورت گرفته ولی تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و طی سال های گذشته دست اندرکاران مسائل زنان به منظور فراهم کردن بستر مناسبی برای به کار گرفتن نیروی زن، اقدامات درخور توجهی داشتند که نتایج قابل قبولی را داشته که افزایش نمایندگان زن در مجلس، افزایش مدیران زن، افزایش حضور بانوان در محیط های علمی و غیره از جمله این موارد بوده است.
نائب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وقتی جامعه ای دارای اقتصاد سالم و پویا باشد، قانون فصل الخطاب باشد و شهروندان با توجه به توانمندی در جایگاه خود قرار گیرند، بدون شک زنان هم می توانند به جایگاه شغلی و اجتماعی خود دست یابند.
وی عنوان کرد: در شرایطی که امروز جامعه ما با آن روبرو است ارزیابی و آمارها را جنسیتی کردن، مشکلی را حل نمی کند زیرا مردان ما هم با مشکل اشتغال روبرو هستند و برخی آمارهای غیررسمی بیانگر آن است که در 20 تا 25 درصد خانواده ها هیچ عضو شاغلی وجود ندارد و این ارقام برای ما فاجعه آمیز است زیرا زن و مرد نمی شناسد و باید برای حل آن تدبیر اندیشید.
سیاوشی در خصوص اشتغال زنان اعلام کرد: با نگاهی که به قوانین تصویب شده در سال های گذشته می شود می بینیم که مشکلات جدی در حوزه قانون گذاری نیست بلکه مسئله چگونگی نگاه مجریان و اجرای قوانین است.
وی تأکید کرد: دولت، آموزش و پرورش، صدا و سیما باید در این مهم یاری کنند که افراد بر اساس استعداد خود نه بر اساس جنسیت و مرد و زن بودن جایگاه یابند؛ برای تغییر نگاه که زمانی زن را موجود ضعیفه می دانست تا به امروز که فرصت برای حضور اجتماعی و شغلی فراهم شده راه زیادی را طی کردیم و موانع بسیاری را پشت سر گذاشتیم و باید به این تلاش ادامه داد تا شایسته سالاری را با توجه به ویژگی های زنان و مردان داشت.
نائب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید نگاه مان را به زن و مرد قرآنی کرده و کرامت انسانی را سرلوحه تصمیم سازی ها قرار دهیم و باور داشته باشیم رشد همه جانبه کشور بدون حضور زنان امکان پذیر نیست.
وی در ادامه با اشاره به اولویت های فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از اولویت ها در فراکسیون، یکی تنقیح قوانین بوده، قوانینی مزاحمی که در حوزه اشتغال زنان وجود داشته است و از دیگر اولویت ها و مواردی که مورد توجه است، در حوزه توانمندسازی زنان، مهارت زنان، زنان سرپرست خانوار و ازدواج زودهنگام و کودک همسری بوده است.
سیاوشی خاطر نشان کرد: در لایحه حمایت از خانواده در مجلس نهم برخی موارد مطرح شد که به نظر من به بنیان خانواده آسیب می زند، اینکه یک مرد بدون اجازه همسر، می تواند همسر دوم اختیار کند بی عدالتی و خشونت علیه زنان است و ما به دنیال این هستیم این قوانین را ملغی کنیم.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری بر جایگاه خانواده بسیار تأکید دارند و خانواده هسته اصلی یک جامعه است و متأسفانه حریم خانواده با آسیب های فراوانی روبرو شده که نه فقط به دلیل قوانین این چنین بلکه به دلیل مسائل و مشکلاتی که جامعه با آن روبرو شده این امر رخ داده است./1325//102/خ