پرداخت وام 100 میلیارد تومانی به نام یک کارتنخواب
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس، محمدمهدی زاهدی در نشستی خبری با اشاره به اینکه روحانی از قبل انتخابات ادعای توزیع عادلانه ثروت میان اقشار جامعه را مطرح کرد اما عملی نشد، اظهار داشت: سوءاستفادههای مالی بزرگ، رانتخواری و اختلاس موجود در دولت نشان میدهد که دولت یازدهم بههیچعنوان در توزیع عادلانه ثروت میان مردم موفق نبوده است.
این عضو جبهه مردمی نیروهای انقلابی با اشاره به نقلقولهای مستقیم رئیسجمهور و وعدههای انتخاباتی وی گفت: روحانی میگفت دولت ما نمیگذارد که جوانها در برابر خانواده خود شرمنده شوند اما امروز همگان شاهد هستند که چقدر جوان بیکار در مملکت افسرده شدهاند.
وزیر اسبق علوم افزود: یکی از شعارهای دیگر روحانی رونق تولید و کارخانهها بود که این امر نیز محقق نشد و در حال حاضر بسیاری از کارخانهها به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمده و کارخانه آزمایش فارس یکی از آن کارخانهها است.
زاهدی با اشاره به اینکه رکود بهمراتب در کشور بیشتر شده است، گفت: ورود بیسابقه کالای وارداتی چه از مبادی قانونی و چه قاچاق در کشور بیداد میکند بهطوریکه بالای 20 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شده است.
این مقام مسؤول اضافه کرد: دولت بهشدت به بانکها بدهکار است و بانکها نیز به بانک مرکزی و در این شرایط بنگاههای اقتصادی برای گرفتن یک وام محدود با مشکل مواجه شده اما سوءاستفادههای بزرگ مالی و اقتصادی در کشور بسیار است و بهجای پرداخت وام به تولیدکننده، معلوم نیست پولها کجا میرود.
وی با اشاره به اینکه کارگران در بیشتر کارخانهها 6 ماه حقوق نگرفتهاند، اظهار داشت: در این شرایط در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان اختلاسهای میلیاردی صورت میگیرد و تنها به نام یک کارتنخواب 100 میلیارد تومان وام گرفتهاند، آنوقت برای دادن 10 میلیون به یک جوان پدرش را درمیآورند.
وزیر اسبق علوم ادامه داد: کارتنخواب را آورده و وام چندمیلیاردی به نام او گرفتهاند، آنوقت برای پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان که 30 سال خوندل خوردهاند میگویند پولنداریم و یا بهسختی به او پرداخت میکنند، آنوقت آقایان در آن بالا مینشینند و پدرانه تصمیم میگیرند که پولها به چه کسی تعلق بگیرد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس ضریب جینی این ضریب در سال 92 حدود 0.39 درصد بود اما امروز به 0.43 درصد رسیده است و بالا رفتن این ضریب یعنی اختلاف طبقاتی بیشتر و شکاف بین فقیر و غنی که این را آمار رسمی به ما میگوید.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه روحانی مدعی بود که افراد متخصص بر امور اقتصادی خواهد گماشت، اظهار داشت: آیا امروز مدیران اقتصادی بر کارها نظارت میکنند؟ بهعنوان نمونه در بانک سرمایه صندوق ذخیره فرهنگیان که امید این قشر ضعیف به لحاظ مالی است، در دست کسانی است که الفبای بانکداری و اقتصاد را نمیدانند.
زاهدی با اشاره به اینکه واردات کالاهای بنجل چینی و ترکی کمر تولیدکننده داخل را شکسته است، تصریح کرد: آیا وارد کردن کالای بنجل تکنولوژی بهحساب میآید که دولت این مسیر را پیش گرفته است؟
وی با بیان اینکه دادن ناهار 450 میلیون تومانی در کرج و اشرافی گری را از جمله اموری دانست که دولت درگیر آن است، افزود: بیشتر این خرجها بیجا و بیمورد است و اینگونه خرج کردن در دولت عدالت محور جایگاهی ندارد.
وزیر اسبق علوم همچنین عدم اجرایی کردن کامل قانون هدفمندی یارانهها را از جمله ضعفهای دولت برشمرد و اظهار داشت: قرار بود که میزان پرداخت یارانه اقشار ضعیف چند برابر شود و دهکهای بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف شوند اما دولت این کار را به دلایل نامعلومی انجام نداد.
این نماینده مجلس با اشاره به برجام نیز گفت: هیچ بانک بزرگی حاضر به همکاری با ایران نشده و مبادلات ارزی با ما ندارد و بیشتر وعدهها در این خصوص اجرایی نشده است.
زاهدی با اشاره به اینکه دولت برای پوشاندن ضعف و بیعرضگی خود به ادبیات عجیبی رو آورده، خاطرنشان کرد: ادبیات منقلی، ادبیات گدایی، ادبیات عذاب الهی و... در سخنان دولتیها دیده میشود و دولت بهجای آنکه مشکل خوزستان را که 30 هزار شهید به انقلاب تقدیم کرده حل کند، میگوید ما دچار عذاب الهی شدهایم که اینجا ریزگردها منتشر میشود!
وی با اشاره به مریض بودن سیستم بانکی کشور نیز گفت: در حال حاضر بانکی داریم که مجبور است آخر شب 10 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی وام بگیرد و صبح روز بعد با سود 34 درصد برگرداند تا تراز روزانهاش مثبت نشان دهد.
این نماینده مجلس افزود: بانکها به خاطر اینکه سرپا بمانند به مردم وام با سود 22 درصد میدهند آنوقت به بانک مرکزی سود 34 درصد پرداخت میکنند که نه 22 درصد و نه 34 درصد هیچکدام اسلامی و عقلانی نیست.
زاهدی ادامه داد: دولت میگوید تورم 9 درصد بوده اما اختلاف آن با سود بانکی نزدیک 15 درصد است که در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست و این اختلاف 2 یا 3 درصد است.
وی اضافه کرد: نظارت ضعیف و این شیوه بانکداری موجب رانتخواری و اختلاس شده و سیاسیکاری در جابجایی مدیران بانکها به این آشفتگی دامن زده است.
وزیر اسبق علوم در ادامه به نیروی جبهه مردمی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: نیروی جبهه مردمی انقلاب با توجه به مشکلات عدیده کشور پا به عرصه سیاسی گذاشته و با استفاده از نیروهای شناخته شده و انقلابی سعی دارد که با قدرت در انتخابات سال آینده شرکت کند.
زاهدی افزود: در 17 فروردینماه سال 1396 با رایزنی نیروهای جبهه در سراسر کشور در نظر داریم پنج نفر را معرفی کنیم و از میان آنها به یک کاندیدای واحد برسیم.
وی ادامه داد: در جبهه مردمی نیروهای انقلاب افراد توانمند در عرصههای گوناگون حضور دارند و با یک برنامه عملیاتی سنگین وارد انتخابات میشویم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: انتظار داریم که نیروهای انقلابی بهصورت عملی وفاداری خود را به جبهه مردمی نشان دهند و در این راه منیت های فردی را کنار گذاشته و منافع مردم و انقلاب را مدنظر داشته باشند.
زاهدی همچنین گفت: چتر جبهه مردمی به روی تمام نیروهای انقلابی باز است و هر فردی که فکر میکند میتواند به مردم و نظام خدمت کند، زیر این چتر خواهد بود./1325//102/خ